Πέμπτη, 27 Φεβρουαρίου 2014

Η Ericsson και η Philips ενώνουν τις δυνάμεις τους για να φωτίσουν τις πόλεις

Η Ericsson και η Royal Philips , ο παγκόσμιος ηγέτης στον τομέα του φωτισμού, ξεκινούν από κοινού ένα νέο, καινοτόμο πρότυπο συνδεδεμένου ηλεκτροφωτισμού LED.


Η συνεργασία αυτή αναμένεται να προσφέρει λύσεις σε δύο από τα σημαντικότερα ζητήματα που αντιμετωπίζουν οι σύγχρονες πόλεις: πώς να παράσχουν στους πολίτες καλύτερη ποιότητα δικτύου σε πυκνοκατοικημένες περιοχές καθώς και δημόσιο φωτισμό υψηλής ποιότητας και ενεργειακά αποδοτικό.

Η Philips και Ericsson συνδυάζουν τα πλεονεκτήματα της κινητής συνδεσιμότητας και του φωτισμού LED σε ένα πρότυπο «υπηρεσίας φωτισμού» για αστικές περιοχές. Η νέα τεχνολογία επιτρέπει στις αρχές των πόλεων να συνεργαστούν με τους παρόχους δικτυακών υπηρεσιών για να ενσωματώσουν υποδομές ευρυζωνικότητας στους στύλους του δημόσιου δικτύου ηλεκτροφωτισμού.

Η Philips θα προσφέρει στις πόλεις στύλους φωτισμού τεχνολογίας LED, στους οποίους θα μπορεί να ενσωματωθεί ο τηλεπικοινωνιακός εξοπλισμός της Ericsson. Οι πάροχοι κινητής τηλεφωνίας που συνεργάζονται με την Ericsson σε επίπεδο ευρυζωνικών υποδομών, θα μπορούν να νοικιάσουν χώρο σε αυτούς τους στύλους. Με αυτό τον τρόπο, θα έχουν τη δυνατότητα να προσφέρουν στους πολίτες βελτιωμένη κάλυψη και χωρητικότητα δεδομένων και συνολικά καλύτερες ευρυζωνικές υπηρεσίες. Επίσης, το μοντέλο αυτό επιταχύνει τους χρόνους αποπληρωμής για τις αστικές υποδομές, κάνοντας πιο προσιτές τις αρχικές δαπάνες για την εγκατάσταση και τη διαχείριση αυτών των συστημάτων και μειώνοντας την επιβάρυνση στον προϋπολογισμό της πόλης.

Ο ηλεκτροφωτισμός LED της Philips παράγει 50 με 70 τοις εκατό εξοικονόμηση ενέργειας ενώ είναι ως και 80 τοις εκατό οικονομικότερος όταν συνδυάζεται με έξυπνα συστήματα ελέγχου – κάτι που κατέδειξε και έρευνα που διεξήχθη από το Climate Group σε 12 από τις μεγαλύτερες πόλεις του κόσμου. Η έρευνα έδειξε επίσης ότι οι πολίτες προτιμούν το λευκό φως του φωτισμού LED, το οποίο δημιουργεί ένα αυξημένο αίσθημα ασφάλειας και παρέχει καλύτερη ορατότητα από το πορτοκαλί φως των παραδοσιακών συστημάτων υψηλής πίεσης νατρίου.

Ο Hans Vestberg, Πρόεδρος και Διευθύνων Σύμβουλος της Ericsson, είπε: «Μέσα από την αξιοποίηση των ΤΠΕ και των συνεργασιών καταλήξαμε σε μια εξαιρετική λύση για την έντονη αστικοποίηση. Οι πληθυσμοί των πόλεων αυξάνονται κατά 7.500 άτομα ανά ώρα αλλά ο κόσμος μας δεν επεκτείνεται γεωγραφικά. Εξάλλου, έρευνα του ConsumerLab της Ericsson έδειξε ότι η συνδεσιμότητα στο διαδίκτυο είναι ένας από τους πέντε βασικούς παράγοντες ικανοποίησης από τη ζωή στην πόλη. Η λύση Zero Site είναι ακριβώς το είδος της καινοτομίας που θέλουμε να προσφέρουμε στο κοινό, ένα επιπλέον εφόδιο για την επιτυχία της Διαδικτυωμένης Κοινωνίας».

Ο Frans van Houten, Πρόεδρος και Διευθύνων Σύμβουλος της Philips, είπε: «Το νέο πρότυπο συνδεδεμένου ηλεκτροφωτισμού LED είναι άλλο ένα παράδειγμα του πώς φέρνουμε το διαδίκτυο στα καθημερινά πράγματα και αναδεικνύει τις δυνατότητες του φωτός πέρα από το φωτισμό. Προσφέρουμε τον φωτισμό ως υπηρεσία που κλιμακώνεται ανάλογα με τις ανάγκες μιας πόλης και επιτρέπει στις αρχές να προσφέρουν στους πολίτες ένα πιο συνδεδεμένο, ενεργειακά αποδοτικό και ασφαλέστερο αστικό περιβάλλον, διατηρώντας τους υφιστάμενους προϋπολογισμούς και βελτιώνοντας το βιοτικό επίπεδο.

Για να ανταποκριθούν στις νέες ανάγκες για κάλυψη και χωρητικότητα, οι πάροχοι κινητής τηλεφωνίας πρέπει να βελτιώσουν την ποιότητα και την πυκνότητα των υποδομών τους και να προσθέσουν περισσότερες ραδιοκυψέλες σε πυκνοδομημένες περιοχές. Ο νέος συνδεδεμένος στύλος φωτισμού, σχεδιασμένος να στεγάζει τις επαναστατικές μικρές κυψέλες της Ericsson, προσφέρει στους παρόχους νέες δυνατότητες όσον αφορά την ιδανική τοποθεσία και επιτρέπει την ενεργοποίηση ευρυζωνικής τεχνολογίας σε περιοχές που μέχρι πρότινος δεν ήταν εφικτό – βασικός παράγοντας για την εξέλιξη ετερογενών δικτύων.

Η Ericsson στο Mobile World Congress 2014
Κατά τη διάρκεια του Mobile World Congress 2014 στη Βαρκελώνη της Ισπανίας, η Ericsson παρουσιάζει κορυφαία παγκοσμίως τεχνολογία, υπηρεσίες και καινοτομίες. Πιστεύουμε ότι οτιδήποτε μπορεί να επωφεληθεί από τη συνδεσιμότητα θα καταστεί συνδεδεμένο και ανοίγουμε το δρόμο με λύσεις που προωθούν την ανάπτυξη στην κινητικότητα, την ευρυζωνικότητα και την τεχνολογία νέφους, δημιουργώντας τα θεμέλια για νέα οικοσυστήματα και μετασχηματισμό σε κάθε βιομηχανία. Είμαστε ο οδηγός σας προς τη Διαδικτυωμένη Κοινωνία. Θα μας βρείτε στο MWC, Hall 2, Stand 2S60. Ακολουθήστε μας κατά τη διάρκεια της εκδήλωσης στα @Ericsson και @Networked_Soc και μπείτε στη συζήτηση χρησιμοποιώντας το #MWC14. Νέα και απόψεις σχετικά με τη Διαδικτυωμένη Κοινωνία θα δημοσιεύονται και στο blog μας, καθ’ όλη τη διάρκεια του συνεδρίου.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

 
SYNC ME @ SYNC