Παρασκευή, 23 Μαΐου 2014

Χρηματοδότηση ύψους 3,5 εκατ. ευρώ στην Travelplanet24

Η Travelplanet24 λαμβάνει χρηματοδότηση 3,5 εκατ. ευρώ από τα επενδυτικά σχήματα Elikonos Jeremie & Odyssey Jeremie Partners και αποτελεί την μεγαλύτερη επένδυση κεφαλαίου που έχει γίνει μέχρι στιγμής στην Ελλάδα με κεφάλαια από το Ευρωπαϊκό Ταμείο Επενδύσεων (EIF) μέσω του επενδυτικού προγράμματος Jeremie. Η χρηματοδότηση συντονίστηκε από την First Athens Corporate Finance.
Η συμφωνία προήλθε μετά από μια επιτυχημένη διαδικασία συζητήσεων και διαπραγματεύσεων. «Είμαστε πολύ περήφανοι που η εταιρεία μας εξασφάλισε μια τόσο μεγάλου ύψους χρηματοδότηση όπως και την εμπιστοσύνη των επενδυτών του βεληνεκούς των Elikonos Jeremie & Odyssey Venture Partners. Η επένδυση θα κατευθυνθεί για την ταχύτερη ανάπτυξη της εταιρείας στο εξωτερικό, για επενδύσεις σε νέες τεχνολογίες και πιθανές εξαγορές εταιρειών στις χώρες στρατηγικού ενδιαφέροντος», δήλωσε ο Philipp Brinkmann CEO, της Travelplanet24.

Η Travelplanet24 συγκαταλέγεται ανάμεσα στα 3 μεγαλύτερα διαδικτυακά ταξιδιωτικά γραφεία στην Νοτιοανατολική Ευρώπη και ανάμεσα στα 10 μεγαλύτερα της Ευρώπης. Το 2013 η εταιρεία υπερδιπλασίασε τον κύκλο εργασιών της, από €98εκ. το 2012 σε €206εκ. το 2013, κατατάσσοντας την ανάμεσα στους κύριους παίκτες του κλάδου. «Πιστεύουμε σε μια ελληνική εταιρεία με δυναμική στρατηγική και διαρκή εξέλιξη στο εξωτερικό και είδαμε στην Travelplanet24 σημαντικές προοπτικές ανάπτυξης στον ανταγωνιστικό χώρο του διαδικτυακού τουρισμού», δήλωσε ο Τάκης Σολωμός, Partner της Elikonos Jeremie.

Η συνεχής ανάπτυξη της εταιρείας είναι αποτέλεσμα της αποτελεσματικής 3ετούς εφαρμογής της στρατηγικής που έχει θέσει σε εφαρμογή η διοίκηση της. Το 2014 αποτελεί την αφετηρία των επενδύσεων που θα συμβάλουν στην εξέλιξη της Travelplanet24 σε ηγέτη στο κλάδο των διαδικτυακών γραφείων τουρισμού καθώς και την διαρκή επέκταση της στο εξωτερικό.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

 
SYNC ME @ SYNC