Τρίτη, 24 Απριλίου 2012

Ο ΟΤΕ στην ημερίδα του Ασύρματου Μητροπολιτικού Δικτύου Αθηνών

Δύο ομιλητές από τον ΟΤΕ  συμμετείχαν στην ημερίδα που πραγματοποιήθηκε σήμερα από το Σωματείο του Ασύρματου Μητροπολιτικού Δικτύου Αθηνών υπό την αιγίδα του Υπουργείου Μεταφορών Υποδομών και Δικτύων και του Εμπορικού Συλλόγου Αθηνών, με τίτλο «Ηλεκτρονικές επικοινωνίες - Εναλλακτικά δίκτυα διασύνδεσης υποδομών - Συνέργειες Εθελοντισμού, Δημοσίου και Εταιριών».

Τα δύο στελέχη του  ΟΤΕ αναφέρθηκαν, μεταξύ άλλων, στην καθυστέρηση διάθεσης υπηρεσιών λόγω της ρυθμιστικής πολιτικής από την Εθνική Επιτροπή Τηλεπικοινωνιών και Ταχυδρομείων.

Ο κ. Κωνσταντίνος Πλούμπης, Γενικός Διευθυντής Ρυθμιστικών  Θεμάτων του ΟΤΕ, κατά τη διάρκεια της ομιλίας του για το «Νομικό πλαίσιο απελευθέρωσης Διασύνδεσης εναλλακτικών δικτύων», δεν παρέλειψε να αναφερθεί στην καθυστέρηση έγκρισης των νέων προγραμμάτων του ΟΤΕ που προσφέρουν έως και 25% φθηνότερη επικοινωνία.

Υπενθυμίζεται ότι ο ΟΤΕ έχει δηλώσει δημόσια την πρόθεσή του να μειώσει τις τιμές για τους καταναλωτές και έχει καταθέσει στην Επιτροπή νέα, έως και 25% φθηνότερα προγράμματα double play με internet και ομιλία για τα οποία η ΕΕΤΤ δεν έχει ακόμη τοποθετηθεί.

Από την πλευρά του, ο κ. Τηλέμαχος Δούκογλου, Υπεύθυνος Εργαστηρίων & Νέων Τεχνολογιών ΟΤΕ, τόνισε ότι η ΕΕΤΤ δεν έχει ακόμα επιτρέψει στον ΟΤΕ τη λιανική διάθεση υπηρεσιών μέσω υποδομών οπτικών ινών και τεχνολογίας VDSL αν και ο ΟΤΕ είναι τεχνικά έτοιμος από το Φεβρουάριο του 2011.

«Ο ΟΤΕ έχει έτοιμο ένα υπερσύγχρονο δίκτυο το οποίο δεν μπορεί να αξιοποιήσει», τόνισε ο κ. Δούκογλου, ο οποίος περιέγραψε, από τεχνικής σκοπιάς, το προηγμένο δίκτυο οπτικών ινών FTTC (Fiber to the Cabinet) που έχει κατασκευάσει ο ΟΤΕ.

Σε επόμενη φάση, όπως ανέφερε ο Υπεύθυνος Εργαστηρίων του ΟΤΕ, το δίκτυο θα γίνει υβριδικό FTTC/FTTB (Fiber to the Building), ενώ στη συνέχεια, συνδέσεις FTTH, θα τείνουν να αντικαταστήσουν σταδιακά πλήρως τις δύο παραπάνω επιλογές.

Αξίζει να σημειωθεί ότι το νέο δίκτυο του ΟΤΕ είναι «FTTH ready», δηλ. ο OTE ήδη εγκαθιστά αρκετές οπτικές ίνες ώστε να μπορεί να συνδέσει το 100% των υφιστάμενων χρηστών με FTTH όταν αυτό χρειασθεί.

Στην ημερίδα συμμετείχαν εκπρόσωποι, από όλους τους εμπλεκόμενους φορείς, υπηρεσίες, εταιρείες και εθελοντικές οργανώσεις. Η ημερίδα συνέβαλε στην εξαγωγή χρήσιμων συμπερασμάτων, που μπορούν να συμβάλλουν στην επικοινωνία μεταξύ φορέων – δημοσίου – εθελοντικών ομάδων και εταιρειών που δραστηριοποιούνται στον τομέα των επικοινωνιών.


ΠΗΓΗ:Δελτίο Τύπου © pcnea.blogspot.com don't copy articles from pcnea.blogspot.com without permission

Δεν υπάρχουν σχόλια:

 
SYNC ME @ SYNC