Τετάρτη, 30 Μαΐου 2012

“H Τεχνολογία λύση για την Ανάπτυξη”

Στόχος  του συνεδρίου “H Τεχνολογία λύση για την Ανάπτυξη”, με το οποίο κορυφώνονται οι εργασίες της Ευρωπαϊκής Εβδομάδας  Ψηφιακών Δεξιοτήτων 2012, "e-Skills Week 2012" στην Ελλάδα, είναι να αναδείξει  τη σπουδαιότητα των Τεχνολογιών  Πληροφορικής και Επικοινωνιών ως καίριο παράγοντα ανάπτυξης της Ελληνικής  οικονομίας και εξόδου από την  κρίση, καθώς και  τις αυξανόμενες απαιτήσεις σε ψηφιακές δεξιότητες από την αγορά εργασίας.

Βασικό  άξονα του συνεδρίου αποτελεί η αναγκαιότητα, σήμερα περισσότερο  από ποτέ, της ενίσχυσης των  ψηφιακών δεξιοτήτων στο εκπαιδευτικό σύστημα και στο εργασιακό  περιβάλλον, με σκοπό την επίτευξη της ψηφιακής οικονομίας και την  άμεση ενίσχυση της απασχόλησης.

Θέτοντας  τις βάσεις για έναν ευρύ και γόνιμο διάλογο, ο ΣΕΠΕ έχει προσκαλέσει  εκπροσώπους παραγωγικών κλάδων της οικονομίας, εκπροσώπους ακαδημαϊκών  ιδρυμάτων, κυβερνητικούς αξιωματούχους  από την Ελλάδα και το εξωτερικό  και στελέχη της βιομηχανίας  του κλάδου ψηφιακής τεχνολογίας.

Στο συνέδριο θα συμμετάσχουν, μεταξύ άλλων, ο Γενικός Γραμματέας Υπουργείου Παιδείας, Δια Βίου Μάθησης και  Θρησκευμάτων, κ. Βασίλης Κουλαϊδής, ο Γενικός Γραμματέας Επικοινωνιών, κ. Σωκράτης Κάτσικας, ο Πρόεδρος ΔΣ του ΕΟΠΠΕΠ, κ. Κωνσταντίνος Καλτσάς, ο Πρόεδρος της ΓΣΕΒΕΕ, κ. Δημήτρης Ασημακόπουλος, ο Εκτελεστικός Αντιπρόεδρος του ΣΕΒ, κ. Χάρης Κυριαζής, ο Πρόεδρος του ΣΕΒΕ, κ. Δημήτριος Λακασάς, ο  Εκτελεστικός Αντιπρόεδρος του ΣΕΛΠΕ, κ. Αντώνης Μακρής, o Γενικός Γραμματέας του ΣΕΤΕ, κ. Βερνίκος Γιώργος, εκπρόσωποι ακαδημαϊκών ιδρυμάτων, ανώτατα  στελέχη επιχειρήσεων και στελέχη  της βιομηχανίας του κλάδου ψηφιακής τεχνολογίας.
ΠΗΓΗ: Δελτίο Τύπου © pcnea.blogspot.com don't copy articles from pcnea.blogspot.com without permission

Δεν υπάρχουν σχόλια:

 
SYNC ME @ SYNC