Παρασκευή, 29 Ιουνίου 2012

To story του League of Legands στα ελληνικά

Tο δημοφιλές παιχνίδι "League of Legends" έρχεται στην ελληνική γλώσσα.Η μαμά RIOT μας προετοιμάζει για τρελά πράγματα.  Παρακάτω σας παραθέτουμε όλο το story του παιχνιδιού στα ελληνικά...


League of Legends: το story

Πριν από είκοσι χρόνια, η Γη των Ρούνων όδευε προς την καταστροφή. Και αυτό διότι οι εχθρικές φυλές κατέληγαν πάντα στον πόλεμο για την επίλυση των διαφορών τους.


Όποια και αν ήταν η εποχή, η μαγεία έπαιζε κυρίαρχο ρόλο στις πολεμικές αναμετρήσεις. Οι στρατοί ενισχύονταν ή αποδεκατίζονταν από ένα ξόρκι ή ένα ρούνο. Οι ήρωες χρησιμοποιούσαν τα περισσότερα αντικείμενα μαγείας είτε ηγούνταν είτε υποστήριζαν στρατούς.


Οι επικαλεστές – που ήταν συνήθως οι ηγέτες των πολιτικών δυνάμεων του Βάλοραν – εξαπέλυαν πανίσχυρες μαγικές δυνάμεις ενάντια στους εχθρούς και τη γύρω Γη, αδιαφορώντας για τις συνέπειες.


Ωστόσο, τα τελευταία διακόσια χρόνια, οι επιπτώσεις της ανεξέλεγκτης χρήσης της μαγείας στις πολεμικές αναμετρήσεις άρχισαν να διαφαίνονται στη Γη των Ρούνων και σε όσους κατοικούσαν στο Βάλοραν. Οι δύο τελευταίοι πόλεμοι των Ρούνων άλλαξαν ριζικά το γεωφυσικό τοπίο του Βάλοραν, ακόμα και όταν η μαγική ενέργεια χρησιμοποιήθηκε για την αποκατάστασή του.


Ισχυροί σεισμοί και τρομερές μαγικές καταιγίδες δυσκόλεψαν τη ζωή στο Βάλοραν και σε αυτό δεν υπολογίζονταν οι συνέπειες του πολέμου στον πληθυσμό. Κάποιοι υποστήριξαν ότι ένας ακόμα ανεξέλεγκτος Πόλεμος των Ρούνων θα κατέστρεφε ολοκληρωτικά τον κόσμο.


Σε μια προσπάθεια άμεσης αντίδρασης ενάντια στη φυσική και πολιτική αστάθεια που κυριαρχούσε στον κόσμο, οι μεγαλύτεροι μάγοι του Βάλοραν – καθώς και πολλοί ισχυροί επικαλεστές – κατέληξαν στο συμπέρασμα ότι οι διενέξεις θα πρέπει να επιλύονται με έναν πιο ελεγχόμενο και οργανωμένο τρόπο.


Δημιούργησαν τον οργανισμό Πρωτάθλημα των Θρύλων, στόχος του οποίου ήταν η επίβλεψη της οργανωμένης επίλυσης των πολιτικών διαφορών στο Βάλοραν. Με έδρα του το Ινστιτούτο Πολέμου, το Πρωτάθλημα εξουσιοδοτήθηκε από τις πολιτικές οντότητες του Βάλοραν να ελέγχει τα αποτελέσματα των οργανωμένων διενέξεων που διαχειρίζονταν.


Το Ινστιτούτο Πολέμου
Το Πρωτάθλημα αποφάσισε ότι όλες οι σημαντικές πολιτικές διενέξεις θα επιλύονταν σε ειδικά διαμορφωμένες αρένες, οι οποίες βρίσκονταν σε στρατηγικά σημεία σε όλο το Βάλοραν. Οι επικαλεστές μιας συγκεκριμένης πολιτικής συμμαχίας θα καλούσαν έναν ήρωα.


Οι ήρωες, θα είχαν υπό τις διαταγές τους υπηρέτες, τους οποίους δημιουργούσαν αρχάριοι επικαλεστές σε έναν πυρήνα. Μέσα στην αρένα, οι ήρωες θα μάχονταν για να επιτύχουν τον εκάστοτε στόχο τους. Η πιο συνηθισμένη συνθήκη νίκης σε μια αρένα μάχης ήταν η καταστροφή του αντίπαλου πυρήνα. Αυτές οι αρένες αναφέρονται συνολικά ως οι Αρένες της Δικαιοσύνης.


Παρά το γεγονός ότι οι περισσότερες πολιτικές διενέξεις επιλύονταν μέσω του Πρωταθλήματος των Θρύλων, οι φυσικές διενέξεις μεταξύ των πολιτικών οντοτήτων δεν σταμάτησαν ολοκληρωτικά. Για παράδειγμα, η απόφαση του Πρωταθλήματος να χτίσει το Ινστιτούτο Πολέμου ανάμεσα στους δύο αιώνιους αντιπάλους, τη Ντεμάσια και τη Νόξους, σταμάτησε σχεδόν πλήρως τις άμεσες εχθροπραξίες μεταξύ τους, αλλά δεν εξάλειψε πλήρως τις στρατιωτικές αναμετρήσεις.


Αντιθέτως, το πολεμοχαρές Στρατιωτικό συμβούλιο της Νόξους, έστρεψε την προσοχή του αλλού. Ακόμα και έτσι όμως, όλες οι πολιτικές οντότητες υπακούουν στην εξουσία του Πρωταθλήματος των Θρύλων. Κανείς άλλωστε δεν είναι τόσο ανόητος ώστε να αντιταχθεί σε έναν πανίσχυρο στρατό μάγων, επικαλεστών και ηρώων.


Οι μάχες στις διάφορες Αρένες της Δικαιοσύνης, τις οποίες ελέγχει το Πρωτάθλημα, δεν παρουσιάζουν πολιτικό μόνο ενδιαφέρον για το Βάλοραν, αλλά και κοινωνικό. Το Πρωτάθλημα μεταδίδει μαγικά τις εικόνες και τους ήχους από τις αναμετρήσεις μέσω ειδικών μαγικών δεκτών που έχουν τοποθετηθεί σε διάφορα σημεία στο Βάλοραν.


Η παρακολούθηση μιας μάχης σε μια Αρένα της Δικαιοσύνης αποτελεί μια από τις πιο διασκεδαστικές δραστηριότητες των κατοίκων του Βάλοραν.


Το Πρωτάθλημα των Θρύλων ελέγχεται από ένα συμβούλιο το οποίο αποτελείται από τρεις πανίσχυρους επικαλεστές, που είναι γνωστοί και ως το Συμβούλιο της Αμεροληψίας. Όλοι οι επικαλεστές ήταν μέλη του Συμβουλίου της Αμεροληψίας από τη σύλληψη του Πρωταθλήματος των Θρύλων, με εξαίρεση τον Επίτροπο Χέιουαν Ρέλιβας.


Ο τελευταίος ανέλαβε τη θέση πριν από πέντε χρόνια, όταν ο προηγούμενος Επίτροπος, ο Ρέτζιναλντ Άσραμ, εξαφανίστηκε μυστηριωδώς. Το Συμβούλιο της Αμεροληψίας είναι υπεύθυνο για την ηγεσία και την καθοδήγηση του Πρωταθλήματος, ενώ λειτουργεί και ως εφετείο για τις αποφάσεις των πολιτικών οντοτήτων του Βάλοραν.


Η δομή του Πρωταθλήματος στηρίζεται σε εσωτερικούς οργανισμούς που προωθούν τους δικούς τους στόχους. Κάθε πόλη-κράτος διαθέτει έναν απεσταλμένο στο Πρωτάθλημα. Έναν διπλωμάτη που έχει το ρόλο του τοπικού πολιτικού αντιπρόσωπου και ο οποίος θεσπίζει τη θέληση του Πρωταθλήματος. Οι Δικαστές αναλαμβάνουν τη διαιτησία μιας αναμέτρησης στις Αρένες της Δικαιοσύνης. Το Συμβούλιο είναι το σώμα των υψηλόβαθμων επικαλεστών, που καθορίζει το πολιτικό αποτέλεσμα μετά την επίλυση μιας αναμέτρησης στην αρένα μάχης.


Ντεμάσια

Η Ντεμάσια, η πόλη-κράτος των ανθρώπων, που βρίσκεται στη δυτική ακτή του Βάλοραν, αποτελεί υπόδειγμα ηθικής μεταξύ των υπόλοιπων ανθρώπινων κοινοτήτων. Οι άνθρωποι της Ντεμάσια έχουν ως κοινό στόχο την προώθηση της φιλανθρωπίας και της δικαιοσύνης, για το καλό όλων των όντων του Βάλοραν.


Θεωρούν τη μοχθηρία και τον εγωισμό ως αρρώστιες, οι οποίες πρέπει να εξαλειφθούν από τον ψυχισμό της ανθρωπότητας. Όσοι επισκέπτονται τη Ντεμάσια και επιλέγουν να μείνουν εντός των συνόρων της, θα πρέπει να ασπάζονται τα ιδανικά και τις αξίες των πολιτών της.


 Όσοι αποσκοπούν στο προσωπικό όφελος εις βάρος άλλων, σύντομα εξοστρακίζονται ή έχουν χειρότερη τύχη.


Ωστόσο, η ζωή στη Ντεμάσια δεν είναι ήρεμη. Επειδή η Ντεμασιανοί θεωρούν τους εαυτούς τους προστάτες της ηθικής στο Βάλοραν, εφαρμόζουν αυστηρά μέτρα με στόχο να εξασφαλίσουν ότι ο κώδικας ηθικής τους παραμένει ο μόνος κώδικας με βάση τον οποίο ζουν οι πολίτες στην πόλη-κράτος.


Κάθε είδους έγκλημα τιμωρείται αυστηρά. Δεν υπάρχουν παραπτώματα στη Ντεμάσια. Ορισμένοι αποστάτες της Ντεμάσια (που ασκούν κριτική μακριά από την πόλη-κράτος) ισχυρίζονται ότι αυτό αποτελεί απόδειξη της υποκρισίας της.


Οι Ντεμασιανοί από την άλλη υποστηρίζουν ότι οι αποφάσεις του συστήματος δικαιοσύνης χαρακτηρίζονται από φιλανθρωπία και ευσπλαχνία. Κανείς δεν τιμωρείται χωρίς τη δίκαιη θεώρηση των εκάστοτε περιστάσεων. Παρά το ότι κάποιοι συνεχίζουν να ασκούν κριτική για την αυστηρότητα της νομοθεσίας της Ντεμάσια, οι Ντεμασιανοί επιμένουν στη γνώμη τους.

Ντεμάσια


Η Ντεμάσια είναι η μόνη πόλη στο Βάλοραν που έχει ως πολίτευμα τη συνταγματική μοναρχία. Ο Βασιλιάς της Ντεμάσια είναι ο αρχηγός του κράτους, ενώ ένα εκλεγμένο συμβούλιο παίζει το ρόλο του νομοθετικού σώματος.


Παρά το ότι ο βασιλιάς είναι ο ισχυρός ηγέτης, ελέγχεται, έστω και μερικώς, από το Συμβούλιο της Ντεμάσια. Ο τωρινός βασιλιάς της Ντεμάσια, ο Τζάρβαν ο Γ' (γνωστός και ως Τζάρβαν Σελάσπις ο Τρίτος), συνεργάζεται με το Συμβούλιο της Ντεμάσια για να διασφαλίσει την ιερότητα της πόλης-κράτους. Από την εποχή της ηγεμονίας του Τζάρβαν του Α', δεν υπήρξε ποτέ κάποια προσπάθεια επανάστασης στη Ντεμάσια. Ο βασιλιάς δεν είναι μόνο ο πολιτικός ηγέτης της πόλης-κράτους, αλλά είναι και ο αρχηγός του στρατού.


Ο στρατός της Ντεμάσια είναι από τους πιο ισχυρούς στο Βάλοραν και μέχρι πρόσφατα, ήταν η μόνη δύναμη που μπορούσε να περιορίσει τη δίψα της πολεμικής μηχανής της Νόξους. Η Νόξους είναι ο ορκισμένος εχθρός της Ντεμάσια εδώ και εκατοντάδες χρόνια, από την εποχή της ίδρυσής τους.


Η διαμάχη τους είναι στην ουσία ηθική. Η μεγάλη αντίθεση που χαρακτηρίζει τη φιλοσοφία της Ντεμάσια και της Νόξους, εξηγεί το γιατί η Ντεμάσια θεωρεί τις στρατιωτικές απαιτήσεις της, απαραίτητες για την επιβίωσή της.


Η στρατιωτική θητεία όλων των πολιτών της Ντεμάσια διαρκεί τουλάχιστον τρία χρόνια. Ακόμα και μετά την πάροδο αυτού του διαστήματος, οι περισσότεροι Ντεμασιανοί παραμένουν στην ενεργό δράση, μέσα από τις στρατιωτικές εφεδρείες της πόλης-κράτους.


Η Ντεμάσια ήταν μεταξύ των πρώτων που υποστήριξαν το Πρωτάθλημα των Θρύλων, αν και περισσότερο την ένοιαζε η εξασθένηση της Νόξους στο Βάλοραν και όχι η σταθερότητα του πλανήτη. Η Ντεμάσια έστειλε τους καλύτερους σπουδαστές μαγείας στο Ινστιτούτο Πολέμου, κάποιοι από τους οποίους κατάφεραν να γίνουν εξειδικευμένοι επικαλεστές.


Η Ντεμάσια στέκεται αυτόνομη στις Αρένες της Δικαιοσύνης, κάτι που μείωσε τη δαπάνη πόρων, που σε διαφορετική περίπτωση θα ήταν απαραίτητοι για τη διατήρηση της στρατιωτικής της δύναμης. Μετά τη δημιουργία του Πρωταθλήματος, ο στρατός της Ντεμάσια παραμένει το ίδιο ισχυρός, αν και πλέον δεν λειτουργεί ως δύναμη εισβολής, έτοιμη να κατακτήσει ξανά τις κτήσεις της Νόξους, αλλά ως απρόσβλητο οχυρό, το οποίο διατηρεί την ασφάλεια σε όλη την κυριαρχία του.


Η Ντεμάσια αποτελεί μια φωτεινή πηγή ελπίδας για την ανθρωπότητα και αυτό φαίνεται και στην αισθητική της ίδιας της πόλης. Η πόλη δείχνει αγνή και καθαρή. Ψηλοί πύργοι αγγίζουν τον ουρανό της Ντεμάσια. Στην κατασκευή των κτιρίων της Ντεμάσια χρησιμοποιούνται συνήθως λευκές πέτρες και μάρμαρα. Τεράστιες σημαίες κυματίζουν στους προμαχώνες της πόλης. Τα τείχη της πόλης εμπνέουν δύναμη και ευγένεια. Η πόλη βρίσκεται δίπλα σε ένα φυσικό λιμάνι, με το μεγαλύτερο τμήμα της να στέκεται σε ένα οροπέδιο.


Νόξους
Η πόλη των ανθρώπων, η Νόξους, που βρίσκεται στο κεντρο-ανατολικό τμήμα της ηπείρου Βάλοραν, αποτελεί το αντίθετο ηθικό άκρο της Ντεμάσια. Είναι μια κοινωνία όπου οι πνευματικά και σωματικά ισχυροί αποκτούν δύναμη με διάφορους τρόπους, χωρίς να υπολογίζουν τις συνέπειες που έχει αυτό στους υπόλοιπους ανθρώπους.


Οι πολίτες της Νόξους στηρίζουν αυτήν την αρχή, ενώ θεωρούν αξίες, όπως είναι η φιλανθρωπία και η συμπόνοια, ως σημάδια αδυναμίας. Η δύναμη γεννά δύναμη ή τουλάχιστον αυτό πρεσβεύουν οι άνθρωποι της Νόξους.


Ωστόσο, αυτή η σκληρότητα δεν αποτελεί ένδειξη χάους. Όπως είναι φυσικό στην περίπτωση της ανθρωπότητας, η Νόξους είναι μια πόλη-κράτος με νόμους, οι οποίοι προστατεύουν τους πολίτες... τουλάχιστον από τους ομότιμούς τους. Παρόλα αυτά, οι ισχυροί της Νόξους προστατεύονται περισσότερο από τη νομοθεσία σε σχέση με τους αδύναμους.


Η κυρίαρχη πολιτική οργάνωση της Νόξους είναι το Στρατιωτικό συμβούλιο της Νόξους, το οποίο κρατά τα ηνία του στρατού. Στη Νόξους, ο στρατός ελέγχει κάθε τμήμα του πολιτικού τοπίου. Δεν υπάρχει διαχωρισμός μεταξύ της στρατηγικής πολέμου και της πολιτικής. Ο αρχηγός του Στρατιωτικού συμβουλίου, ο Στρατηγός Μπόραμ ο Σκοτεινός, ο οποίος δείχνει πάντα νέος, κυβερνά τη Νόξους πάρα πολλά χρόνια.


Ο Στρατηγός Μπόραμ ο Σκοτεινός έχει ξεπεράσει προ πολλού το ηλικιακό όριο ενός συνηθισμένου ανθρώπου. Υπάρχουν φήμες ότι παραμένει ζωντανός μέσω νεκρομαντικής μαγείας. Αυτό το συμπέρασμα φαίνεται πως έχει λογική βάση, ειδικά αν σκεφτεί κανείς ότι ηγείται του Στρατιωτικού συμβουλίου της Νόξους πριν την εποχή του Βασιλιά Τζάρβαν του I' της Ντεμάσια. Η ακόρεστη δίψα του για δύναμη και εξουσία μετέτρεψε τη Νόξους σε εφιάλτη για τους γείτονές της.

 Νόξους


Αν και οι υπόλοιπες κοινότητες των ανθρώπων δέχονται άλλες φυλές στους κόλπους τους, οι κάτοικοι της Νόξους χαρακτηρίζονται από ξενοφοβία. Τα μέλη άλλων φυλών, στην καλύτερη περίπτωση, νιώθουν ανεπιθύμητοι στο εσωτερικό της πόλης-κράτους.


Υπάρχουν φυσικά εξαιρέσεις σε αυτόν τον κανόνα, αλλά αφορούν τις περιπτώσεις στις οποίες τα μέλη των άλλων φυλών είτε απέδειξαν τη χρησιμότητά τους είτε απλά φόβισαν τους υπόλοιπους (ή και τα δύο). Οι άνθρωποι που επισκέπτονται τη Νόξους καθώς και οι μετανάστες, αντιμετωπίζουν λίγο καλύτερη συμπεριφορά, αλλά και πάλι λόγω του ότι έχουν αποδείξει τις ικανότητές τους ή γιατί έχουν τρομοκρατήσει τους υπόλοιπους.


Η στρατιωτική θητεία στη Νόξους είναι υποχρεωτική για έξι χρόνια, ενώ όλοι οι πολίτες θεωρούνται έφεδροι μέχρι τα γεράματά τους. Το Στρατιωτικό συμβούλιο της Νόξους διατηρεί το δικαίωμα στρατολόγησης οποιουδήποτε πολίτη, ανεξαρτήτως ηλικίας, σε καιρό έκτακτης ανάγκης.


Οι ενεργοί στρατιωτικοί της Νόξους απολαμβάνουν πολλά κοινωνικά προνόμια και για αυτόν το λόγο, πολλοί επιλέγουν να παραμείνουν στην ενεργό δράση για δέκα ή και παραπάνω χρόνια. Ο στρατός της Νόξους δεν εφησυχάζει ποτέ, ακόμα και μετά την επιβολή της ειρήνης μεταξύ της Νόξους και των αιώνιων εχθρών της, των Ντεμασιανών.


Το στρατιωτικό συμβούλιο της Νόξους επέλεξε να μην αντιδράσει ενάντια στη δημιουργία του Πρωταθλήματος των Θρύλων. Αντίθετα, υποστήριξε τις δραστηριότητές του. Ήταν ξεκάθαρο στους ηγέτες του Βάλοραν ότι η αντίθεση στο Πρωτάθλημα, ειδικά λόγω του ότι η πλειοψηφία των κατοίκων του Βάλοραν στήριζαν τη δημιουργία του, θα ήταν καθαρή αυτοκτονία. Υποστηρίζοντας τη δημιουργία του, η Νόξους πέτυχε δύο στόχους.


Πρώτον, θα υπήρχε ειρήνη μεταξύ της Νόξους και της Ντεμάσια, έστω και αν αυτή ήταν αναγκαστική. Αυτό θα επέτρεπε στην Νόξους να εστιάσει τις κατακτητικές της δραστηριότητες σε άλλη τοποθεσία. Παρόλα αυτά, οι επιτυχίες της σε αυτόν τον τομέα δεν ήταν ιδιαίτερα θεαματικές μετά τη δημιουργία του Πρωταθλήματος.


Δεύτερον, η Νόξους θα εστίαζε το ταλέντο της στη μαγεία στο Πρωτάθλημα, κάτι που θα της χάριζε περισσότερες νίκες εναντίον των Ντεμασιανών. Έως σήμερα, ο αιώνιος πόλεμος με την Νταμάσια ήταν ακριβώς αυτό. Αιώνιος. Η διαμάχη της Νόξους με τη Ντεμάσια αντικαταστάθηκε, ως επί το πλείστον, με τις αναμετρήσεις των δύο στις Αρένες της Δικαιοσύνης, οι οποίες είχαν χαμηλότερο κόστος σε υλικά και ανθρώπινο δυναμικό.


Και ενώ ο αντίπαλός της κατάφερε να χαλαρώσει λίγο, η Νόξους είχε την ευκαιρία να χαλαρώσει περισσότερο χωρίς τη διαρκή απειλή της Ντεμάσια.


Η Νόξους είναι μια πόλη που μοιάζει στους κατοίκους της – σκοτεινή και μοχθηρή. Τα θεμέλια της πόλης χτίστηκαν σε ένα βουνό από γρανίτη και ένα μεγάλο τμήμα της πόλης βρίσκεται κάτω από το έδαφος. Τα κτίρια έχουν χτιστεί πάνω και μέσα στο βουνό. Μια τεράστια τεχνητή τάφρος, γεμάτη με ένα βρόμικο και σάπιο μαγικό υγρό, περιβάλλει την πόλη.


Η τάφρος εμποδίζει την πρόσβαση στη Νόξους, ενώ τα λίγα σημεία όπου είναι δυνατή η πρόσβαση, φυλάσσονται δυναμικά. Στην κορυφή του βουνού από γρανίτη βρίσκεται το αρχηγείο του Στρατιωτικού συμβουλίου της Νόξους. Το κτίριο θυμίζει σε όσους το κοιτούν από μακριά, ανθρώπινο κρανίο. Έξω από τα τεράστια τείχη της πόλης, βρίσκονται οι κάτοικοι της Νόξους που δεν είχαν τα χρήματα (ή ήταν αρκετά τυχεροί) να μείνουν μέσα στην πόλη.


Το υπόγειο τμήμα της Νόξους είναι το ίδιο μεγάλο με το επίγειο κομμάτι της. Υπάρχουν πολλά μαγαζιά, ταβέρνες και κατοικίες και αποτελεί την καρδιά της πόλης-κράτους. Η Νόξους διαθέτει το μεγαλύτερο δίκτυο από μπουντρούμια σε ολόκληρη τη Γη των Ρούνων. Πολλοί ευγενείς διεκδικούν την κατοχή των δαιδαλωδών μονοπατιών και των υπόγειων αιθουσών.

© pcnea.blogspot.gr don't copy articles from pcnea.blogspot.gr without permission

Δεν υπάρχουν σχόλια:

 
SYNC ME @ SYNC