Πέμπτη, 21 Νοεμβρίου 2013

Η EMC ανακοίνωσε τη γενική διαθεσιμότητα του XtremIO All-Flash Array

Η EMC Corporation ανακοίνωσε ότι το EMC® XtremIO™, μια συστοιχία αποθηκευτικών μέσων που απαρτίζεται αποκλειστικά από μνήμες flash, τίθεται σε καθεστώς γενικής διαθεσιμότητας. Πρόκειται για το πρώτο και μοναδικό προϊόν του είδους του στην αγορά, το οποίο σχεδιάστηκε με στόχο να προσφέρει σταθερή και προβλέψιμη απόδοση σε εξαιρετικά απαιτητικές εφαρμογές κάθε τύπου, συνεχώς και χωρίς να επηρεάζεται από την κατάσταση λειτουργίας (idle ή busy) ή το πόσο γεμάτο είναι κάθε στοιχείο μνήμης.
-->

Για να πετύχει κάτι τέτοιο, το XtremIO αξιοποιεί μια σειρά μοναδικές καινοτόμες λειτουργίες flash: αρχιτεκτονική scale-out με πολλαπλούς controller και δυνατότητα γραμμικής επέκτασης, μόνιμη λειτουργία inline deduplication, αλγόριθμο προστασίας των data που είναι 6X πιο αποδοτικός και 4X πιο γρήγορος από το παραδοσιακό RAID.

Κάτω από το καπώ, βλέπουμε ότι η αρχιτεκτονική του XtremIO είναι διαφορετική σε σχέση με οποιοδήποτε άλλο all-flash array. Τέσσερις τεχνολογίες-κλειδιά συνεργάζονται αρμονικά ώστε να εξασφαλίζονται μέγιστες επιδόσεις χωρίς συμβιβασμό στην αποδοτικότητα και τη διάρκεια ζωής:

-Content-Based Data Placement
-Dual-Stage Metadata Engine
-XtremIO Data Protection (XDP)
-Shared In-Memory Metadata

Η EMC φιλοδοξεί ότι το XtremIO θα αποκτήσει ηγετική θέση στην αγορά των all-flash arrays, για την οποία η IDC προβλέπει ότι θα φτάσει τα $1.2 δισεκατομμύρια μέχρι το 2015*. Η ζήτηση για τη νέα αυτή συστοιχία είναι ήδη μεγάλη, καθώς έχει ήδη πουληθεί πραγματική deduplicated χωρητικότητα 10 Petabytes, μέσα από το πρόγραμμα Directed Availability της EMC (το οποίο είχε παρουσιαστεί το Μάρτιο του 2013).

Οι κυριότερες τεχνολογίες του XtremIO

Οι πελάτες στρέφονται στα all-flash arrays για να υποστηρίξουν εφαρμογές που χρειάζονται προβλέψιμο και σταθερά χαμηλό latency και χρησιμοποιούν δεδομένα διαφόρων τύπων τα οποία μεταβάλλονται συχνά – όπως τα VDI, οι εικονικοί servers, οι πολύ μεγάλες βάσεις δεδομένων και οι πλατφόρμες ανάπτυξης/δοκιμών διαφόρων εφαρμογών ΙΤ. Με το XtremIO είναι δυνατό όχι μόνο να έχουμε καλύτερες επιδόσεις σε τέτοια workloads, αλλά και να βελτιώσουμε τη σχέση τιμής προς απόδοση ($/IOPS) και να κάνουμε πιο απλή την όλη διαχείριση. Τέσσερα βασικά χαρακτηριστικά διαφοροποιούν την αρχιτεκτονική του XtremIO σε σημαντικό βαθμό από άλλα all-flash arrays:

-Τοποθέτηση των data με βάση το περιεχόμενο (Content-Based Data Placement): διατηρεί, με ακρίβεια χιλιοστού, μια βέλτιστη ισορροπία σε όλα τα SSD και τους controllers της συστοιχίας, και απομακρύνει inline όσα δεδομένα του data path υπάρχουν ήδη (duplicate data).

-Dual-Stage Metadata Engine: επιτρέπει στη συστοιχία να αξιοποιεί πλήρως τη δυνατότητα τυχαίας προσπέλασης που χαρακτηρίζει την τεχνολογία flash, τοποθετώντας data σε οποιοδήποτε σημείο της συστοιχίας, χωρίς να χρειάζεται στη συνέχεια κάποια back-end διαδικασία καθαρισμού σε επίπεδο συστήματος (το λεγόμενο ‘garbage collection’ – αποκομιδή σκουπιδιών). Έτσι, σε σύγκριση με άλλες συστοιχίες flash που χρησιμοποιούν τη μέθοδο ‘garbage collection’, το XtremIO μπορεί να αποφύγει μέχρι και 50% πτώση στον αριθμό των IOPS, 1000% αύξηση στο latency, και 10X μείωση στη διάρκεια ζωής των μνημών flash.

-XtremIO Data Protection (XDP): πρόκειται για έναν αλγόριθμο ειδικά σχεδιασμένο για μνήμες flash, ο οποίος προφυλάσσει τα δεδομένα από ενδεχόμενη αστοχία των SSD και παράλληλα εξασφαλίζει έως και 6X περισσότερο αποθηκευτικό χώρο σε σχέση με το παραδοσιακό RAID. Το XDP επιτρέπει στους τελικούς χρήστες να αξιοποιούν το 100% της χωρητικότητας του XtremIO – διατηρώντας παράλληλα το υψηλότερο δυνατό επίπεδο απόδοσης. Σε άλλες συστοιχίες all-flash η απόδοση αρχίζει να πέφτει όταν τα data φτάνουν στο 60% με 80% της χωρητικότητας. Αυτό σημαίνει ότι με το XDP εξασφαλίζεται έως και 40% περισσότερη αξιοποιήσιμη χωρητικότητα, σε σύγκριση με άλλα all-flash arrays. Επιπλέον, ο προηγμένος αλγόριθμος XDP εξασφαλίζει μέχρι και 4X καλύτερη διάρκεια ζωής και μακροχρόνια απόδοση σε σχέση με τις διατάξεις RAID, ακόμη και στις απαιτητικές συνθήκες ενός κέντρου μηχανογράφησης.

-Shared In-Memory Metadata: δίνει τη δυνατότητα στη συστοιχία να προσαρμόζει το επίπεδο της απόδοσής της, μέσα από την ταχύτατη δημιουργία κλώνων των πληροφοριών που υπάρχουν ήδη αποθηκευμένες, ώστε να ολοκληρώνονται πολύ πιο γρήγορα συνηθισμένες διαδικασίες όπως η εγκατάσταση ενός εικονικού server. Οι κλώνοι των εικονικών μηχανών δημιουργούνται με ταχύτητα που φτάνει το 20X του bandwidth που συνδέει τον host με το array, πολύ πιο γρήγορα και με σημαντικά μικρότερη επιβάρυνση των εικονικών μηχανών, σε σχέση με άλλα all-flash arrays.

Το XtremIO είναι μια scale-out συστοιχία που βασίζεται σε συγκεκριμένα δομικά στοιχεία, τα X-Bricks. Κάθε X-Brick έχει χωρητικότητα 10TB, ενώ από τις αρχές του 2014 θα υπάρχει και η επιλογή των 20TB. Ένα και μόνο cluster XtremIO arrays μπορεί να διεκπεραιώνει μέχρι και ένα εκατομμύριο fully random IOPS και να έχει αξιοποιήσιμη χωρητικότητα που ξεπερνά τα 250TB, με λειτουργία inline deduplication. Ένα XtremIO cluster διαθέτει από δύο έως οκτώ controllers και έως 128 πυρήνες, και έχει δυνατότητα να διαχειρίζεται φορτία από οποιαδήποτε βάση OLTP, virtual server και περιβάλλον VDI – με όλα τα data services ενεργοποιημένα.

Επιπλέον, το XtremIO, ως κομμάτι του οικοσυστήματος EMC, προσφέρει πρόσθετες δυνατότητες, ευκολία χρήσης και συμβατότητα. Ένα σύστημα VCE Vblock™ Specialized System for Extreme Applications, βασισμένο στα XtremIO all-flash arrays, προσφέρει ασύγκριτα υψηλές επιδόσεις για τον τελικό χρήστη VDI και εξαιρετικά χαμηλό κόστος για κάθε εικονικό desktop. Τέτοια συστήματα θα είναι διαθέσιμα μέχρι το τέλος του 2013. Η διαχείριση του XtremIO array γίνεται και μέσω του VMware vSphere, ενώ τα VAAI storage APIs της VMware την καθιστούν ακόμη πιο γρήγορη. Επιπλέον, το XtremIO υποστηρίζει και άλλες τεχνολογίες της EMC, συμπεριλαμβανομένων των EMC VPLEX™, EMC PowerPath® και EMC Secure Remote Support (ESRS).

Δεν υπάρχουν σχόλια:

 
SYNC ME @ SYNC