Τετάρτη, 28 Νοεμβρίου 2012

Panda Cloud Antivirus: Tο μοναδικό δωρεάν antivirus που διακρίνεται με Advanced+ Rating

Η Panda Security, The Cloud Security Company, ανακοίνωσε σήμερα ότι το Panda Cloud Antivirus Free Edition κέρδισε μια ακόμα πιστοποίηση Advanced+ στις πρόσφατες δοκιμές του ανεξάρτητου οργανισμού AV-Comparatives.org.
Στις δοκιμές αξιολογήθηκαν οι δυνατότητες απομάκρυνσης malware 13 λύσεων antivirus, από τις οποίες μόνο τρεις έλαβαν την υψηλότερη πιστοποίηση.

Το Panda Cloud Antivirus Free Edition ήταν η μοναδική δωρεάν λύση antivirus που κατάφερε να κερδίσει την πιστοποίηση Advanced+ (3 stars) στη δοκιμή απομάκρυνσης malware, σημειώνοντας καλύτερη επίδοση από άλλες λύσεις όπως τις Avira (πιστοποίηση Advanced – 2 stars), AVG και Avast (πιστοποίηση Standard - 1 star).

Αυτή η πιστοποίηση είναι αποτέλεσμα των τεχνολογικών βελτιώσεων που περιέχονται στην έκδοση 2.0 του προϊόντος: η νέα και πιο ολοκληρωμένη μηχανή antivirus της Panda Security έχει δυνατότητες εντοπισμού οι οποίες αυξάνουν την ικανότητα απολύμανσης του Η/Υ, επιτρέποντάς του έτσι να καταπολεμήσει νέα malware πριν ακόμα γίνουν γνωστά. Το νέο Panda Cloud Antivirus περιλαμβάνει επίσης διαδικασίες απολύμανσης από το cloud, εξασφαλίζοντας ευελιξία και αποτελεσματικότητα στον καθαρισμό όλων των ιχνών malware.

“Είμαστε χαρούμενοι και εντυπωσιασμένοι που η Panda έχει βελτιώσει τόσο πολύ τις δυνατότητες απομάκρυνσης τους τελευταίους μήνες, ιδιαίτερα στον τομέα των επικίνδυνων τύπων malware όπως τα ψεύτικα AV που δοκιμάζονται από το AV-Comparatives.org. Αυτό δείχνει την πολύ καλή προσπάθεια της Panda στην αντιμετώπιση των πιο προβληματικών malware για τελικούς χρήστες και επιχειρήσεις”, εξηγεί ο Andreas Clementi, Πρόεδρος της AV-Comparatives.org.

Η δοκιμή του AV-Comparatives.org εξέτασε τις δυνατότητες απομάκρυνσης, αξιολογώντας την πραγματική ικανότητα των λύσεων να εξαλείψουν malware από μολυσμένα ή εκτεθειμένα συστήματα, συμπεριλαμβανομένου και του κακόφημου ‘Police Virus’. Η πλήρης έκθεση των αποτελεσμάτων της δοκιμής είναι διαθέσιμη στη διεύθυνση: http://www.av-comparatives.org/comparativesreviews/removal-tests/246-removal-test-november-2012

“Αυτή η πιστοποίηση είναι το αποτέλεσμα της εξαιρετικής δουλειάς από όλες τις ομάδες στα PandaLabs και στο Τμήμα Ανάπτυξης Λογισμικού”, επισήμανε ο Pedro Bustamante, Senior Research Advisor της Panda Security. “Η προτεραιότητά μας τους τελευταίους μήνες είναι η περαιτέρω βελτίωση των ποσοστών ανίχνευσης και απομάκρυνσης με μια νέα μηχανή που βασίζεται στο cloud. Η απόκτηση αυτού του βραβείου έδειξε πως η προσπάθεια άξιζε”.

Το Panda Cloud Antivirus Free Edition 2.0, ανακοινώθηκε τον περασμένο Ιούλιο, και ενσωματώνει μια σειρά βελτιώσεων με στόχο την υπεράσπιση των χρηστών έναντι ενός όλο και πιο εξελιγμένου και διαφορετικού συνόλου απειλών, όπως rogueware και ransomware, εξουδετερώνοντας το malware που ήταν ικανό να παρακάμψει παλαιότερα προγράμματα antivirus.

Επιπλέον, βελτιστοποιεί την ασφάλεια προσθέτοντας τεχνολογίες ανίχνευσης που βασίζονται στη συμπεριφορά, ένα χαρακτηριστικό που προηγουμένως ήταν διαθέσιμο μόνο στην έκδοση Pro (πληρωμένη έκδοση), και απομακρύνει όλα τα ίχνη malware μετά την εξουδετέρωσή τους, αυξάνοντας έτσι τις δυνατότητες απολύμανσης. Τέλος, έχει μικρότερη επίδραση στην απόδοση του συστήματος, και ανιχνεύει 50% ταχύτερα από τις προηγούμενες εκδόσεις του προγράμματος σε ανιχνεύσεις on-demand.

Από την πρώτη  ανακοίνωση του Cloud Antivirus το 2009, ως η πρώτη δωρεάν υπηρεσία προστασίας στο cloud για οικιακούς χρήστες, εκατομμύρια χρήστες υπολογιστών σε ολόκληρο τον κόσμο απολαμβάνουν τα πλεονεκτήματα της προστασίας που έχει επιβραβευτεί και προσφέρει τη μικρότερη επίδραση στη σύστημα. Αυτή η χαμηλή χρήση των πόρων είναι το βασικό πλεονέκτημα της Collective Intelligence, της ιδιόκτητης τεχνολογίας της Panda η οποία αυτόματα συλλέγει και επεξεργάζεται εκατομμύρια δείγματα malware στο cloud αντί τοπικά στο σύστημα (Η/Υ), όπως κάνουν οι παραδοσιακής αρχιτεκτονικής λύσεις antivirus.

Για περισσότερες πληροφορίες σχετικά με το Panda Cloud Antivirus ή για να κατεβάσετε τη λύση επισκεφτείτε την ιστοσελίδα: http://www.cloudantivirus.com


ΠΗΓΗ:Δελτίο Τύπου

© pcnea.blogspot.gr
don't copy articles from pcnea.blogspot.gr without permission

Δεν υπάρχουν σχόλια:

 
SYNC ME @ SYNC