Παρασκευή, 25 Απριλίου 2014

Με το «Συν Αθηνά», η Αθήνα βρίσκεται ανάμεσα στις 21 πιο καινοτόμες ευρωπαϊκές πόλεις

Ο Οργανισμός Bloomberg Philanthropies ανακοίνωσε τις 21 πιο καινοτόμες ευρωπαϊκές πόλεις, ανάμεσά τους και η Αθήνα. Οι συγκεκριμένες πόλεις επιλέχτηκαν από 155 υποψηφιότητες με βασικό κριτήριο τις λύσεις που έχουν αναπτύξει για τη βελτίωση της ζωής στον αστικό χώρο. Στόχος είναι οι δράσεις τους να αναδειχθούν ως Καλές Πρακτικές και να υιοθετηθούν και από άλλες πόλεις.


Η Αθήνα βρίσκεται ανάμεσα σε αυτές τις 21 καινοτόμες πόλεις, χάρη στην πλατφόρμα «Συν Αθηνά». Το «Συν Αθηνά» είναι μια πρωτοβουλία του Δήμου Αθηναίων για την ενίσχυση της δράσης των ομάδων πολιτών, την υλοποίηση κοινών projects για την αναβάθμιση του ιστού της πόλης και την προώθηση ενεργειών αλληλεγγύης. Η πρωτοβουλία αυτή ξεκίνησε με μια ψηφιακή πλατφόρμα η οποία καταγράφει τις δράσεις των ομάδων πολιτών, επιτρέπει την ανάπτυξη συνεργασιών και εξελίχθηκε σε ένα ανθρώπινο δίκτυο.

Η Communication Effect ανέλαβε την ανάπτυξη της ψηφιακής πλατφόρμας, ενώ την ανάπτυξη των Κοινωνικών Δικτύων και την ανθρώπινη δικτύωση προωθεί ειδική ομάδα που δημιουργήθηκε στο Δήμο Αθηναίων.

Ο πρώην δήμαρχος Νέας Υόρκης Michael Bloomberg δήλωσε ότι, «οι Ευρωπαϊκές πόλεις που συμμετέχουν στο φετινό διαγωνισμό, έχουν προωθήσει λαμπρές και δημιουργικές ιδέες για την βελτίωση των συνθηκών διαβίωσης στην Ευρώπη και την υφήλιο. Οι πόλεις αντιμετωπίζουν επείγουσες προκλήσεις, από την κλιματική αλλαγή μέχρι την ανεργία των νέων και την κοινωνική απομόνωση. Χρειαζόμαστε ηγέτες στις πόλεις που θα επιστρατεύσουν καινοτομικές πρακτικές και μετά θα τις μοιραστούν με όλες τις άλλες πόλεις».

Δεν υπάρχουν σχόλια:

 
SYNC ME @ SYNC