Παρασκευή, 30 Νοεμβρίου 2012

Οικονομικά αποτελέσματα εννεαμήνου του ομίλου Forthnet

Ο Όμιλος Forthnet ανακοινώνει τα ενοποιημένα οικονομικά αποτελέσματα για το 9μηνο του 2012, σύμφωνα με τα διεθνή λογιστικά πρότυπα.
Κύρια σημεία:

● Βελτίωση ρευστότητας: οι λειτουργικές ταμειακές ροές κατά το εννεάμηνο ανήλθαν σε €49,5 εκατ. (+6,8% έναντι του 2011), ενώ οι ροές μετά από επενδυτικές δραστηριότητες αυξήθηκαν κατά 3,5x πάνω από τα αντίστοιχα περσινά επίπεδα.

● Βελτίωση κερδοφορίας: παρά τις πιέσεις στη λιανική αγορά τηλεπικοινωνιών και συνδρομητικής τηλεόρασης η κερδοφορία σε επίπεδο EBITDA υπερδιπλασιάστηκε σε σχέση με το εννεάμηνο του 2011 και διαμορφώθηκε στα €42,8 εκατ. Αυτό οφείλεται τόσο στις μικρότερες απομειώσεις υπεραξίας όσο και στη συγκράτηση της λειτουργικής κερδοφορίας του Ομίλου (προσαρμοσμένο EBITDA στα €56,3 εκατ).

● Αύξηση συνδρομητικής βάσης: ο Όμιλος ανέστρεψε την τάση του δευτέρου τριμήνου και ενίσχυσε την πελατειακή του βάση σε όλα τα επίπεδα. Κύριοι άξονες της στρατηγικής αποτελούν οι προσιτές συνδυαστικές υπηρεσίες, η πανελλαδική προσβασιμότητα (μέσω Nova Επίγεια και Satellite Broadband) και το εμπλουτισμένο αθλητικό περιεχόμενο.

ΠΗΓΗ:Δελτίο Τύπου

© pcnea.blogspot.gr
don't copy articles from pcnea.blogspot.gr without permission


1 σχόλιο:

Ανώνυμος είπε...

πολύ καλά τα ποτελέσματα της εταιρίας και με άυξηση περλατών στη nova παρά την ύπαρξη του ΟΤΕTV!

 
SYNC ME @ SYNC