Κυριακή, 30 Μαρτίου 2014

Με κρατική χορηγία το 80% των επιθέσεων malware στον Τύπο

Μία νέα αναφορά από ερευνητές της Google δείχνει ότι οι 21 από τους κορυφαίους 25 οργανισμούς έχουν αποτελέσει στόχους επιθέσεων malware -ιδιαίτερα υψηλού προφίλ- που πραγματοποιήθηκαν από ομάδες που είχαν κρατική… χορηγία.
Η Google για περίπου δύο χρόνια ανιχνεύει malware με κρατική χορηγία, αλλά η νέα έκθεση που αποκαλύφθηκε από δύο μηχανικούς ασφαλείας της Google στο συνέδριο Black Hat στη Σιγκαπούρη, δείχνει ότι οι επιθέσεις στοχεύουν δυσανάλογα προς ιστοσελίδες μέσων μαζικής ενημέρωσης και σε δημοσιογράφους.

Στην έκθεση κατονομάζονται ιστοσελίδες και συγκεκριμένα περιστατικά, όπως το Associated Press στο Βιετνάμ καθώς και δημοσιογράφους των The New York Times.
Η έκθεση έρχεται μετά από μία σειρά επιθέσεων του Συριακού Ηλεκτρονικού Στρατού στις ιστοσελίδες του Forbes, των The New York Times και λογαριασμών στο Twitter (μη ξεχνάμε ότι και η Microsoft είχε δεχτεί τρομερές επιθέσεις από τη συγκεκριμένη ομάδα χάκερς). Τον Ιανουάριο του 2013, οι The New York Times ανάφεραν ότι είχαν δεχτεί επίθεση από ένα γκρουπ με βάση τη Κίνα, που ενδέχεται να είχε την υποστήριξη της κυβέρνησης.

Όσο αφορά στις Ηνωμένες Πολιτείες, έχει αναφερθεί ότι η NSA είχε στοχεύσει ρυθμιστικές αρχές –ένας από τους στόχους ήταν και ο αντιπρόεδρος της Ευρωπαϊκής Επιτροπής, Joaquín Almunia- και φιλανθρωπικούς οργανισμούς (όπως η Unisef) ωστόσο δεν υπάρχουν συγκεκριμένες αναφορές που να επιβεβαιώνουν ότι ο Τύπος αποτέλεσε στόχο της NSA.

Ιnsomnia, The Verge

Δεν υπάρχουν σχόλια:

 
SYNC ME @ SYNC