Σάββατο, 27 Οκτωβρίου 2012

Εricsson: Το τέλος της εκπαίδευσης είναι η αρχή της γνώσης

Η έκθεση της Ericsson ConsumerLabs παρουσιάζει τους 6 βασικούς τομείς που επηρεάζει ο Τομέας των Τεχνολογιών Πληροφορικής και Επικοινωνιών σε σχέση με τα εκπαιδευτικά ιδρύματα.


Καθώς οδεύουμε προς τη Διαδικτυωμένη Κοινωνία, οι άνθρωποι και οι κοινότητες είναι αυτοί που θα οδηγήσουν στην αλλαγή κατεύθυνσης για εντελώς νέους τρόπους διακυβέρνησης, επιχειρηματικής δραστηριότητας, καινοτομίας, μάθησης και εκπαίδευσης.

Πρόκειται για μία αλλαγή στο ίδιο μέγεθος με τη βιομηχανική επανάσταση – με τη διαφορά ότι περιστρέφεται γύρω από το ρόλο του ΤΠΕ και τις ριζικές αλλαγές που μπορεί να φέρει στην κοινωνία μας.

"Η Μάθηση και εκπαίδευση βρίσκονται σε περίοδο μετασχηματισμού. Η έρευνά μας δείχνει ότι οι μαθητές και οι προοδευτικοί επαγγελματίες εκπαίδευσης, με τη βοήθεια της τεχνολογίας, αποτελούν τους καταλυτικούς παράγοντες για θεμελιώδεις αλλαγές. Ο ΤΠΕ ‘γκρεμίζει’ κυριολεκτικά τα τείχη της σχολικής τάξης και έχει έρθει ο καιρός να δούμε τη μάθηση ως κάτι που βρίσκεται παντού όλη τη διάρκεια της ημέρας.

Οδεύοντας προς τη Διαδικτυωμένη Κοινωνία διά βίου μάθηση θα είναι ολοένα και πιο σημαντικό κομμάτι της ζωής των ανθρώπων» δήλωσε ο Mikael Eriksson Björling, Expert Consumer Behavior, ConsumerLab.

Για περισσότερες πληροφορίες μπορείτε να επισκεφθείτε το www.ericsson.com/networkedsociety/education
ΠΗΓΗ:Δελτίο Τύπου

© pcnea.blogspot.gr
don't copy articles from pcnea.blogspot.gr without permission

Δεν υπάρχουν σχόλια:

 
SYNC ME @ SYNC