Παρασκευή, 13 Δεκεμβρίου 2013

Ημερίδα για τη νέα βιομηχανική πολιτική και την καινοτομία διοργανώνει ο ΣΕΒ

Ημερίδα με θέμα: "ΠΑΡΑΓΩΓΙΚΗ ΑΝΑΣΥΓΚΡΟΤΗΣΗ ΜΕ ΚΑΙΝΟΤΟΜΙΑ. Μία σύγχρονη βιομηχανική πολιτική για την Ελλάδα." διοργανώνει ο ΣΕΒ, την Τρίτη 17 Δεκεμβρίου 2013 και ώρα 13:00, στο ξενοδοχείο Hilton Athens.


Στόχος της Ημερίδας είναι να συζητηθούν οι παράμετροι μίας σύγχρονης βιομηχανικής πολιτικής για τις ανάγκες της ελληνικής οικονομίας με δεδομένη την επαναφορά της βιομηχανικής πολιτικής στη σημερινή ευρωπαϊκή ατζέντα.

Στην ημερίδα, θα παρουσιαστούν τα αποτελέσματα της πρωτοβουλίας του ΣΕΒ για τη συστηματική παρακολούθηση των επιδόσεων και των προοπτικών των ελληνικών επιχειρήσεων μέσα από Έρευνα που πραγματοποιήθηκε στις 2.000 μεγαλύτερες επιχειρήσεις της χώρας, η οποία υλοποιείται σε συνεργασία με το ΙΟΒΕ και το ΕΜΠ– Εργαστήριο Βιομηχανικής και Ενεργειακής Οικονομίας.

Σε παράλληλες συνεδρίες με τη συμμετοχή εκπροσώπων του επιχειρηματικού κόσμου, της δημόσιας διοίκησης και ακαδημαϊκών, θα εξετασθούν οι επιχειρηματικές προοπτικές και τεχνολογικές προτεραιότητες, σε επτά σημαντικούς τομείς της ελληνικής οικονομίας:


• Βιομηχανία Παραγωγής Ενέργειας: Για μία ανταγωνιστική οικονομία χαμηλών εκπομπών άνθρακα
• Περιβαλλοντική Βιομηχανία: Καινοτόμος, βιώσιμη και ανταγωνιστική βιομηχανία με περιβαλλοντική υπευθυνότητα
• Δομικά Υλικά και Μεταλλικές Κατασκευές: Δύο παραδοσιακοί τομείς σε αναζήτηση νέων προϊόντων και αγορών
• Παραγωγική Αλυσίδα Τροφίμων: Δυναμική ανάπτυξη και αξιοποίηση της παράδοσης
• Τομέας ΤΠΕ (Τεχνολογίες Πληροφορικής και Επικοινωνίας): Τυποποιημένα ελληνικά προϊόντα και υπηρεσίες στις διεθνείς
αγορές
• Υγεία: Δυναμικές εξαγωγές καινοτόμων προϊόντων και υπηρεσιών
• Έτοιμο Ένδυμα και «Δημιουργική» Βιομηχανία (Creative Industries): Νέες τεχνολογίες και ευέλικτος σχεδιασμός απάντηση
στον ανταγωνισμό κόστους

Στο πρώτο μέρος της Ημερίδας, ο κ. Αγγελος Τσακανίκας, Διευθυντής Έρευνας του ΙΟΒΕ θα παρουσιάσει την «Χαρτογράφηση του επιχειρηματικού τομέα στην Ελλάδα: Έρευνα σε 2.000 επιχειρήσεις» και θα ακολουθήσει συζήτηση των αποτελεσμάτων, με τη συμμετοχή των κκ. Γιάννη Καλογήρου Καθηγητή ΕΜΠ, Επιστημονικού Υπεύθυνου Έργου, Σπύρου Δεμερτζή, Διευθυντή Επιχειρηματικής Ανάπτυξης & Εναλλακτικών Καυσίμων Τομέα Ελλάδος της TITAN Α.Ε. ΤΣΙΜΕΝΤΩΝ, Απόστολου Παπαδούλη Προέδρου Εκτελεστικής Επιτροπής του Συνδέσμου Βιομηχανιών Θεσσαλίας και Κεντρικής Ελλάδος και με συντονιστή τον κ. Γιάννη Κυριακού, αν. Γενικό Διευθυντή του ΣΕΒ.

Στην Ημερίδα θα τοποθετηθούν ο Υπουργός Ανάπτυξης και Ανταγωνιστικότητας, κ. Κωστής Χατζηδάκης, ο Πρόεδρος του ΣΕΒ κ. Δημήτρης Δασκαλόπουλος, ο Εκτελεστικός Αντιπρόεδρος του ΣΕΒ κ. Χάρης Κυριαζής, ο οποίος θα μιλήσει με θέμα: «Η προσαρμογή της ανάπτυξης της χώρας στις ευρωπαϊκές κατευθύνσεις για μία σύγχρονη βιομηχανική πολιτική», ενώ ο κ. Ιωσήφ Σηφάκης, Καθηγητής Πληροφορικής στο Πολυτεχνείο της Λωζάννης (EPFL), Βραβείο Turing 2007, είναι ο Keynote speaker ο οποίος και θα μιλήσει «Για μια Εθνική Στρατηγική Καινοτομίας».

Δεν υπάρχουν σχόλια:

 
SYNC ME @ SYNC