Παρασκευή, 30 Νοεμβρίου 2012

Athens Green Hackathon

Η Εταιρεία Ελεύθερου Λογισμικού / Λογισμικού Ανοιχτού Κώδικα (ΕΕΛ/ΛΑΚ, www.eellak.gr) σε συνεργασία με την Agro-Know Technologies (www.agroknow.gr), στο πλαίσιο των δράσεων για την προώθηση ανοιχτού περιεχομένου και ανοιχτών δεδομένων, διοργανώνουν στις 14, 15 και 16 Δεκεμβρίου το Athens Green Hackathon.

Τα Green Hackathons (www.greenhackathon.com) είναι μία σειρά εκδηλώσεων στις οποίες προγραμματιστές "συναντιούνται" για να δημιουργήσουν και να εφαρμόσουν νέες ιδέες με στόχο ένα πιο βιώσιμο μέλλον. Ένας από τους στόχους του Green Hackathon είναι να αναδειχθούν οι δυνατότητες των αρχών των "Ανοιχτών Δεδομένων", οι οποίες κάνουν ευκολότερη την πρόσβαση σε περιβαλλοντικά γεγονότα. Μέχρι τώρα έχουν διεξαχθεί παρόμοια events με μεγάλη επιτυχία στη Στοκχόλμη, στο Λονδίνο, στη Βαρκελώνη και στο Ελσίνκι.

Στην Αθήνα το Hackathon θα έχει διάρκεια 3 μέρες. Την πρώτη μέρα (14 Δεκεμβρίου) θα γίνει η έναρξη των εργασιών στο BIOS (bios.gr) όπου θα υπάρχουν 3 sessions με ομιλίες από εκπροσώπους φορέων που θα διαθέσουν datasets για το Hackathon.

Μετά το τέλος των ομιλιών θα πραγματοποιηθούν ¨brainstorming sessions¨ για τις εφαρμογές που θα αναπτυχθούν στο Hackathon. Τη δεύτερη μέρα (15 Δεκεμβρίου) θα μεταφερθούμε στους χώρους του Loft2Work (loft2work.gr) όπου θα διεξαχθεί το κυρίως κομμάτι του event, τo Hackathon. Την τελευταία μέρα (16 Δεκεμβρίου) στον Πολυχώρο Αθηναΐς (http://www.athinais.com.gr/polixoros/el/entrance.html) θα γίνουν οι παρουσιάσεις των εφαρμογών που αναπτύχθηκαν κατά τη διάρκεια του Hackathon και θα υπάρξει βράβευση των καλύτερων εφαρμογών που θα επιλεγούν από κριτική επιτροπή.

Η συμμετοχή στο Athens Green Hackathon είναι ανοιχτή σε όλους τους ενδιαφερόμενους προγραμματιστές (developers), αλλά και σε χρήστες ή εκπροσώπους φορέων που ενδιαφέρονται να παρακολουθήσουν τα αποτελέσματα του Hackathon όπως αυτά θα παρουσιαστούν την τελευταία ημέρα της εκδήλωσης ώστε να ενημερωθούν για την αξιοποίηση των δεδομένων και τη χρήση των εφαρμογών που θα αναπτυχθούν.

Όσοι ενδιαφέρονται να συμμετάσχουν θα πρέπει να δηλώσουν τη συμμετοχή τους στο http://athens_greenhackathon.eventbrite.com καθώς οι θέσεις είναι περιορισμένες.

Περισσότερες πληροφορίες για το Athens Green Hackathon υπάρχουν διαθέσιμες στο athens.greenhackathon.com.

ΠΗΓΗ:Δελτίο Τύπου

© pcnea.blogspot.gr
don't copy articles from pcnea.blogspot.gr without permission

Δεν υπάρχουν σχόλια:

 
SYNC ME @ SYNC