Τρίτη, 26 Φεβρουαρίου 2013

Συμμετοχή της ΕΕΛ/ΛΑΚ σε Διημερίδα με τίτλο "Τεχνολογίες Αιχμής στην Εκπαιδευτική Πράξη"

Η Εταιρεία Ελεύθερου Λογισμικού/Λογισμικού Ανοιχτού Κώδικα (ΕΕΛ/ΛΑΚ, www.eellak.gr) στο πλαίσιο των δράσεών της για ανάδειξη και προώθηση του Ανοιχτού Περιεχομένου συμμετέχει στην διημερίδα που διοργανώνουν για 4η συνεχή χρονιά τα εκπαιδευτήρια Σ.Αυγουλέα - Λιναρδάτου, υπό την αιγίδα του Υπουργείου Παιδείας, Θρησκευμάτων, Πολιτισμού & Αθλητισμού.


Η συμμετοχή της ΕΕΛ/ΛΑΚ στη διημερίδα εντάσσεται στο πλαίσιο δράσεων που έχουν προγραμματιστεί από την ΕΕΛ/ΛΑΚ σε συνεργασία με τα μέλη της σε πανελλαδικό επίπεδο για τη διάδοση του Ανοιχτού Περιεχόμενου. Στόχος των δράσεων είναι η ευαισθητοποίηση της κοινής γνώμης και η εξοικείωση με τις διαθέσιμες πηγές Ανοιχτού Περιεχόμενου και τη Wikipedia, ώστε να αποτελούν ένα εργαλείο για την εκπαίδευση και την καθημερινή πληροφόρηση.


Η πρωτοβουλία αυτή έχει σκοπό να ενισχύσει την πρόσβαση και την αξιοποίηση της δημόσιας πληροφορίας αξιοποιώντας το ευνοϊκό διεθνές πλαίσιο που έχει διαμορφωθεί τα τελευταία χρόνια από τα κινήματα για το ανοιχτό περιεχόμενο και την ελεύθερη πρόσβαση στη γνώση. Περισσότερες πληροφορίες για τη δράση υπάρχουν διαθέσιμες στο mycontent.ellak.gr


Η διημερίδα θα λάβει χώρα στις κτιριακές εγκαταστάσεις της Σχολής (Ελευθερίου Βενιζέλου, 112-114, Περιστέρι), το Σαββατο και την Κυριακή 2 & 3 Μαρτίου. Περιλαμβάνει ιδιαίτερα ενδιαφέρουσες παρουσιάσεις, μεγάλη προσέλευση εκπαιδευτικών όλων των βαθμίδων και ειδικοτήτων από όλη την Ελλάδα, καθώς και συμμετοχή εταιρειών, που δραστηριοποιούνται στο χώρο της χρήσης νέων τεχνολογιών στην εκπαίδευση.

Η παρουσίαση της πρωτοβουλίας για το Ανοιχτό Περιεχόμενο και τη Wikipedia, θα γίνει το Σάββατο 2 Μαρτίου και ώρα 13.00 από τον συνεργάτη της ΕΛΛ/ΛΑΚ Χαράλαμπο Εγγλέζο (αίθουσα 13).

Αναλυτικά το πρόγραμμα της διημερίδας και δηλώσεις συμμετοχής στη διεύθυνση:
http://www.avgouleaschool.gr/htm/index.aspx?pageid=2158

Δεν υπάρχουν σχόλια:

 
SYNC ME @ SYNC