Παρασκευή, 22 Μαρτίου 2013

H ΕΜηΠΕΕ χορηγός επικοινωνίας στο Πανελλήνιο Συνέδριο Φοιτητών Ηλεκτρολόγων Μηχανικών και Μηχανικών Υπολογιστών

Το σφημμυ 6 επιστρέφει φέτος στην Αθήνα, απ' όπου και ξεκίνησε! Θα πραγματοποιηθεί στο συνεδριακό χώρο του ξενοδοχείου Novotel Athenes στις 26-28 Απριλίου 2013.


Τι είναι όμως το σφημμυ 6;

Το σφημμυ είναι το μεγαλύτερο φοιτητικό συνέδριο για Ηλεκτρολόγους Μηχανικούς και Μηχανικούς Υπολογιστών στην Ελλάδα και πλέον αποτελεί θεσμό. Κάθε χρόνο, το συνέδριο παρακολουθούν περισσότεροι από 1000 φοιτητές και καθηγητές από σχολές ΗΜΜΥ ή παρεμφερείς από όλη την Ελλάδα, ενώ φέτος σκοπεύουμε να παρευρεθούν περισσότερα από 1500 άτομα.

Στόχος του συνεδρίου είναι να δώσει στους φοιτητές μία ευκαιρία να παρουσιάσουν το έργο της έρευνάς τους, από διπλωματικές εργασίες μέχρι και διδακτορικές διατριβές, αποτελώντας ταυτόχρονα χώρο ανταλλαγής απόψεων και ιδεών μεταξύ των μηχανικών του μέλλοντος.

Ο κορμός του συνεδρίου αποτελείται από παρουσιάσεις φοιτητών υπό τη μορφή εργασιών, demos και posters, οι οποίες έχουν επιλεχθεί προσεκτικά από την Επιστημονική Επιτροπή του συνεδρίου. Η επιστημονική επιτροπή απαρτίζεται από περισσότερους από 100 Ακαδημαϊκούς από τις σχολές ΗΜΜΥ ανά την Ελλάδα. Τις παρουσιάσεις αυτές πλαισιώνουν ομιλίες διακεκριμένων επιστημόνων από την Ελλάδα και το εξωτερικό, εντάσσοντας το κοινό στην αντίστοιχη θεματική ενότητα.

Το σφημμυ εξελίσσεται - σφημμυ++

Φέτος, για πρώτη φορά, αποσκοπώντας στην αναβάθμιση και εξέλιξη του θεσμού, θα ενσωματωθεί μία τρίτη ημέρα στο συνέδριο, η οποία θα είναι αφιερωμένη στην εφαρμοσμένη έρευνα και την επιχειρηματική αξιοποίησή της μέσα στην Ακαδημαϊκή κοινότητα - το σφημμυ++.Την ημέρα αυτή θα στελεχώσουν εταιρείες - Startups και Spinoffs - καθώς και με ομάδες φοιτητών που προσπαθούν ή ήδη εφαρμόζουν τις επιχειρηματικές τους ιδέες. Ορμώμενοι από την ανάγκη της εποχής για καινοτομία, πιστεύουμε ότι το σφημμυ++ θα αποτελέσει πόλο αλλαγής, τόσο στην αντίληψη των φοιτητών για την επιχειρηματικότητα, όσο και στην υποστήριξη της αλλαγής αυτής από την Ακαδημαϊκή κοινότητα και την κοινωνία.

Συμμετοχή στο Συνέδριο

Οι συμμετοχές στο συνέδριο θα ανοίξουν το επόμενο χρονικό διάστημα. Η συμμετοχή στο συνέδριο είναι δωρεάν και για τις τρεις ημέρες, ενώ το συνέδριο απευθύνεται σε φοιτητές ΗΜΜΥ, ή από παρεμφερείς σχολές.

Aναλυτικές πληροφορίες θα βρείτε στη σελίδα του Συνεδρίου.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

 
SYNC ME @ SYNC