Πέμπτη, 25 Οκτωβρίου 2012

Δράση Ανοιχτού Περιεχομένου από την ΕΕΛ/ΛΑΚ

Η Εταιρεία Ελεύθερου Λογισμικού / Λογισμικού Ανοιχτού Κώδικα (ΕΕΛ/ΛΑΚ, www.eellak.gr) στο πλαίσιο των δράσεών της για ανάδειξη και προώθηση του Ανοιχτού Περιεχομένου καταγράφει πηγές, με σκοπό την αξιοποίηση τους στην παραγωγή ανοιχτού εκπαιδευτικού περιεχομένου αλλά και στον εμπλουτισμό της Wikipedia στα Ελληνικά και τα Αγγλικά.


Στόχος της  πρωτοβουλίας αυτής είναι η κατάρτιση  αναλυτικού τρίωρου "Ωρολογίου Προγράμματος Σεμιναρίων", το οποίο θα περιλαμβάνει περιγραφή του Ανοιχτού Περιεχόμενου και των πηγών του, με αναφορά στον φορέα που το διαθέτει καθώς και του τρόπου αξιοποίησης του στην εκπαιδευτική διαδικασία.

Για το σκοπό  αυτό έχει δημιουργηθεί σχετική σελίδα στο wiki στην οποία καλούνται όλοι οι ενδιαφερόμενοι να συνεισφέρουν συμπληρώνοντας πηγές Ανοιχτού Περιεχομένου που διαθέτει ο φορέας τους αλλά και συμβάλλοντας στη διαμόρφωση του "Ωρολόγιου Προγράμματος".

Καλούνται επίσης όσοι ενδιαφέρονται να αναλάβουν  τη σύνταξη "Οδηγού Εκπαιδευτικού Περιεχομένου" για Καθηγητές ΑΕΙ & ΤΕΙ και Εκπαιδευτικούς Πρωτοβάθμιας και Δευτεροβάθμιας, που θα διευκολύνει τη χρήση του διαθέσιμου ανοιχτού περιεχομένου στην εκπαιδευτική διαδικασία να στείλουν σχετικό email. Παραδείγματα τέτοιων οδηγών είναι  το “ A Basic Guide to Open Educational Resources (OER)” και το “Quick guide: Open educational resources”.

Στο πλαίσιο  της Εβδομάδας Ανοιχτής Πρόσβασης (Open Access Week) θα γίνει αναλυτική παρουσίαση της δράσης αυτής στο σεμινάριο που διοργανώνεται στο Εθνικό Κέντρο Τεκμηρίωσης, στο αμφιθέατρο "Λεωνίδας Ζέρβας" αύριο Πέμπτη 25 Οκτωβρίου (11.00-13.00) με τίτλο "Σεμινάριο για την Ανοικτή Πρόσβαση και το αποθετήριο Ήλιος του ΕΙΕ".

ΠΗΓΗ:Δελτίο Τύπου

© pcnea.blogspot.gr
don't copy articles from pcnea.blogspot.gr without permission

Δεν υπάρχουν σχόλια:

 
SYNC ME @ SYNC