Δευτέρα, 29 Απριλίου 2013

Η άφιξη του LG Cloud στην παγκόσμια αγορά

Η LG Electronics (LG), η οποία πέρυσι είχε λανσάρει τις δικές της υπηρεσίες LG Cloud στις αγορές των ΗΠΑ, της Νότιας Κορέας και της Ρωσίας, θα ξεκινήσει να προσφέρει τις υπηρεσίες αυτές μέχρι το τέλος Μαΐου σε περισσότερες από 40 χώρες της Ευρώπης, της Ασίας, της Κεντρικής Ασίας και της Λατινικής Αμερικής.
Το LG Cloud δίνει τη δυνατότητα στους χρήστες να κάνουν stream απευθείας στις συσκευές LG Smart TVs που διαθέτουν, ενώ παράλληλα τους προσφέρει χώρο για την αποθήκευση ψυχαγωγικού περιεχομένου με αυτόματο συγχρονισμό μεταξύ TV, PC και smartphone.

“Το LG Cloud καταργεί τη χρονοβόρα διαδικασία του download ή της χειροκίνητης μεταφοράς από τη μία συσκευή στην άλλη,” δήλωσε ο κ. Richard Choi, επίτιμος αντιπρόεδρος του Smart Business Center στην LG Electronics. “Οι σημερινοί καταναλωτές δεν περιορίζονται πλέον σε μία μόνο συσκευή και έναν τύπο οθόνης. Επειδή περνούν εύκολα από την TV στο PC και τα smartphones, είναι δική μας υπόθεση να τους προσφέρουμε το περιεχόμενο που θέλουν, όποτε και όπου το θέλουν. Η LG είναι μία από τις ελάχιστες εταιρείες που μπορούν να προσφέρουν την απρόσκοπτη ενσωμάτωση του περιεχομένου σε τόσα πολλά και διαφορετικά προϊόντα.”

Με την εφαρμογή LG Cloud οι χρήστες εξασφαλίζουν πρόσβαση σε αρχεία βίντεο, φωτογραφίες και μουσική που έχουν ανεβάσει στο λογαριασμό τους. Η εφαρμογή διατίθεται από το Google Play και το LG Smart World store, εγκαθίσταται εύκολα και είναι συμβατή με συσκευές LG Smart TVs, με PCs και smartphones τεχνολογίας Android. Μόλις ολοκληρώσει τη γρήγορη διαδικασία εγκατάστασης, ο χρήστης μπορεί να ξεκινήσει το streaming μέχρι και 5GB περιεχομένου απευθείας στην τηλεόραση LG Smart TV, δωρεάν και χωρίς να πρέπει πρώτα να κατεβάσει τα αρχεία σε κάποιο τοπικό μέσο αποθήκευσης.

Τα αρχεία Multimedia μπορούν πολύ εύκολα να αποθηκεύονται και να ‘παίζουν’ απευθείας από το LG Cloud, απελευθερώνοντας πολλά gigabytes στα υπερφορτωμένα smartphones και PC. Το upload στο LG Cloud μπορεί να γίνει από το PC, το website ή το smartphone του χρήστη, ενώ στο άμεσο μέλλον, οι έξυπνες οικιακές συσκευές θα μπορούν επίσης να συνδέονται στο LG Cloud για μια πραγματικά ενοποιημένη και άνετη εμπειρία χρήσης.

Το LG Cloud μπορεί επίσης να κάνει transcoding και streaming αρχείων multimedia σε φορητές συσκευές, μέσω της πλατφόρμας N-Screen. Υποστηρίζει ακόμη και λειτουργία παύσης/έναρξης αναπαραγωγής (resume play) για απρόσκοπτη θέαση ή ακρόαση σε διαφορετικές συσκευές. Για παράδειγμα, είναι εφικτό ο χρήστης να σταματήσει προσωρινά το τραγούδι ή το βίντεο στο κινητό του και το LG Cloud να φροντίζει να συνεχίσει την ακρόαση/θέαση στη LG Smart TV από το ίδιο σημείο. Επίσης, το LG Cloud επιτρέπει την παρακολούθηση slideshows παράλληλα με το streaming μουσικής.

Η μοναδική αυτή υπηρεσία της LG επιτρέπει στα μέλη να αποθηκεύουν χωρίς δυσκολία περιεχόμενο στον προσωπικό τους λογαριασμό στο LG Cloud. Η διαδικασία εγγραφής και δημιουργίας λογαριασμού γίνεται εύκολα και γρήγορα μέσα από οποιαδήποτε LG Smart TV, χάρη στην τεχνολογία automatic Single Sign On (SSO), ένα πρωτόκολλο επικοινωνίας που μπορεί να αναγνωρίζει και την ταυτότητα μιας συσκευής LG Smart TV ID, αλλά και το LG Cloud ID του χρήστη.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

 
SYNC ME @ SYNC