Παρασκευή, 28 Μαρτίου 2014

Δωρεάν WiFi παντού

Σε φάση δημόσιας διαβούλευσης μπαίνει από τις 27 Μαρτίου το έργο για δωρεάν WiFi σε όλη την Ελλάδα. Στην πρώτη φάση, το έργο αφορά στη δωρεάν ασύρματη πρόσβαση στο Internet σε 4000 κλειστούς και ανοικτούς δημόσιους χώρους.


Η εξαγγελία είχε γίνει πριν από μερικούς μήνες από τον πρωθυπουργό Αντώνη Σαμαρά και σύμφωνα με τις ανακοινώσεις του υπουργού Μεταφορών και Δικτύων Μιχάλη Χρυσοχοΐδη και του Γενικού Γραμματέα Τηλεπικοινωνιών, Μενέλαου Δασκαλάκη, η πλήρης λειτουργία του δικτύου αναμένεται μέχρι το τέλος του 2014.

Για την πρώτη φάση του έργου, η επιλογή των σημείων αφορά χώρους από 302 δήμους της χώρας, 100 αρχαιολογικούς χώρους και μουσεία και 200 χώρους λιμένων και μαρίνων.

Σύμφωνα με τον κ. Μενέλαο Δασκαλάκη, οι δήμοι δεν ήταν υποχρεωμένοι να ανταποκριθούν στην πρόκληση του υπουργείου, καθώς μπορεί οι ίδιοι να έχουν φροντίσει για την ανάπτυξη αντίστοιχων δικτύων μέσων άλλων προγραμμάτων.

Κάθε σημείο θα έχει τη δυνατότητα να εξυπηρετεί περίπου 40 έως 50 χρήστες ταυτόχρονα οι οποίοι θα μπορούν να έχουν: απλή πρόσβαση στο Internet, αλλά με περιορισμούς για ακατάλληλο περιεχόμενο, streaming αρχεία κλπ, καθώς και περιορισμό στην ταχύτητα η οποία κατά μέγιστο θα είναι 1 έως 1,5Mbps, πρόσβαση σε πληροφορίες της περιοχής και της πόλης, πρόσβαση σε υπηρεσίες από το δήμο.

Ο προϋπολογισμός του έργου είναι 15 εκατομμύρια ευρώ και οι πόροι θα προέλθουν από το ΕΣΠΑ.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

 
SYNC ME @ SYNC