Τρίτη, 29 Απριλίου 2014

Kυκλοφόρησε ο Firefox 29

Ο Firefox 29 χαρακτηρίζεται από αρκετά νέα χαρακτηριστικά, όπως ένα πλήρως ανανεωμένο γραφικό περιβάλλον. Το νέο περιβάλλον μπορεί να κριθεί ως πιο μοντέρνο από το προηγούμενο κάτι που γίνεται ορατό κυρίως στο σχεδιασμό των tabs αλλά και από τον πιο "καθαρό" χαρακτήρα του.




Η Mozilla πιστεύει ότι το νέο περιβάλλον βοηθά το χρήστη να εκτελέσει πιο γρήγορα συγκεκριμένες ενέργειες, όπως για παράδειγμα στο μενού ρυθμίσεων το οποίο βρίσκεται τέρμα δεξιά και το οποίο αντικαθιστά το κουμπί "Firefox" που ξέραμε μέχρι σήμερα.

Πατώντας το συγκεκριμένο κουμπί, εμφανίζονται όλες οι επιλογές του browser υπό μορφή εικονιδιών όπως δυνατότητα για νέο (ιδιωτικό) tab, αποθήκευσης ιστοσελίδας, αναζήτησης, εκτύπωσης καθώς και πρόσβασης στις ρυθμίσεις και στα add-ons μεταξύ άλλων. Ο χρήστης μπορεί να μετακινήσει τα εικονίδια στη θέση που αυτός επιθυμεί, φέρνοντας έτσι το μενού στα μέτρα του.

Στις άλλες σημαντικές αλλαγές του Firefox 29 ξεχωρίζει και το ανανεωμένο σύστημα συγχρονισμού κατά το οποίο ο χρήστης θα πρέπει να δηλώσει διεύθυνση e-mail κάνοντας πιο εύκολη την προσθήκη νέων συσκευών ανεξαρτήτως πλατφόρμας. Τέλος, υπάρχει πλέον υποστήριξη του Gamepad API κάτι που σημαίνει ότι είναι δυνατή η χρήση χειριστηρίου σε παιχνίδια ιστοσελίδων από τη στιγμή που θα το έχει υποστηρίξει ο δημιουργός τους.


insomnia.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

 
SYNC ME @ SYNC