Κυριακή, 11 Μαΐου 2014

Μόνο ηλεκτρονικά πλέον οι αιτήσεις για σύνταξη από το ΙΚΑ

Aκόμη και δύο χρόνια υπομονή μπορεί να χρειαστεί να κάνουν όσοι περιμένουν σύνταξη από το ΙΚΑ, με την τρέχουσα κατάσταση. Αυτή τη στιγμή εκκρεμούν σχεδόν 69.000 αιτήσεις, αλλά τέλος στις καθυστερήσεις θα βάλει η ηλεκτρονική αίτηση.
Από την 1η Ιουνίου, οι ασφαλισμένοι του ΙΚΑ θα υποβάλουν υποχρεωτικά μέσω υπολογιστή την αίτηση συνταξιοδότησης, ενώ με έναν κλειδάριθμο θα «παρακολουθούν» την πορεία της αίτησής τους, σύμφωνα με το Εθνος. Πρόκειται για ρύθμιση που έως τώρα ήταν προαιρετική, αλλά πλέον γίνεται υποχρεωτική, ώστε να μειωθούν οι ατελείωτες ουρές στα υποκαταστήματα του ΙΚΑ.

Ετσι, οι ασφαλισμένοι πρέπει να εγγραφούν στην Ηλεκτρονική Υπηρεσία Πιστοποίησης της ιστοσελίδας του ΙΚΑ (www.ika.gr) και με τον κλειδάριθμο που έχουν για την εφορία θα βλέπουν σε ποιο στάδιο βρίσκεται η υπόθεση. Από τον Ιούνιο και οι υποψήφιοι συνταξιούχοι του ΟΑΕΕ θα παρακολουθούν την αίτησή τους (www.oaee.gr). Η ρύθμιση θα ισχύσει και για όσους κατέθεσαν τα χαρτιά τον τελευταίο 1,5 χρόνο.

Παράλληλα, η σχετική εγκύκλιος του ΙΚΑ βάζει και στόχους για την απόδοση των υπαλλήλων. Για παράδειγμα θα πρέπει να απονέμουν τουλάχιστον τέσσερις συντάξεις την ημέρα, ενώ προβλέπεται πως ο μέσος χρόνος για κάθε υπόθεση είναι τα 30 λεπτά, όταν όλα τα ένσημα είναι στο ΙΚΑ και έως 90 λεπτά στη διαδοχική ασφάλιση.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

 
SYNC ME @ SYNC