Τρίτη, 31 Ιουλίου 2012

O μεγαλύτερος διανομέας ανταλλακτικών αυτοκινήτου της Ελλάδας επιλέγει την Symantec

Η Symantec Hellas ανακοίνωσε ότι η εταιρεία Ιαπωνική Α.Ε. επέλεξε μία σειρά λύσεων της Symantec για να βελτιώσει τις επιχειρηματικές της διαδικασίες, ενώ παράλληλα ενίσχυσε τη συνολική πληροφοριακή ασφάλεια και προστασία των δεδομένων της.


Καθώς αποτελεί τον μεγαλύτερο διανομέα ανταλλακτικών αυτοκινήτου στην Ελληνική αγορά, η Ιαπωνική διαθέτει ένα δίκτυο καταστημάτων διανομής σε όλη τη χώρα και απασχολεί περισσότερα από 160 άτομα προσωπικό. Ανάγκη της εταιρίας αποτέλεσε η διασφάλιση των πολύτιμων πληροφοριών καθώς και η συνολική διαδικασία προστασίας των δεδομένων να γίνεται με πιο γρήγορο τρόπο, ευκολότερα και με χαμηλότερο κόστος.

Η Ιαπωνική επέλεξε την Symantec λόγω των ολοκληρωμένων προϊόντων που διαθέτει, την ευκολία στη χρήση και την εγγύηση χρήσης αξιόπιστων λύσεων από έναν αναγνωρισμένο προμηθευτή. Με την υλοποίηση των λύσεων της Symantec, η Ιαπωνική ενίσχυσε την πληροφοριακή ασφάλεια και βελτίωσε την προστασία των δεδομένων της, μειώνοντας την απειλή απώλειας δεδομένων, το ξέσπασμα των ιών και τις αστοχίες των server.

Η εταιρεία Boss Informatics, συνεργάτης της Symantec στην ελληνική αγορά, εργάστηκε στενά με τον Γενικό Διευθυντή της Ιαπωνικής, κ. Νίκο Μαγκόπουλο για να αναπτύξει ένα ολοκληρωμένο πορτφόλιο λύσεων, που περιελάμβανε τα Symantec Protection Suite Enterprise Edition 4.0 και Symantec Backup Exec 2012.

Οι συγκεκριμένες λύσεις παρέχουν πληροφοριακή ασφάλεια στους χρήστες σταθερών και στον ολοένα αυξανόμενο αριθμό φορητών υπολογιστών, καθώς επίσης βελτιωμένη απόδοση στην ασφάλεια και ευελιξία ανάκτησης είτε granular δεδομένων είτε ολόκληρου συστήματος και κεντρικό backup φυσικών και virtual μηχανών (VM).

Η λύση Symantec Protection Suite βοήθησε την ελληνική εταιρεία να μειώσει τον αριθμό των spam μηνυμάτων που έφθαναν στα endpoints σε ποσοστό 45% και αυτή τη στιγμή δεσμεύει το 99,7% του spam που προσπαθεί να εισχωρήσει στο δίκτυο. Ταυτόχρονα, η λύση Protection Suite δίνει στην Ιαπωνική την ευελιξία να ανακτήσει είτε granular data ή το σύνολο του συστήματος σε μόλις λίγα λεπτά.

Πριν την υλοποίηση των λύσεων της Symantec, η Ιαπωνική είχε ζήτημα με τη διαθεσιμότητα του Exchange, διατηρώντας το χαμηλό ποσοστό 20%. Η σουίτα Symantec Protection Suite επιτρέπει σχεδόν 100% διαθεσιμότητα του Exchange.

Το Backup Exec 2012 βοήθησε την εταιρεία να αποκτήσει τον κεντρικό έλεγχο της διαδικασίας διαχείρισης του backup σε φυσικά και VMware virtual περιβάλλοντα. Η τεχνολογία deduplication του Backup Exec μείωσε τον όγκο δεδομένων που χρειάζεται να γίνονται back up σε όλο το δίκτυο κατά 35% (στο στάδιο των δοκιμών μόνο, στην πραγματικότητα αναμένεται το ποσοστό αυτό να είναι αρκετά υψηλότερο) και περιόρισε τον όγκο που απαιτείται για αποθήκευση, γεγονός που ελάττωσε το χρόνο του backup window.

Η εκσυγχρονισμένη κονσόλα διαχείρισης του Backup Exec 2012 συνετέλεσε στο να γίνει η διαδικασία προστασίας δεδομένων ταχύτερη, ευκολότερη και λιγότερο κοστοβόρα. Για παράδειγμα, ο κ. Μαγκόπουλος εκτίμησε ότι η Ιαπωνική κατάφερε να μειώσει τον χρόνο που χρειαζόταν για φυσικό/virtual backup και ανάκτηση κατά 30%, ισοδυναμώντας αυτό το χρόνο με πέντε ώρες την εβδομάδα.

Συνολικά, ο χρόνος και η εξοικονόμηση χρημάτων από το συνδυασμό των λύσεων πληροφοριακής ασφάλειας και προστασία των δεδομένων αντιστοιχεί σε πλήρες return on investment (ROI) σε μόλις 8 μήνες.

Ο κ. Νίκος Μαγκόπουλος, Γενικός Διευθυντής της Ιαπωνικής είπε σχετικά : “Το ROI που προσφέρει η Symantec είναι μοναδικό. Πέρα από τα μετρήσιμα αποτελέσματα, οι λύσεις της Symantec μου προσφέρουν εμπιστοσύνη και ηρεμία για την υποδομή ΙΤ, έτσι ώστε να μπορώ να συγκεντρωθώ στη λειτουργία της επιχείρησης και στην προσέλκυση πελατών.”

Ο κ. Χρήστος Βεντούρης, Technology Manager της Symantec Hellas τόνισε: “Είμαστε ιδιαίτερα ικανοποιημένοι που συνεργαστήκαμε με την Ιαπωνική και πιστεύουμε ότι οι κορυφαίες λύσεις της Symantec ανταποκρίνονται πλήρως στις αυξανόμενες ανάγκες της εταιρείας. Ο συνδυασμός των τεχνολογιών που αναπτύχθηκαν έχουν ως αποτέλεσμα το αυξανόμενο επίπεδο προστασίας από μία σειρά απειλών ασφαλείας.”

ΠΗΓΗ:Δελτίο Τύπου © pcnea.blogspot.gr don't copy articles from pcnea.blogspot.gr without permission

Δεν υπάρχουν σχόλια:

 
SYNC ME @ SYNC