Τρίτη, 26 Φεβρουαρίου 2013

H Nokia παρουσιάζει το Nokia 301


Η Nokia προχώρησε στα αποκαλυπτήρια του Nokia 301, τελευταία προσθήκη στη γκάμα των κινητών τηλεφώνων της εταιρείας. Η νέα συσκευή διαθέτει κλασικό σχεδιασμό ‘candy bar’ και μια έξυπνη κάμερα για καλύτερες φωτογραφικές λήψεις, ενώ επίσης υποστηρίζει ταχύτητες Ίντερνετ 3.5G.


Το Nokia 301 σχεδιαστικά αποτελεί μια επιστροφή στο κλασικό κινητό με αλφαριθμητικό πληκτρολόγιο, όμως τώρα διαθέτει μεγαλύτερη οθόνη (2.4 ίντσες), κομψό σχεδιασμό και έντονους χρωματισμούς. Η προσθήκη μιας έξυπνης κάμερας ανανεώνει, μέσω ενός έξυπνου λογισμικού, την κλασική λειτουργία λήψης φωτογραφιών, ενώ η δυνατότητα υποστήριξης ταχυτήτων 3.5G κάνει τη συσκευή κατάλληλη και για επαγγελματική, και για ψυχαγωγική χρήση.

«Από κάθε άποψη, το Nokia 301 είναι ένα κινητό υψηλών επιδόσεων, το οποίο διαθέτει ορισμένες από τις χαρακτηριστικές σχεδιαστικές πινελιές της Nokia, όπως τον όμορφο σχεδιασμό και τα ζωντανά χρώματα,” δήλωσε ο κ. Timo Toikkanen, εκτελεστικός αντιπρόεδρος του τμήματος Mobile Phones στη Nokia. «Tο Nokia 301 είναι αμέσως κλασικό: συνεχίζει την κληρονομιά της Nokia, συνδυάζοντας αγαπημένα κλασικά χαρακτηριστικά με πιο ‘έξυπνες’ λειτουργίες, και όλα αυτά σε μια κομψή και προσιτή συσκευή.»

Τραβήξτε και μοιραστείτε εκπληκτικές φωτογραφίες, κάθε φορά

Tο Nokia 301 έρχεται εξοπλισμένο με μια έξυπνη κάμερα 3.2MP, η οποία έχει δυνατότητες που, συνήθως, συναντάμε σε πιο ακριβά μοντέλα. Η έξυπνη αυτή κάμερα προσφέρει μια σειρά επιλογών για τη λήψη, την επεξεργασία και τη διανομή φωτογραφιών, όπως:

Λειτουργία Panorama – για ευρυγώνιες λήψεις, ομαδικές φωτογραφίες και τοπία
Διαδοχικές λήψεις – πέντε φωτογραφιών στη σειρά με ένα μόνο κλικ, και δυνατότητα επιλογής της καλύτερης φωτογραφίας από τις πέντε
Λειτουργία Self-portrait – για τέλεια κεντραρισμένα πορτραίτα του χρήστη, ακόμη και χωρίς τη χρήση εμπρόσθιας κάμερας. Φωνητικές οδηγίες προς το χρήστη, ώστε αυτός να είναι στο σωστό μέρος του κάδρου πριν τη λήψη
Φωτογραφική Εφαρμογή 5-σε-1 δίνει στους χρήστες τη δυνατότητα να επιλέγουν και να χρησιμοποιούν από μια γκάμα πέντε διαφορετικών εφέ επεξεργασίας

Το μοίρασμα φωτογραφιών είναι γρήγορο και διασκεδαστικό, και μπορεί να γίνεται απευθείας από το gallery στα κοινωνικά δίκτυα. Οι χρήστες μπορούν επίσης να μοιράζονται τις φωτογραφίες τους, αλλά και περιεχόμενο άλλου τύπου, χρησιμοποιώντας το Slam, το οποίο είναι προεγκατεστημένο στο Nokia 301. Το Slam μπορεί να μεταφέρει, μέσω Bluetooth, φωτογραφίες ή στοιχεία επικοινωνίας σε κάποια άλλη συσκευή, με λίγα μόνο κλικ και χωρίς να χρειάζεται να προηγηθεί pairing των συσκευών.

Μεγαλύτερες ταχύτητες, καλύτερες επιδόσεις για τη δουλειά και τη διασκέδαση

Tο Nokia 301 υποστηρίζει γρήγορο Ίντερνετ 3.5G και διαθέτει μπαταρία με εξαιρετικά μεγάλη διάρκεια ζωής, χαρακτηριστικά που το καθιστούν ιδανικό και για επαγγελματική, και για προσωπική χρήση. Χάρη στο ενσωματωμένο Nokia Xpress Internet, η περιήγηση στο διαδίκτυο γίνεται 90% πιο αποδοτική, βοηθώντας έτσι το χρήστη να αξιοποιεί καλύτερα το πρόγραμμα κινητής που χρησιμοποιεί. Οι χρήστες μπορούν επίσης να κάνουν stream απευθείας από το YouTube και να εγκαταστήσουν κατευθείαν στην αρχική οθόνη δημοφιλείς εφαρμογές όπως το Facebook, το Twitter, το WhatsApp* και το eBuddy, ενώ μια lite έκδοση του Mail for Exchange τους επιτρέπει να ελέγχουν τα επαγγελματικά τους email και να συγχρονίζουν το calendar και το βιβλίο επαφών τους ενώ βρίσκονται σε κίνηση. Η τεχνολογία HD voice βοηθά τις φωνητικές κλήσεις να έχουν κρυστάλλινο ήχο ακόμη και όταν γίνονται από υπαίθριους χώρους με αρκετό θόρυβο.

Tο Nokia 301 προσφέρεται με δυνατότητα υποστήριξης μίας ή και δύο καρτών SIM. Η λειτουργία EasySwap Dual SIM της Nokia επιτρέπουν στους χρήστες να αλλάζουν SIM χωρίς να χρειάζεται να απενεργοποιήσουν τη συσκευή, ώστε να μπορούν να έχουν καλύτερες χρεώσεις ή να χρησιμοποιούν διαφορετικές κάρτες για διαφορετικό σκοπό (φωνητικές κλήσεις, μηνύματα SMS ή data).

Άλλα χαρακτηριστικά

Χρόνος αναμονής (μονή SIM): έως 39 ημέρες
Χρόνος αναμονής (διπλή SIM): έως 34 ημέρες
Χρόνος ομιλίας: έως 20 ώρες
Διαθέσιμα Χρώματα: cyan, κίτρινο, ματζέντα, μαύρο και άσπρο

Tο Nokia 301 θα είναι διαθέσιμο προς πώληση από το δεύτερο τρίμηνο του 2013 σε περισσότερες από 120 χώρες στην Αφρική, τη Μ. Ανατολή, την Ευρώπη, την Ινδία, την περιοχή Ασίας-Ειρηνικού και τη Λατινική Αμερική. Η προτεινόμενη τιμή λιανικής είναι 65 ευρώ, χωρίς να συνυπολογίζονται φόροι κι επιδοτήσεις.

*Θα πρέπει να το κατεβάσετε από το Nokia Store

Δεν υπάρχουν σχόλια:

 
SYNC ME @ SYNC