Δευτέρα, 25 Νοεμβρίου 2013

Η Poste Italiane επιλέγει τη δορυφορική ευζωνική υπηρεσία Tooway της Eutelsat

Η Poste Italiane (Ιταλικά Ταχυδρομεία) και η Eutelsat Communications υπέγραψαν συμφωνία η οποία θα συμβάλλει σημαντικά στη γεφύρωση του ψηφιακού χάσματος στην Ιταλία.


Η συμφωνία για την εμπορική χρήση της δορυφορικής ευρυζωνικής υπηρεσίας Tooway υπογράφηκε από τον Massimo Sarmi, Διευθύνοντα Σύμβουλο της Poste Italiane και τον Michel de Rosen, Πρόεδρο και Διευθύνοντα Σύμβουλο του Eutelsat, στο πλαίσιο της διμερούς Γαλλο-Ιταλικής συνόδου στη Ρώμη, παρουσία του Ιταλού Πρωθυπουργού Enrico Letta και του Προέδρου της Γαλλικής Δημοκρατίας François Hollande.

Η συγκεκριμένη συμφωνία αλλάζει ριζικά το τοπίο της ευρυζωνικότητας στην Ιταλία, όπου 2,37 εκατομμύρια Ιταλοί σε 3.600 πόλεις και χωριά δεν ακόμα έχουν πρόσβαση σε ποιοτικό Internet, απαραίτητο για την εκπαίδευση, τη διασκέδαση, την επικοινωνία και το ηλεκτρονικό εμπόριο. Η υπηρεσία Tooway θα είναι διαθέσιμη σε τοπικό επίπεδο μέσω της Post Mobile στα γραφεία της Post Italiane και μέσω εμπορικών αντιπροσώπων, δίνοντας προτεραιότητα από το πρώτο τρίμηνο του 2014 στην εξυπηρέτηση περιοχών που βρίσκονται εκτός κάλυψης του επίγειου ευρυζωνικού δικτύου.

Η υπηρεσία Tooway λειτουργεί μέσω του δορυφόρου KA-SAT της Eutelsat και επιτρέπει στους χρήστες να συνδεθούν εύκολα στο Internet, όπου κι αν βρίσκονται και να επωφεληθούν από ταχύτητες download μέχρι 20Mbps και upload μέχρι 6Mbps. Η υπηρεσία χρησιμοποιεί ένα δορυφορικό πιάτο μικρής διαμέτρου και ένα δορυφορικό modem που συνδέεται με τον ηλεκτρονικό υπολογιστή. Το πιάτο μπορεί να εγκατασταθεί από τον ίδιο το χρήστη ή από έναν από τους 4.000 στην Ευρώπη εκπαιδευμένους και πιστοποιημένους από την Eutelsat εγκαταστάτες – 1.000 από τους οποίους βρίσκονται στην Ιταλία. Με τη χρήση του ίδιου πιάτου, το Tooway προσφέρει επιπλέον υπηρεσίες, όπως πολυκάναλη ελεύθερη δορυφορική τηλεόραση και VoIP τηλεφωνία για ένα πλήρες triple play πακέτο, μαζί με το ασύρματο οικιακό δίκτυο.

«Η συμφωνία με την Eutelsat ανοίγει ένα νέο κεφάλαιο στην προσπάθεια της Poste Italiane να προσφέρει ψηφιακές υπηρεσίες σε όλη τη χώρα», δήλωσε ο Massimo Sarmi. «Η τεχνολογία Tooway σύντομα θα μπορεί να συνδέσει στο Internet μεγάλες περιοχές της Ιταλίας που δεν μπορούν να επωφεληθούν από το επίγειο ευρυζωνικό δίκτυο. Η συνεργασία με την Eutelsat έχει ως στόχο να βοηθήσει στη μείωση του ψηφιακού χάσματος και να δώσει την ευκαιρία σε ιδιώτες και επιχειρήσεις να αναπτύξουν πλήρως το ηλεκτρονικό εμπόριο και τις υπηρεσίες cloud computing».

Ο Michel de Rosen πρόσθεσε: «Πρόκειται για ένα ακόμα μεγάλο βήμα στο χτίσιμο μιας ανοικτής για όλους ψηφιακής οικονομίας στην Ιταλία, που αξιοποιεί την εμπειρία της Eutelsat Broadband. Υπάρχει μια ισχυρή παράδοση Γαλλό-Ιταλικής συνεργασίας στον τομέα της διαστημικής βιομηχανίας και είμαστε πολύ χαρούμενοι που θα συνεργαστούμε με την Poste Mobile, για να χρησιμοποιήσουμε την τελευταία γενιά δορυφορικής τεχνολογίας στην αντιμετώπιση μιας πραγματικής ευρυζωνικής πρόκλησης. Εμείς στην Eutelsat είμαστε ιδιαιτέρως υπερήφανοι που βρισκόμαστε στην πρώτη γραμμή μιας πανευρωπαϊκής προσπάθειας για να προχωρήσει η ήπειρός μας σε μια νέα Ψηφιακή Εποχή».

Δεν υπάρχουν σχόλια:

 
SYNC ME @ SYNC