Τετάρτη, 13 Μαρτίου 2013

2ο Make Innovation Work (MIW) Forum

Mε πρωτοβουλία της Επιτροπής Καινοτομίας, Εκπαίδευσης και Επιχειρηματικότητας του Ελληνο-Αμερικανικού Εμπορικού Επιμελητηρίου, σε συνεργασία με το Γεωπονικό Πανεπιστήμιο Αθηνών, διοργανώθηκε χθες, Τρίτη 12 Μαρτίου 2013, το 2ο Make Innovation Work (MIW) Forum στο Συνεδριακό Αμφιθέατρο του Γεωπονικού Πανεπιστημίου Αθηνών.


Σε συνέχεια μιας σειράς ενεργειών που λαμβάνουν χώρα με πρωτοβουλία της Επιτροπής, η διοργάνωση του Forum είχε ως στόχο την προώθηση και την επιχειρηματική ανάπτυξη της εφαρμοσμένης καινοτομίας στην Ελλάδα.

Πανεπιστημιακοί καθηγητές, στελέχη επιχειρήσεων και άτομα του επιχειρηματικού χώρου και της ευρύτερης αγοράς εργασίας έκαναν μια εκτενή και λεπτομερή τοποθέτηση σχετικά με τo αρχικό στάδιο της σύλληψης της επιχειρηματικής ιδέας και της εκπόνησης ενός επιχειρηματικού σχεδίου (business plan), μέχρι την υλοποίηση του.

Σκοπός του Forum ήταν η παρότρυνση για καλλιέργεια του επιχειρηματικού πνεύματος και η ενθάρρυνση της επιχειρηματικότητας, καθώς και να δοθούν χρήσιμες συμβουλές γύρω από τη διάθεση κατευθύνσεων προς τις κατάλληλες πηγές πληροφόρησης και προς τους φορείς υποστήριξης νέων επιχειρηματικών πρωτοβουλιών.

Η εκδήλωση, που ήταν ανοικτή στο ευρύ κοινό, είχε ως κύριους αποδέκτες της μελλοντικούς επιχειρηματίες, αλλά και φοιτητές, οι οποίοι στα πλαίσια των διάφορων προγραμμάτων «Μονάδας Καινοτομίας και Επιχειρηματικότητας» που διοργανώνονται στα πανεπιστήμιά τους, τους δίνεται η ευκαιρία να έχουν μια αρχική επαφή με τον χώρο της επιχειρηματικότητας.

Στο τέλος του Forum, ακολούθησε συζήτηση σε δια-δραστικό πλαίσιο των ομιλητών με το κοινό, η οποία επικεντρώθηκε σε θέματα όπως η πνευματική ιδιοκτησία, η σημασία της σωστής καθοδήγησης (mentoring), οι πηγές χρηματοδότησης, η ύπαρξη και σημασία των εκκολαπτηρίων (incubation), καθώς και ερωτήσεις σχετικά με τους αστάθμητους παράγοντες, τα προβλήματα και τις βέλτιστες πρακτικές που υπάρχουν και υιοθετούνται τόσο στην εγχώρια, όσο και τη διεθνή αγορά εργασίας.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

 
SYNC ME @ SYNC