Πέμπτη, 27 Μαρτίου 2014

Η Intel εξαγοράζει εταιρεία κατασκευής wearable συσκευών

Η Intel ανακοίνωσε την εξαγορά της εταιρείας Basis Science, που ειδικεύεται στην κατασκευή wearable προϊόντων, η οποία θα ενταχθεί στο νεοσυσταθέν τμήμα συσκευών της Intel.Η Basis Science, με έδρα το Σαν Φρανσίσκο, είναι η κατασκευάστρια των συσκευών παρακολούθησης παραμέτρων υγείας Basis Band. Οι συσκευές της εταιρείας επιτρέπουν λειτουργίες όπως παρακολούθηση ύπνου, παρακολούθηση των χτύπων της καρδιάς, μέτρηση θερμίδων και μέτρηση βημάτων. Οι συσκευές της Basis είναι συμβατές με το λειτουργικό σύστημα iOS της Apple, ενώ ορισμένες προσφέρουν και συμβατότητα με συσκευές Android, μέσω Bluetooth.

Σύμφωνα με δημοσίευμα του Tech Crunch, η εξαγορά της Basis από την Intel ανήλθε στο ποσό των 100 εκατομμυρίων δολαρίων. Η startup εταιρεία θα ενταχθεί στο τμήμα συσκευών της Intel, το οποίο δημιουργήθηκε το 2013 και θα είναι υπεύθυνο, μεταξύ άλλων, για την ανάπτυξη wearable συσκευών.

Η Intel είχε εκφράσει την πρόθεσή της να εισχωρήσει στην αγορά των wearable συσκευών, μέσω του Διευθύνοντος Συμβούλου της, Brian Krzanich, κατά τη διάρκεια της έκθεση CES που πραγματοποιήθηκε στις αρχές του χρόνου στο Λας Βέγκας. Μάλιστα, εκεί παρουσιάστηκαν και ορισμένες πρωτότυπες συσκευές, όπως ένα «έξυπνο» ακουστικό που μπορεί να διαβάζει τους χτύπους της καρδιάς του κατόχου του.

Όπως δήλωσε ο αντιπρόεδρος του Devices Group της Intel, Mike Bell, η εξαγορά της Basis θα επιτρέψει στην Intel μία γρήγορη είσοδο στη συγκεκριμένη αγορά. Ο σημερινός Διευθύνων Σύμβουλος της Basis, Jef Holove, θα αναλάβει καθήκοντα Γενικού Διευθυντή στο Devices Group της Intel, ενώ όπως ανακοινώθηκε τα προϊόντα της εταιρείας θα συνεχίσουν να παράγονται κανονικά και οι ήδη κάτοχοι συσκευών της εταιρείας θα έχουν πλήρη τεχνική υποστήριξη.


nafteboriki

Δεν υπάρχουν σχόλια:

 
SYNC ME @ SYNC