Πέμπτη, 24 Απριλίου 2014

Διακρίσεις για την Ericsson στις τεχνολογίες μετάδοσης τηλεοπτικού περιεχομένου 4K UHDTV και LTE

Η Ericsson επιβραβεύθηκε με μια από τις σημαντικότερες τιμητικές διακρίσεις στο χώρο της τηλεόρασης, το NAB Technology Innovation Award, για το πρωτοποριακό της έργο στην τηλεόραση υπερ-υψηλής ανάλυσης (UHDTV) 4K.


Η Ericsson πρωτοστατεί στην ανάπτυξη «πραγματικής» υπερ-υψηλής ανάλυσης 4K και είναι υπεύθυνη για μια σειρά από σημαντικές εξελίξεις τα τελευταία δύο χρόνια, έχοντας πραγματοποιήσει δοκιμαστικές ζωντανές μεταδόσεις σε συνεργασία με κορυφαίους παρόχους τηλεοπτικού περιεχομένου όπως οι BT Sports, Korea Telecom Skylife, Intelsat, Measat και Sky Sports.

Η τεχνολογία μετάδοσης 4K UHDTV της Ericsson έχει σχεδιαστεί ώστε να διευκολύνει τη μετάβαση προς μια νέα, κινηματογραφική εμπειρία παρακολούθησης από το σπίτι και τον μετασχηματισμό των καταναλωτικών συνηθειών σχετικά με την ποιότητα της τηλεοπτικής εικόνας.

Η καταναλωτική ζήτηση για τηλεοπτικό περιεχόμενο υπερ-υψηλής ποιότητας αναμένεται να αυξηθεί δραματικά μέσα στο 2014, σε συνδυασμό και με τα μεγάλα αθλητικά γεγονότα που ακολουθούν τους επόμενους μήνες. Η ενεργή συμμετοχή της Ericsson στη μετάδοση αυτών των γεγονότων θα αποδειχθεί καθοριστική για την περαιτέρω προώθηση της συγκεκριμένης τεχνολογίας και την υιοθέτησή της από την πλειοψηφία των νοικοκυριών.

Εξάλλου, στις 19 Μαρτίου στο Λονδίνο, η Ericsson είχε βραβευθεί και με TV Connect Award στην κατηγορία «Καλύτερη Υπηρεσία για Τηλεόραση εν Κινήσει», για την τεχνολογία μετάδοσης μέσω δικτύων LTE.

Η τεχνολογία LTE Broadcast της Ericsson συνδυάζει τρία διαφορετικά πρότυπα (eMBMS, HEVC, MPEG Dash) για να παρέχει μετάδοση κορυφαίας ποιότητας μέσα από μια ενιαία ροή δεδομένων, που δεν επιβαρύνει σημαντικά το δίκτυο και επιτρέπει την λήψη του περιεχομένου από απεριόριστο αριθμό χρηστών σε μια περιοχή μετάδοσης. Αυτό την καθιστά ιδανική λύση για πυκνοκατοικημένα περιβάλλοντα, όπως αθλητικά στάδια και δημόσιους χώρους, επιτρέπει στους παρόχους κινητής τηλεφωνίας να αξιοποιούν οικονομικά το ποιοτικό περιεχόμενο και εξασφαλίζει ότι οι χρήστες απολαμβάνουν κορυφαία εμπειρία μετάδοσης ανά πάσα στιγμή, σε οποιοδήποτε χώρο και από οποιαδήποτε συσκευή.

Το LTE Broadcast προσφέρεται για ένα μεγάλο εύρος διαφορετικών χρήσεων, όπως η ζωντανή κάλυψη αθλητικών και πολιτιστικών γεγονότων, η ψηφιακή σήμανση για την προώθηση διαφημιστικού περιεχομένου σε οθόνες στα μέσα μαζικής μεταφοράς, διαφημιστικές πινακίδες και γιγαντοοθόνες σε δημόσιους χώρους, καθώς και η μετάδοση πληροφοριών σε καταστάσεις έκτακτης ανάγκης.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

 
SYNC ME @ SYNC