Πέμπτη, 26 Απριλίου 2012

Η Ericsson παρουσίασε το όραμα της Διαδικτυωμένης Κοινωνίας

Η Ericsson, στο πλαίσιο του οράματός της για καινοτομία, πρωτοποριακές εφαρμογές και  έξυπνες λύσεις, συμμετείχε στην 28η Συνάντηση του Wireless World Research Forum, που πραγματοποιήθηκε στις 23-25 Απριλίου 2012. Τη Συνάντηση οργάνωσε το τμήμα Ψηφιακών Συστημάτων του Πανεπιστημίου Πειραιά με θέμα «Το όραμα και οι τεχνολογίες για τη Βιωσιμότητα του Ασύρματου Internet».

Η Ericsson στηρίζει τις πρωτοβουλίες των Πανεπιστημιακών και Ερευνητικών Ιδρυμάτων και συγκεκριμένα συμμετείχε στο Forum ενεργά με κεντρική ομιλία του κ. Βασίλη Κουλούρη, Επικεφαλής Engagement Practices της Ericsson για τη Νοτιοανατολική Ευρώπη και παρουσίαση του καθηγητή Srdjan Krco, Services Engineer της Ericsson Σερβίας για το Internet of Things και το έργο της Ericsson

Κατά τη διάρκεια της ομιλίας του στο εναρκτήριο μέρος του Forum, ο κ. Κουλούρης δήλωσε σχετικά με το όραμα της Ericsson για τη Διαδικτυωμένη Κοινωνία: «Η Διαδικτυωμένη Κοινωνία είναι η μεγαλύτερη καινοτομία της εποχής. Είναι η επόμενη επανάσταση γνώσης, υπηρεσιών, εμπειριών και ψυχαγωγίας. Καθετί που θα ωφελεί την κοινωνία, θα συνδέεται και θα προσφέρει εμπειρία, υπηρεσίες και θα δημιουργεί δουλειές. Η Διαδικτυωμένη Κοινωνία θα δημιουργήσει συνεργασίες και οικοσυστήματα μεταξύ εταιριών, οργανισμών και κοινοτήτων, θα φέρει οικονομική ανάπτυξη και θα προσφέρει νέα προστιθέμενη αξία μεταξύ χρηστών και παρόχων επικοινωνιακών υπηρεσιών».

Ανάμεσα στα θέματα που συζητήθηκαν ήταν οι προοπτικές, η βιωσιμότητα και η αξιοπιστία του ασύρματου Internet με δεδομένο ότι μέσα στα επόμενα χρόνια τα υφιστάμενα δίκτυα και συσκευές θα είναι δύσκολο να υποστηρίξουν την αυξανόμενη ζήτηση και τη διακίνηση δεδομένων. Οι υποδομές αποτελούν έναν από τους σημαντικότερους παράγοντες βελτίωσης και περαιτέρω ανάπτυξης. Επιπλέον δραστικό ρόλο παίζει και η προώθηση οικονομικά αποδοτικών τρόπων πρόσβασης στο Internet.

Το Forum πραγματοποιήθηκε στο ξενοδοχείο Metropolitan και συμμετείχαν επαγγελματικά στελέχη από την Ελλάδα και το εξωτερικό, από Πανεπιστημιακά και Ερευνητικά Ιδρύματα, και από τον Δημόσιο τομέα.


ΠΗΓΗ: Δελτίο Τύπου © pcnea.blogspot.com don't copy articles from pcnea.blogspot.com without permission

Δεν υπάρχουν σχόλια:

 
SYNC ME @ SYNC