Παρασκευή, 13 Δεκεμβρίου 2013

H Samsung παρουσιάζει την εφαρμογή "Accessibility Map"

Η Samsung Electronics Co. Ltd., Παγκόσμιος Χορηγός των Ολυμπιακών και Παραολυμπιακών Αγώνων στην κατηγορία της Ασύρματης Επικοινωνίας (Εξοπλισμός), παρουσίασε την εφαρμογή για smartphones “Accessibility Map”, που επιτρέπει στους χρήστες να πληροφορηθούν εύκολα και γρήγορα για δημοτικές εγκαταστάσεις που διευκολύνουν την πρόσβαση σε άτομα με ειδικές ανάγκες, καθώς και να μοιραστούν πληροφορίες σχετικά με προτεινόμενες διαδρομές και κοντινά σημεία, όπου μπορούν να εξασκήσουν κάποιο Παραολυμπιακό άθλημα.Η Samsung συνεργάστηκε με το Ίδρυμα για Άτομα με ειδικές ανάγκες “United Country” και την Οργανωτική Επιτροπή Sochi 2014, προκειμένου να αναπτύξει την εν λόγω εφαρμογή. Το “Accessibility Map” ή στα ελληνικά «Χάρτης Προσβασιμότητας» είναι μια διαδραστική εφαρμογή που δημιουργήθηκε με σκοπό να βοηθήσει άτομα με ειδικές ανάγκες. Στο διάστημα του ενός έτους που ακολούθησε την αρχική ανακοίνωση της εφαρμογής, προστέθηκαν περισσότερες από 13.000 εγκαταστάσεις με πρόσβαση από άτομα με ειδικές ανάγκες σε περισσότερες από 500 πόλεις στη Ρωσία, δίνοντας τη δυνατότητα σε εκατομμύρια άτομα που αντιμετωπίζουν περιορισμούς στη μετακίνησή τους, προβλήματα όρασης και ακοής, αλλά και μητέρες με καρότσια, να ανακαλύψουν νέες τοποθεσίες που προσφέρουν ένα περιβάλλον χωρίς περιορισμούς.

Η Samsung, ως Χορηγός των Παραολυμπιακών Αγώνων, διεξάγει πλήθος προγραμμάτων που έχουν ως στόχο τη βελτίωση της ποιότητας ζωής των ανθρώπων με ειδικές ανάγκες, ευαισθητοποιώντας, παράλληλα, το κοινό και τους κυβερνητικούς φορείς στη Ρωσία γύρω από αυτό το ζήτημα. Η εταιρεία συνεργάζεται, επίσης, με το Δήμο της πόλης Sochi για τη διαμόρφωση ενός περιβάλλοντος χωρίς εμπόδια για όλους τους κατοίκους και επισκέπτες ανεξαιρέτως, δίνοντας τη δυνατότητα σε ανθρώπους με ειδικές ανάγκες να έχουν εύκολη πρόσβαση σε εγκαταστάσεις ψυχαγωγίας και αναψυχής.

Η Ρωσική έκδοση της εφαρμογής “Accessibility Map” είναι ήδη διαθέσιμη στο Google Play, ενώ η Αγγλική έκδοση θα είναι διαθέσιμη από το τέλος Δεκεμβρίου.

Σχετικά με το “Accessibility Map”
Η Οργανωτική Επιτροπή Sochi 2014 ανακοίνωσε το πρωτοποριακό project “Accessibility Map” τον Ιούνιο 2011. Βασικός στόχος του είναι να βοηθήσει τα άτομα με ειδικές ανάγκες να εντοπίσουν κοντινά σημεία, όπου μπορούν να εξασκήσουν κάποιο Παραολυμπιακό άθλημα και να τους παρέχουν ενημέρωση σχετικά με κοντινές προσβάσιμες εγκαταστάσεις και διαδρομές.
Η σχετική ιστοσελίδα (www.kartadostupnosti.ru), στην παρούσα φάση, διαθέτει πληροφορίες σχετικά με προσβάσιμες εγκαταστάσεις σε 500 Ρώσικες πόλεις και μέσα σε διάστημα μόλις πέντε μηνών την έχουν επισκεφθεί 35.000 χρήστες από 58 χώρες σε όλο τον κόσμο.
Εθελοντές και χρήστες έχουν ήδη προσθέσει 13.000 εγκαταστάσεις στο χάρτη.
Η ιστοσελίδα “Accessibility Map” έλαβε το αναγνωρισμένο Βραβείο Runet το Νοέμβριο του 2012 και το Golden Drum το 2013.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

 
SYNC ME @ SYNC