Πέμπτη, 30 Μαΐου 2013

Πώς οραματίζονται οι νέοι σε όλον τον κόσμο το ιδανικό εργασιακό περιβάλλον

Μια νέα έρευνα από το ConsumerLab της Ericsson με τίτλο « Νέοι επαγγελματίες στη δουλειά» εστιάζει στους εργαζόμενους ηλικίας 22-29 στις Η.Π.Α., που έχουν ανώτατη μόρφωση και οι οποίοι είναι φιλόδοξοι, διορατικοί και φαντάζονται τους εαυτούς τους σε ηγετικές θέσεις στο μέλλον.


Ποιοί είναι, πώς μοιάζει η ιδανική τους εταιρεία, ποιες είναι οι στάσεις και η συμπεριφορά τους και συγκεκριμένα η σχέση τους με την επικοινωνία και την τεχνολογία;

Κάποια σημαντικά ευρήματα αυτής της αναφοράς είναι ότι οι Millennials χειρίζονται καλά την προσωπική τους ζωή εν ώρα εργασίας. Παρόλα αυτά, δεν αφήνουν απαραιτήτως τη δουλειά να εισέλθει στην προσωπική τους ζωή. Αν και είναι πρόθυμοι να έχουν καλές αποδόσεις, είναι σχεδόν αδύνατο γι’ αυτούς να αφήσουν την προσωπική τους ζωή πίσω, αφού ελέγχουν τακτικά το Facebook, συμμετέχουν σε ανταλλαγή άμεσων μηνυμάτων και στέλνουν και λαμβάνουν κείμενα στις συσκευές τους καθ’ όλη τη διάρκεια της ημέρας. Αυτό μάλιστα εκλαμβάνεται ως δικαίωμα και όχι ως παροχή.

Η Ann-Charlotte Kornblad, Senior Advisor στο ConsumerLab της Ericsson, λέει: «Θέλουν στενές σχέσεις με τους ανωτέρους τους και αναμένουν συχνή ανατροφοδότηση. Δε τους αρέσει η ασάφεια και αναμένουν διαφάνεια και αμεροληψία σε όλες τις συναλλαγές τους. Ένας πολύ σημαντικός παράγοντας για πολλούς νέους είναι η διατήρηση ισορροπίας μεταξύ εργασίας και ελεύθερου χρόνου και προσδοκούν πως οι εργοδότες θα βρουν λύσεις προκειμένου να τους βοηθήσουν να το επιτύχουν».

Το 45% των Millennials χρησιμοποιούν τα προσωπικά τους τηλέφωνα, που πληρώνουν μόνοι τους, στη δουλειά. Αυτό σημαίνει πως πληρώνουν το τηλέφωνο και για χρήση που σχετίζεται με θέματα της δουλειάς τους. Σήμερα, 23% των Millennials έχουν κινητά τηλέφωνα (κυρίως έξυπνα τηλέφωνα) που είναι πλήρως ή εν μέρει πληρωμένα από τους εργοδότες τους.

Τέλος, οι νέοι επαγγελματίες είναι ανυπόμονοι. Όντας μέρος της γενιάς του Facebook, επιζητούν άμεση ικανοποίηση. Αυτό τους χαρακτηρίζει από χαμηλή ανοχή σε μεθόδους επικοινωνίας που είναι αργές ή που δε τους παρέχουν άμεση ανατροφοδότηση.

Η ιδανική εταιρεία, στα μάτια των νέων, προσφέρει τα εξής:

-ικανοποιητική εργασία
-δυνατότητα multitasking
-προσήλωση στο στόχο – να έχουν την ευθύνη του πότε και από πού δουλεύεις
-την ευκαιρία να δουλεύουν σε ομάδες και με άτομα τις ηλικίας τους
-μια επίπεδη οργάνωση
-αφοσιωμένο, προδραστικό διευθυντή
-ξεκάθαρες κατευθύνσεις και προοπτικές- συνεχή ανατροφοδότηση
-διαφάνεια
-σεβασμός στην ισορροπία εργασίας/ ζωής
-στενή σχέση με το διευθυντή
-σύγχρονη τεχνολογία, ειδικά στον τομέα της επικοινωνίας

Για τους σκοπούς αυτής της αναφοράς, το ConsumerLab της Ericsson εξήγαγε ποιοτικές συνεντεύξεις με 64 άτομα ηλικίας 22-29 στο Σαν Φρανσίσκο και στη Silicon Valley. Οι συνεντεύξεις διεξήχθησαν με οχτώ ανθρώπους σε διοικητικές θέσεις που είναι υπεύθυνοι για νεότερους εργαζομένους, και τέσσερις συνεντεύξεις με εξειδίκευση στο συγκεκριμένο ηλικιακό γκρουπ.

Επιπλέον, το ConsumerLab πραγματοποίησε μια διαδικτυακή μελέτη 1945 απαντώμενων μεταξύ των ηλικιών 22 και 65. Αυτό το δείγμα αντιπροσωπεύει τους online Αμερικάνους εργαζόμενους.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

 
SYNC ME @ SYNC