Τρίτη, 30 Οκτωβρίου 2012

Hello, Windows Phone 8

Στο Σαν Φρανσίσκο παρουσιάστηκε επίσημα, από τους Joe Belfiore και Steve Ballmer, η νέα έκδοση του λειτουργικού συστήματος της Microsoft για φορητές συσκευές. Εκτός από πολλές νέες εφαρμογές, όπως ο συγχρονισμός των apps, και μερικά παιχνίδια, το περιβάλλον εργασίας του νέου λειτουργικού έχει γίνει περισσότερο καινοτομικό.

Το Data Sense, για παράδειγμα, μας δείχνει πόσα πολλά δεδομένα ζητιούνται από τις εκάστοτε εφαρμογές. Αυτό σημαίνει ότι μπορεί να τεθεί ένα όριο και όταν τα διακινούμενα δεδομένα το ξεπεράσουν να κτυπά συναγερμός. Κάτι που χρησιμοποιείται, ήδη, στο Android.

Από τα BlackBerry η Microsoft δανείστηκε τη συμπίεση των δεδομένων, μέσω μιας τεχνικής που συμπιέζει τα δεδομένα στους browsers έως και κατά 45%. Κάτι που δεν επηρεάζει την απεικόνιση των σελίδων, οι οποίες εμφανίζονται κανονικά – ένας ειδικός αλγόριθμος που τρέχει στο background φροντίζει γι’ αυτό.

H Microsoft έδωσε επίσης μεγάλη βαρύτητα στη φιλικότητα του λειτουργικού συστήματος με την οικογένεια. Με το Kid’s Corner, για παράδειγμα, μπορεί κανείς να δημιουργήσει ένα είδος λογαριασμού guest στο τηλέφωνο για τα παιδιά, με τον οποίο θα επιτρέπεται η πρόσβαση σε συγκεκριμένα apps και μέσα. Σε όλα τα υπόλοιπα δεδομένα θα μπλοκάρεται η πρόσβαση, όπως και στα downloads.

Tο rooms αποτελεί μια λειτουργία για μικρά ομαδικά chats, στα οποία τα μέλη της οικογένειας θα μπορούν, για παράδειγμα, να συζητούν συγκεκριμένα πράγματα.

Στους νεωτερισμούς περιλαμβάνονται και οι φωνητικές σημειώσεις.

© pcnea.blogspot.gr
don't copy articles from pcnea.blogspot.gr without permission

Δεν υπάρχουν σχόλια:

 
SYNC ME @ SYNC