Σάββατο, 28 Απριλίου 2012

Kέρδη ρεκόρ για την Samsung

Η Samsung ανακοίνωσε ενοποιημένα έσοδα ύψους 45,27 τρις γουόν Κορέας για το πρώτο τρίμηνο του 2012, που έληξε στις 31 Μαρτίου 2011, σημειώνοντας 22% αύξηση σε σχέση με την αντίστοιχη περίοδο του προηγούμενου έτους.

Για το πρώτο τρίμηνο, η εταιρεία εμφάνισε ενοποιημένα λειτουργικά κέρδη ύψους 5,85 τρις γουόν για πρώτη φορά στην ιστορία της, που αντιπροσωπεύουν αύξηση 98% από έτος σε έτος. Τα ενοποιημένα καθαρά κέρδη για το πρώτο τρίμηνο ανήλθαν στα 5,05 τρις γουόν.

Παρά τη μείωση των πωλήσεων των ημιαγωγών και των τηλεοράσεων λόγω εποχικότητας, η αύξηση της κερδοφορίας σε προϊόντα οθόνων και κινητών τηλεφώνων απέφερε αύξηση του περιθωρίου του λειτουργικού κέρδους κατά 1,7 ποσοστιαίες μονάδες στο 12,9%.

Οι ισχυρές επιδόσεις της Samsung στο τρίμηνο προήλθαν κυρίως από τον τομέα του IT & Mobile Communications (IM), το οποίο αποτελείται από τις τέσσερις επιχειρηματικές δραστηριότητες: Mobile Communications, Telecommunication Systems, IT Solutions και Digital Imaging.

Ειδικότερα, η σταθερή ανάπτυξη του Mobile Business Communications, συμπεριλαμβανομένων των αυξημένων πωλήσεων των συσκευών «ναυαρχίδες» για την εταιρεία, τα GALAXY Note και GALAXY S II, συνέβαλε στην κερδοφορία της εταιρείας.

Πιο συγκεκριμένα, στο πρώτο τρίμηνο του 2012, ο τομέας του IT & Mobile Communications σημείωσε ενοποιημένα λειτουργικά κέρδη ύψους 4,27 τρις γουόν και έσοδα ύψους 23,22 τρις γουόν. Η δραστηριότητα των Display Panel ανέκαμψε κατά το πρώτο τρίμηνο, σημειώνοντας λειτουργικά κέρδη ύψους 280 δις γουόν.

Η Samsung αναμένει να βελτιώσει την κερδοφορία της από τη δραστηριότητα των chip, με την ανάκαμψη των τιμών των DRAM για υπολογιστές και την επέκταση σε νέα προϊοντική κατηγορία επεξεργαστών, οι οποίοι βασίζονται στην τεχνολογία 32 nanometer-class, για εφαρμογές κινητών τηλεφώνων.

Η Samsung σχεδιάζει να ενισχύσει επίσης το ανταγωνιστικό της πλεονέκτημα στα κινητά τηλέφωνα με το λανσάρισμα των νέων high-end smartphones και με την ενίσχυση της πλήρους γκάμας των προϊόντων της και της παρουσίας της στις αναδυόμενες αγορές.

Οι Κεφαλαιακές Δαπάνες ανήλθαν στα 7,8 τρις γουόν
Οι Κεφαλαιακές Δαπάνες ανήλθαν στα 7,8 τρις γουόν το πρώτο τρίμηνο του 2012, με επένδυση ύψους 5,8 τρις γουόν στους Ημιαγωγούς και 1,3 τρις γουόν στη δραστηριότητα του Display Panel.

Η Samsung έχει ανακοινώσει ότι σκοπεύει να δαπανήσει συνολικά 25 τρις γουόν σε κεφαλαιακές δαπάνες για το 2012. Το ποσό των 15 τρις γουόν πρόκειται να επενδυθεί στη δραστηριότητα των Ημιαγωγών, που αποτελείται από τις επιμέρους επιχειρηματικές δραστηριότητες των Memory και System LSI. Για τη δραστηριότητα του Display Panel, η εταιρεία σκοπεύει να επενδύσει το ποσό των 6,6 τρις γουόν.

Αναδιάρθρωση της οργανωτικής δομής των επιχειρηματικών δραστηριοτήτων
Με αφετηρία το πρώτο τρίμηνο, ο επιχειρηματικός τομέας δημοσιοποίησης των χρηματοοικονομικών στοιχείων θα εμφανίζει τις οργανωτικές αλλαγές, που πραγματοποιήθηκαν το Δεκέμβριο του 2011.

Η εταιρεία θα ανακοινώνει τις πωλήσεις και τα κέρδη του τομέα Device Solutions, συμπεριλαμβανομένων των Ημιαγωγών και Display Panel, και του Digital Media & Communications, συμπεριλαμβανομένων των IT & Mobile Communications και Consumer Electronics (CE).

Η δραστηριότητα του IT & Mobile Communications περιλαμβάνει επιμέρους τα τμήματα Mobile Communications, Telecommunication Systems, IT Solutions και Digital Imaging, ενώ η δραστηριότητα του CE περικλείει τα Visual Display και Digital Appliances.

Η εποχικότητα επηρέασε τη ζήτηση των chips
Η δραστηριότητα των Ημιαγωγών της Samsung – συμπεριλαμβανομένων των Memory και System LSI – σημείωσε λειτουργικά κέρδη ύψους 760 δις γουόν κατά το πρώτο τρίμηνο του έτους. Τα έσοδα υποχώρησαν σε 7,98 τρις γουόν, μία μείωση της τάξης του 13% σε σύγκριση με την αντίστοιχη περσινή περίοδο.

Η ασθενέστερη από την αναμενόμενη, εκτός εποχής ζήτηση και η παγκόσμια κρίση στην προσφορά κληρών δίσκων (HDDs), σε συνδυασμό με τη χαμηλή ζήτηση για PC DRAM chips, καθώς επίσης και την υπερπροσφορά των DRAM για κινητά τηλέφωνα, επηρέασαν τα περιθώρια κέρδους, επιφέροντας έσοδα ύψους 4,89 τρις γουόν.

Για τη NAND, η τιμή παρέμεινε υποτονική λόγω της μειωμένης ζήτησης, επηρεασμένη από τα πρώιμα προϊόντα που προέρχονται από την αλλαγή του σχεδιασμού τους και εισρέουν στην αγορά.

Παρά τις δυσμενείς συνθήκες της αγοράς, η δραστηριότητα των τσιπ της Samsung ξεχώρισε από την ισχυρή ζήτηση των DRAM για server και την αύξηση της προστιθέμενης αξίας των προϊόντων, όπως εκείνα που βασίζονται στις τεχνολογίες 30-nanometer-class και 20-nanometer-class. Η αυξημένη ζήτηση των SSDs και των Embedded Multimedia Cards (eMMC) βοήθησε επίσης τη δραστηριότητα των chip να ασκήσει επιπλέον πίεση την αγορά.

Η εταιρεία εκτιμά πως η παγκόσμια έλλειψη προσφοράς HDD θα μετριασθεί κατά το δεύτερο τρίμηνο του έτους και η ζήτηση για τα εξειδικευμένα προϊόντα DRAM, συμπεριλαμβανομένων των κινητών τηλεφώνων και των servers, θα είναι ισχυρή. Ωστόσο, o αυξημένος ανταγωνισμός μεταξύ των κατασκευαστών των chips 30-nanometer-class θα οδηγήσει σε πτώση των τιμών.

Στο δεύτερο τρίμηνο, η Samsung είναι έτοιμη παρέχει υψηλής χωρητικότητας, ενεργειακά αποδοτική DRAM για servers. Αναφορικά με τα προϊόντα NAND, θα αναπτυχτούν μέσω της επέκτασης των προϊόντων με τεχνολογία 20-nanometer-class. Οι πωλήσεις των αισθητήρων εικόνας CMOS θα παραμείνουν υψηλές στο επόμενο τρίμηνο, καθώς η ζήτηση για smartphones αναμένεται αυξημένη.

Η δραστηριότητα του Display αποδεικνύεται κερδοφόρα
Τα λειτουργικά κέρδη του Display Panel ανήλθαν στα 280 δις γουόν, παραμένοντας στα ίδια επίπεδα με το προηγούμενο τρίμηνο, και τα έσοδα στα 8,54 τρις γουόν το πρώτο τρίμηνο.

Παρά την παραδοσιακά χαμηλή εποχικότητα, τη συνεχή οικονομική στασιμότητα στην Ευρώπη και την παρατεταμένη έλλειψη αποθεμάτων στη βιομηχανία των υπολογιστών, η δραστηριότητα του Display Panel κατάφερε να βελτιώσει την κερδοφορία της.

Αυτό επιτεύχθηκε με την επέκταση των πωλήσεων των high-end premium οθονών, όπως οι LED TVs και 3D οθόνες, αύξηση ύψους 20% για τις πωλήσεις των τηλεοράσεων συγκριτικά με την αντίστοιχη περίοδο του προηγούμενου έτους. Οι αυξημένες πωλήσεις των υψηλής ευκρίνειας οθονών για ταμπλέτες και OLED οθόνες για smartphones συνέβαλλαν στην αύξηση της κερδοφορίας για το τρίμηνο.

Η εταιρεία αναμένει σταθερές πωλήσεις στην αγορά οθονών, ενώ αναμένει αύξηση στη ζήτηση των οθονών για ταμπλέτες και φορητούς υπολογιστές, λόγω εποχικότητας και σημαντικών πολιτιστικών και αθλητικών γεγονότων.

Με τη δημιουργία της δραστηριότητας του Samsung Display Corporation, η εταιρεία θα συνεχίσει να ενισχύει την κερδοφορία της, επεκτείνοντας τις πωλήσεις των premium οθονών, όπως οι οθόνες 3D, οι οθόνες μεγάλου μεγέθους και οι οθόνες LED, ενώ η ζήτηση των οθονών για smartphones αναμένεται να συνεχίσει να τροφοδοτεί τις πωλήσεις των οθονών OLED.

Κέρδη από τις ισχυρές πωλήσεις των «έξυπνων» συσκευών
Ο τομέας του IT & Mobile Communications - συμπεριλαμβανομένων των Mobile Communications, Telecommunication Systems, IT Solutions και Digital Imaging - σημείωσε τριμηνιαία λειτουργικά κέρδη ύψους 4,27 τρις γουόν. Τα έσοδα ανήλθαν στα 23,22 τρις γουόν, ενώ για τη δραστηριότητα των κινητών τηλεφώνων ανήλθαν στα 18,90 τρις γουόν, σημειώνοντας αύξηση μέχρι και 86% σε σχέση με την αντίστοιχη περίοδο του προηγούμενου έτους.

Η αυξημένες πωλήσεις των ναυαρχίδων της Samsung, GALAXY Note και GALAXY S II, και άλλων premium φορητών συσκευών απέφεραν υψηλές αποδόσεις, με σημαντική ανάπτυξη στην Κίνα, την Κεντρική και Νότια Αμερική, τη Μέση Ανατολή και την Αφρική.

Η Samsung αναμένεται να συνεχίσει την ισχυρή δυναμική της κατά το δεύτερο τρίμηνο, καθώς έχει προγραμματιστεί η παρουσίαση της επόμενης συσκευής GALAXY στις 3 Μαΐου 2012, στο Λονδίνο.

Η επιχειρηματική δραστηριότητα του Telecommunication Systems σημείωσε αύξηση τόσο στα έσοδα, όσο και τα λειτουργικά κέρδη, λόγω της αύξησης στην χρήση της ασύρματης ευρυζωνικής τεχνολογίας LTE (Long Term Evolution). Στην περίπτωση της δραστηριότητας του IT Solutions, μια ώθηση στις πωλήσεις των mid-to-high-end προϊόντων, συμπεριλαμβανομένων των ηλεκτρονικών υπολογιστών και των εκτυπωτών, βελτίωσε τα καθαρά κέρδη από τρίμηνο σε τρίμηνο.

Αναμένεται περαιτέρω σταθεροποίηση της ηγετικής θέσης της Samsung στο κομμάτι του LTE στην αγορά των ΗΠΑ και η περαιτέρω διείσδυση στις χώρες που υιοθέτησαν πρόσφατα την υπηρεσία.

Οι πωλήσεις των Premium TV επέφεραν κέρδη
Η επιχειρηματική δραστηριότητα του Consumer Electronics της Samsung, που περιλαμβάνει τις δραστηριότητες των Visual Display και Digital Appliances, κατέγραψε λειτουργικά κέρδη ύψους 530 δις. γουόν το πρώτο τρίμηνο του 2012, μία αύξηση της τάξης του 550% σε σχέση με την αντίστοιχη περίοδο του 2011, ενώ τα έσοδα ανήλθαν σε 10,67 τρις γουόν.

Αν και η χαμηλή εποχικότητα οδήγησε σε μείωση των εσόδων σε σχέση με το προηγούμενο τρίμηνο, οι ισχυρές πωλήσεις των premium τηλεοράσεων στις αναπτυγμένες αγορές και των LED τηλεοράσεων στις αναδυόμενες αγορές ξεπέρασαν το ρυθμό ανάπτυξης της αγοράς και επέφεραν μια δραστική αύξηση της κερδοφορίας.

Αξίζει να τονιστεί, η αύξηση των πωλήσεων πάνω από 50% για τη ναυαρχίδα τηλεόραση της Samsung, 7000/8000 TV series, από έτος σε έτος, καθώς επίσης η δραστηριότητα του Digital Appliances Business παρουσίασε βελτιωμένη κερδοφορία, τόσο σε σχέση με το προηγούμενο τρίμηνο, όσο και σε σχέση με το αντίστοιχο τρίμηνο του 2011, αυξάνοντας το μερίδιο των premium προϊόντων.

Στο δεύτερο τρίμηνο, η ανάπτυξη της αγοράς των τηλεοράσεων επίπεδης οθόνης αναμένεται να φέρει αυξανόμενη ζήτηση στις αναδυόμενες αγορές και αύξηση στις πωλήσεις των τηλεοράσεων LED, οι οποίες προβλέπεται να αντιπροσωπεύσουν πάνω από το 60% της αγοράς τηλεοράσεων στο τρίμηνο.

Στις αναδυόμενες αγορές, η Samsung στοχεύει να επεκτείνει την παρουσία της με την διάθεση συγκεκριμένων μοντέλων τηλεοράσεων LED ανά περιοχή, ενώ η γκάμα των μοντέλων των Smart TV με βελτιωμένα χαρακτηριστικά θα συνεχίσει να διατηρεί την ηγετική θέση της εταιρίας στις ανεπτυγμένες αγορές.

Όσον αφορά στις ψηφιακές συσκευές, η ζήτηση αναμένεται να αυξηθεί λόγω της ανάπτυξης στις αναδυόμενες αγορές. Η Samsung θα έχει ως στόχο να βελτιώσει την κερδοφορία της στο δεύτερο τρίμηνο του 2012 με την ενίσχυση των δράσεων του τμήματος Έρευνας & Ανάπτυξης (R&D) της εταιρείας, την επέκταση στις πωλήσεις των premium προϊόντων και τις πωλήσεις στις αναδυόμενες αγορές και την αξιοποίηση της αυξημένης εποχικής ζήτησης για τα κλιματιστικά.

ΠΗΓΗ:Δελτίο Τύπου © pcnea.blogspot.com don't copy articles from pcnea.blogspot.com without permission

Δεν υπάρχουν σχόλια:

 
SYNC ME @ SYNC