Παρασκευή, 26 Οκτωβρίου 2012

Σταθερή κερδοφορία για τρίτο συνεχόμενο τρίμηνο παρουσιάζει η LG

Η LG Electronics (LG) ανακοίνωσε χθες τα οικονομικά αποτελέσματά της για το τρίτο τρίμηνο του 2012. Η εταιρεία εμφανίζει σταθερή απόδοση, καθώς καταγράφει θετική κερδοφορία για τρίτο συνεχόμενο τρίμηνο, με ισχυρά λειτουργικά κέρδη και στα τέσσερα Business Units.

Καλύτερα του αναμενόμενου ήταν τα αποτελέσματα της κινητής τηλεφωνίας και τω οικιακών συσκευών, γεγονός που βοήθησε να αντισταθμιστεί η ελαφρά μείωση που καταγράφεται στο σύνολο των πωλήσεων του τρίτου τριμήνου, σε σχέση με τις πωλήσεις της αντίστοιχης περιόδου του 2011.

Με καθαρά κέρδη 157 δισεκατομμύρια KRW (138,57 εκατομμύρια USD) και λειτουργικά κέρδη 221 δισεκατομμύρια KRW  (195,06 εκατομμύρια USD) για το τρίτο τρίμηνο, η εταιρεία δείχνει εμφανή βελτίωση σε σχέση με την αντίστοιχη περσινή περίοδο, όταν είχε καταγράψει ζημιές. Σε ετήσια βάση (yoy), τα έσοδα εμφανίζονται μειωμένα κατά 4 τοις εκατό, στα 12.38 τρισεκατομμύρια KRW (10,93 δισεκατομμύρια USD), εξαιτίας της συνεχιζόμενης πτώσης στις πωλήσεις των συμβατικών κινητών τηλεφώνων και την, εν γένει, ασθενή ζήτηση.

Κατά το τρίτο τρίμηνο  του 2012, οι πωλήσεις της LG Home Entertainment Company (Οικιακή Ψυχαγωγία) έφτασαν τα 5,49 τρισεκατομμύρια KRW (4,84 δισεκατομμύρια USD), με την αύξηση στις πωλήσεις των LCD τηλεοράσεων να αντισταθμίζει την επιβράδυνση στην παγκόσμια ζήτηση. Η συμμετοχή των τηλεοράσεων τεχνολογίας 3D και LED στις πωλήσεις σημείωσε ποσοστιαία αύξηση σε τριμηνιαία βάση, καθώς στις περισσότερες αγορές  καταγράφεται αύξηση σε επίπεδο μονάδων.

Αυξημένες ήταν οι πωλήσεις στον κλάδο των προϊόντων IT σε σχέση με το προηγούμενο τρίμηνο, οδηγούμενες από τις οθόνες IPS και τα monitor TVs. Τα λειτουργικά κέρδη ανήλθαν στα 89 δισεκατομμύρια KRW (78,55 εκατομμύρια USD), παραμένοντας αμετάβλητα σε σχέση με το αντίστοιχο τρίμηνο του 2011. Όσον αφορά το τέταρτο τρίμηνο, η εταιρεία σχεδιάζει να αυξήσει τις πωλήσεις των τηλεοράσεων LCD, επεκτείνοντας τις ενέργειες μάρκετινγκ στις τηλεοράσεις CINEMA 3D Smart TVs και ενισχύοντας τη θέση της στην υψηλή κατηγορία των premium προϊόντων, με την παρουσίαση της νέας 84” Ultra HD τηλεόρασης.

Σημαντική βελτίωση καταγράφεται για την LG Mobile Communications Company (Κινητή Τηλεφωνία) κατά το τρίτο τρίμηνο του 2012, με τα λειτουργικά κέρδη να διαμορφώνονται στα 22 δισεκατομμύρια KRW (19,42 εκατομμύρια USD), χάρη κυρίως στον υγιή ρυθμό ανάπτυξης των πωλήσεων LTE smartphones στην Κορέα, την Ιαπωνία και τις Ηνωμένες Πολιτείες. Παράλληλα, η συνεχιζόμενη διεύρυνση του μεριδίου των Optimus L-Series στις 3G αγορές συνέβαλε επίσης στην αύξηση των πωλήσεων.

Τα έσοδα ανήλθαν στα 2,45 τρισεκατομμύρια KRW (2,16 δισεκατομμύρια USD), 5% υψηλότερα από το προηγούμενο τρίμηνο, ενώ, σε επίπεδο μονάδων, πουλήθηκαν περισσότερες από 14 εκατομμύρια συσκευές, σημειώνοντας αύξηση 9% σε σχέση με το προηγούμενο τρίμηνο. Η εταιρεία προσδοκά περαιτέρω αύξηση πωλήσεων και εσόδων κατά τη διάρκεια του τετάρτου τριμήνου, υπολογίζοντας στο λανσάρισμα των συσκευών Optimus G superphone στην παγκόσμια αγορά, αλλά και στις πωλήσεις των κινητών Optimus Vu:2 στην Κορέα.

Η LG Home Appliance Company (Οικιακές Συσκευές) ανακοίνωσε βελτιωμένες πωλήσεις και αύξηση λειτουργικών κερδών, σε σχέση με την αντίστοιχη περίοδο της περασμένης χρονιάς. Πιο συγκεκριμένα, τα έσοδα αυξήθηκαν κατά 6.4 τοις εκατό σε ετήσια βάση, στα 2,87 τρισεκατομμύρια KRW (2,53 δισεκατομμύρια USD), ενώ τα λειτουργικά κέρδη ανήλθαν στα 129 δισεκατομμύρια KRW (113,86 εκατομμύρια USD), ποσό που αντικατοπτρίζει τις υψηλές πωλήσεις που καταγράφηκαν στις Ηνωμένες Πολιτείες, αλλά και στις αναδυόμενες αγορές.

Με τη ζήτηση οικιακών συσκευών να παραμένει στάσιμη σε παγκόσμιο επίπεδο, το τέταρτο τρίμηνο προβλέπεται να είναι ιδιαιτέρως απαιτητικό. Όμως, οι πρόσθετες ενέργειες σε επίπεδο μάρκετινγκ και προώθησης, σε συνδυασμό με το λανσάρισμα νέων μοντέλων θα συντελέσουν στην εξισορρόπηση των πιέσεων.

H LG Air Conditioning and Energy Solution Company (Κλιματισμός και Ενεργειακές Λύσεις) κατέγραψε μείωση των πωλήσεων κατά 3 τοις εκατό σε σχέση με το προηγούμενο έτος, στα 974 δισεκατομμύρια KRW (859,66 εκατομμύρια USD), ενώ η κερδοφορία εμφάνισε ελαφρά αύξηση σε σχέση με την αντίστοιχη περίοδο της περασμένης χρονιάς. Η εταιρεία εκτιμά ότι η ζήτηση θα συνεχίσει να αυξάνεται με αργό ρυθμό σε παγκόσμια επίπεδο, αλλά η τάση για προϊόντα μεγαλύτερης ενεργειακής απόδοσης θα πρέπει να οδηγήσει σε αύξηση της ζήτησης στον τομέα των συστημάτων επαγγελματικού κλιματισμού.

ΠΗΓΗ:Δελτίο Τύπου

© pcnea.blogspot.gr
don't copy articles from pcnea.blogspot.gr without permission

Δεν υπάρχουν σχόλια:

 
SYNC ME @ SYNC