Παρασκευή, 15 Μαρτίου 2013

Αλλαγή ρότας από την ΕΕΤΤ για τον ανταγωνισμό;

Όσοι ασχολούνται με τα θέματα τηλεπικοινωνιών αιφνιδιάστηκαν από τις δηλώσεις του προέδρου της ΕΕΤΤ Λεωνίδα Κανέλλου σε ισπανική εφημερίδα. Ο Κανέλλος εξέφρασε τις επιφυλάξεις του για ενδεχόμενη δημιουργία υπέρ-αρχών που θα ρυθμίζουν όλους τους κλάδους της αγοράς, καθώς και για την επιβολή επιπλέον ρυθμίσεων στους διαδικτυακούς γίγαντες.


Επί λέξη είπε στους δημοσιογράφους ότι «έργο ενός ρυθμιστή είναι η αποτελεσματική προώθηση του ανταγωνισμού σε οργανωμένες αγορές. Υπό αυτή την έννοια, δεν τίθεται θέμα περισσότερης ρύθμισης, αλλά αντίθετα περιορισμού της, προκειμένου οι παραδοσιακοί ευρωπαίοι πάροχοι να διαφοροποιηθούν επενδυτικά και επιχειρηματικά ώστε να μπορούν να ανταγωνιστούν ισότιμα τους λεγόμενους over-the-top παίκτες».

Ο πρόεδρος της ΕΕΤΤ έχει ξαναπεί ότι το έργο ενός ρυθμιστή είναι η προώθηση του ανταγωνισμού, αλλά δεν έχει περάσει πολύς καιρός από τότε που η Κομισιόν είχε στείλει επιστολή προς την ΕΕΕΤ κάνοντας λόγο για υπερβολική ρύθμιση στην Ελληνική αγορά τηλεπικοινωνιών.

Ίσως εξ’ αιτίας της Κομισιόν ή μπορεί και του Τσαμάζ που συνέχεια λέει ότι πρέπει να μειωθούν οι ρυθμίσεις και να αυξηθεί ο ανταγωνισμός, ο Κανέλλος φαίνεται να κατάλαβε επιτέλους ποιος πρέπει να είναι ο πραγματικός ρόλος μιας ρυθμιστικής Αρχής. Θα δούμε αν τα λόγια γίνουν και έργα.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

 
SYNC ME @ SYNC