Τετάρτη, 15 Ιανουαρίου 2014

Την Άνοιξη του 2015 τα Windows 9

Τον Απρίλιο του 2015 αναμένεται η επόμενη έκδοση των Windows, με την οποία τα Windows 8 περνούν στην ιστορία αφού έρχεται η σειρά των Windows 9, δυόμισι μόλις χρόνια μετά την πρώτη κυκλοφορία τους.Ανάλογη ήταν η πορεία των Windows μετά την κυκλοφορία των Windows Vista, αφού αντικαταστάθηκαν σχετικά γρήγορα από τα Windows 7, παρατηρεί το Infoworld.com:

Windows 8: Οκτώβριος 2012
Windows 8.1: Σεπτέμβριος 2013
Windows 9: Απρίλιος 2015

Windows XP: Οκτώβριος 2001
Windows Vista: Νοέμβριος 2006
Windows 7: Ιούλιος 2009

Παρεμπιπτόντως, η υποστήριξη της Microsoft στα Windows XP παύει στις 8 Απριλίου 2014 και η Microsoft συνιστά την αναβάθμιση στα Windows 8.1 ή/και την αγορά νέου PC.

Γνωστή ως "Threshold", η επόμενη έκδοση των Windows αναμένεται να παρουσιαστεί στο καθιερωμένο ετήσιο συνέδριο προγραμματιστών της Microsoft, BUILD 2014 2-4 Απριλίου.

Στα Windows 9, γράφει ο βετεράνος δημοσιογράφος Paul Thurrott στο winsupersite.com, το μενού "έναρξη" επιστρέφει (πραγματικά αυτή τη φορά) και ο χρήστης αποκτά την δυνατότητα να τρέχει τις εφαρμογές που έχουν "στιλ Metro" στην παραδοσιακή επιφάνεια εργασίας, το λεγόμενο Windows Desktop.

Το σημαντικότερο ίσως νέο που φέρνει ο Thurrott από το εσωτερικό της Microsoft είναι η αναγνώριση πως τα Windows 8 δεν ανταποκρίθηκαν στις προσδοκίες των χρηστών και δεν κέντρισαν τον ενδιαφέρον τους ώστε να οδηγήσουν στην αγορά νέων υπολογιστών διαφορετικής σχεδίασης -η IDC έγραφε για το πρώτο τρίμηνο του 2013 πως τα Windows 8 κατακρημνίζουν την αγορά PC.

Όπως αναφέρει ο δημοσιογράφος, η Microsoft πρέπει να πείσει 1 δισεκατομμύριο χρήστες να κάνουν το άλμα στα νέα Windows, τη στιγμή που τα Windows 8 χρησιμοποιούνται σε λιγότερο από 25 εκατομμύρια PC.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

 
SYNC ME @ SYNC