Πέμπτη, 20 Φεβρουαρίου 2014

Alpha Bank και Vodafone εγκαινιάζουν τις mobile πληρωμές

H Alpha Bank και η Vodafone, σε συνεργασία με τη Visa Europe και τη First Data παρουσιάζουν στην ελληνική αγορά το «Tap ΄n Pay», την πρώτη εφαρμογή για ανέπαφες πληρωμές με χρήση κινητού τηλεφώνου.
Το «κινητό πορτοφόλι», εξασφαλίζει ταχύτητα, ευκολία και ασφάλεια στις συναλλαγές, αξιοποιώντας τις νέες δυνατότητες που προσφέρει η τεχνολογία. Η εφαρμογή προϋποθέτει τη χρήση ειδικής Vodafone SIM κάρτας κινητού τηλεφώνου, στην οποία αποθηκεύεται η χρεωστική κάρτα Alpha Bank Enter Visa.

Η εφαρμογή επιτρέπει την πραγματοποίηση ανέπαφων συναλλαγών, με χρέωση του τραπεζικού λογαριασμού που είναι συνδεδεμένος με την χρεωστική κάρτα, στις επιχειρήσεις που φέρουν τερματικά αποδοχής καρτών με τους ειδικούς αναγνώστες (contactless readers).

Πιο συγκεκριμένα, για την ολοκλήρωση της συναλλαγής, ο χρήστης πρέπει να πλησιάσει το κινητό του τηλέφωνο στον ειδικό αναγνώστη του τερματικού αποδοχής καρτών με το σήμα contactless σε απόσταση 5 περίπου εκατοστών και η συναλλαγή ολοκληρώνεται σε κλάσματα του δευτερόλεπτου με ασφάλεια, χωρίς να απαιτείται υπογραφή της απόδειξης συναλλαγής ή εισαγωγή του ΡΙΝ.

To Tap ΄n Pay παρουσιάζεται στην Ελλάδα σε πιλοτική λειτουργία, κατά τη διάρκεια της οποίας επιλεγμένοι χρήστες θα έχουν τη δυνατότητα να «γνωρίσουν» την εφαρμογή. Το πιλοτικό στάδιο, θα λειτουργεί στις συσκευές Samsung Galaxy Mini 2 και Samsung Galaxy S3.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

 
SYNC ME @ SYNC