Σάββατο, 29 Μαρτίου 2014

Ψηφιακά «ασφαλιστικά βιογραφικά» μέσω του Άτλας

Πρόσβαση στο «ασφαλιστικό βιογραφικό» του από τον υπολογιστή του θα μπορεί να έχει κάθε εργαζόμενος, μέσω του συστήματος «Άτλας».Το σύστημα «Άτλας» περιλαμβάνει το Εθνικό Μητρώο Δικαιούχων Περίθαλψης, το οποίο – σε ηλεκτρονική διασύνδεση με τους παρόχους υγείας σε όλη την Ελλάδα – θα προσφέρει συνεχώς επικαιροποιούμενη πληροφόρηση για την ασφαλιστική ικανότητα του συνόλου των άμεσων και έμμεσων ασφαλισμένων της χώρας. Η αλλαγή αυτή αναμένεται να έχει ολοκληρωθεί μέχρι το τέλος του 2015.

Κάθε ασφαλισμένος θα μπορεί να βλέπει την ψηφιακή απεικόνιση του συνόλου της ασφαλιστικής του πορείας, από την πρώτη στιγμή που θα εισέλθει στην αγορά εργασίας μέχρι και τη συνταξιοδότησή του. Η αλλαγή αυτή έχει ως στόχο να προσφέρει λύση στη μέχρι τώρα ταλαιπωρία που προκαλούνταν από την αναμονή για την απονομή των συντάξεων.

Στο πλάνο των τροποποιήσεων βρίσκεται άμεσα και η κατάργηση της θεώρησης των βιβλιαρίων υγείας. Η επιβεβαίωση της ασφαλιστικής ικανότητας θα γίνεται πλέον on line με το σύστημα «Άτλας» από τους ίδιους τους παρόχους υγείας.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

 
SYNC ME @ SYNC