Παρασκευή, 15 Μαρτίου 2013

Η Ευρωπαϊκή Επιτροπή επέλεξε την HP για τους κρίσιμους servers της


Η Hewlett-Packard Βελγίου ανακοίνωσε ότι η Ευρωπαϊκή Επιτροπή επέλεξε – μέσω Ανοιχτού Διεθνή Διαγωνισμού (DIGIT/R2/PO/2011/038 – Mainframe data servers III) – να προμηθευτεί servers HP Integrity και σχετικά προϊόντα, ώστε να υποστηρίξει τα κρίσιμα φορτία εργασιών της, συμπεριλαμβανομένων εφαρμογών έντασης βάσης δεδομένων και άλλων κρίσιμων περιβαλλόντων, σε εγκαταστάσεις που βρίσκονται σε διάφορες χώρες της Ευρωπαϊκής Ένωσης.


Βάσει των όρων της συμφωνίας-πλαίσιο DI/07120, οι θεσμοί, οι υπηρεσίες και οι φορείς της Ευρωπαϊκής Ένωσης που συμμετέχουν στην προμήθεια, θα μπορέσουν να αποκτήσουν νέους servers HP Integrity, οι οποίοι βασίζονται σε επεξεργαστές Intel® Itanium® και «τρέχουν» λογισμικό HP-UX 11i v3.

Στο πλαίσιο της τεχνικής αξιολόγησης, υλοποιήθηκαν benchmark tests στο κέντρο δοκιμών (Performance Center) της HP EMEA, στο Bφblingen της Γερμανίας. Βάσει των κριτηρίων επιλογής, όπως δημοσιεύθηκαν στα ενημερωτικά τεύχη του διαγωνισμού, οι λύσεις της HP σημείωσαν την καλύτερη σχέση ποιότητας-κόστους.

«Με τις τάσεις του cloud computing, των big data και της χρήσης φορητών συσκευών να εξαπλώνονται, οι απαιτήσεις γύρω από τις κρίσιμες υποδομές εξελίσσονται και αυξάνονται», δήλωσε ο Ric Lewis, Vice President & Interim General Manager, Business Critical Systems της HP. «Οι servers HP Integrity με το λειτουργικό HP-UX θα επιτρέψουν στην αναθέτουσα αρχή να συνεχίσει να υλοποιεί κρίσιμες λύσεις με άνεση, υψηλά επίπεδα αξιοπιστίας, κορυφαίες επιδόσεις και αποδοτικότητα (1)», συμπλήρωσε.


Πέρα από τους servers HP Integrity, η HP θα παρέχει και σχετικό εξοπλισμό, συμπεριλαμβανομένου λογισμικού. Επίσης, η HP Technology Services θα προσφέρει υπηρεσίες και υποστήριξη, συμπεριλαμβανομένων υπηρεσιών συντήρησης και επαγγελματικών υπηρεσιών.

Οι servers HP Integrity και το λειτουργικό HP-UX είναι μέρος του χαρτοφυλακίου HP Converged Infrastructure, το οποίο απλοποιεί και ενοποιεί τις υποδομές πληροφορικής μέσω ενός κοινού, αρθρωτού, χαρτοφυλακίου κρίσιμων συστημάτων, τα οποία έχουν αναπτυχθεί ώστε να προσφέρουν υψηλή διαθεσιμότητα, επεκτασιμότητα και ανθεκτικότητα για τα πιο απαιτητικά φορτία εργασιών επιχειρήσεων και οργανισμών.

Οι servers HP Integrity είναι διαθέσιμοι προς υλοποίηση σε εγκαταστάσεις της Ευρωπαϊκής Επιτροπής και του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου στις Βρυξέλες, καθώς και σε εγκαταστάσεις του Κοινού Κέντρου Ερευνών στο Βέλγιο, τη Γερμανία, την Ιταλία, την Ολλανδία και την Ισπανία. Ακόμη, φορείς με έδρα διάφορα κράτη-μέλη της Ευρωπαϊκής Ένωσης θα έχουν τη δυνατότητα να αξιοποιήσουν αυτά τα νέα κρίσιμα συστήματα.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

 
SYNC ME @ SYNC