Τρίτη, 28 Φεβρουαρίου 2012

ΜWC 2012: η Ericsson ανακοίνωσε τα νέα της προϊόντα

Στην ετήσια Συνέντευξη Τύπου στο Mobile World Congress, η Ericsson ανακοίνωσε τις συμφωνίες και τις παρουσιάσεις νέων προϊόντων που θα επιτρέψουν την ταχεία μετάβαση σε real time επικοινωνία για τις επιχειρήσεις και την κοινωνία.


Ο Hans Vestberg, Πρόεδρος και Διευθύνων Σύμβουλος δήλωσε: «Ο συνδυασμός της ηγεσίας στις κινητές ευρυζωνικές υπηρεσίες, τις υπηρεσίες διαχείρισης και τις λύσεις υποστήριξης (OSS / BSS) μας δίνει μια απαράμιλλη ικανότητα να υποστηρίξουμε τους πελάτες μας με επιτυχία έτσι ώστε να αξιοποιήσουν τις ευκαιρίες της Διαδικτυωμένης Κοινωνίας».

Ο H. Vestberg αναφέρθηκε στο 2011, όπου η κινητή ευρυζωνικότητα οδήγησε σε μια ισχυρή ανάπτυξη της αγοράς, αν και οι δαπάνες των παρόχων είχαν πιο αργό ρυθμό κατά το τέταρτο τρίμηνο.

Το ισχυρό χαρτοφυλάκιο, συμπεριλαμβανομένης της ‘οικογένειας’ των RBS6000 base stations, συνέβαλε στην αύξηση του μεριδίου αγοράς της Ericsson. Πρόσθεσε: «Τα αρχικά δεδομένα μας για την εσωτερική αγορά δείχνουν ότι το μερίδιο αγοράς μας στον κινητό εξοπλισμό του δικτύου αυξήθηκε από 32% σε 38% κατά τη διάρκεια του 2011».

Ο H. Vestberg αναφέρθηκε και στα οικονομικά αποτελέσματα: «Πιστεύουμε ότι οι βάσεις της βιομηχανίας και οι προβλέψεις για μακροπρόθεσμα θετική εξέλιξη παραμένουν σταθερές. Βραχυπρόθεσμα, αναμένουμε οι επιχειρήσεις να συνεχίσουν να είναι προσεκτικές με τις δαπάνες, λαμβάνοντας υπόψη παράγοντες, όπως η μακρο-οικονομία και η πολιτική αβεβαιότητα.


Θα συνεχίσουμε να υποστηρίζουμε και να ακολουθούμε τη στρατηγική μας, πράγμα που σημαίνει ότι θα υπάρξει ‘συνδυασμός’ εργασιών, με μεγαλύτερη κάλυψη και έργα εκσυγχρονισμού δικτύων σε σχέση με έργα για τη χωρητικότητα των δικτύων».

Η σύγκλιση του mobility, της ευρυζωνικότητας και του cloud έχει προχωρήσει σε τέτοιο σημείο, όπου άλλες βιομηχανίες ‘ενεργοποιούν’ τώρα στρατηγικές για να συνδυάσουν αυτές τις δυνάμεις. Ένα παράδειγμα σε αυτόν τον τομέα είναι το ‘m-commerce’.

Ο H. Vestberg παρουσίασε τη συμφωνία, η οποία καθιστά τον πάροχο ‘ΜΤΝ’ τον πρώτο που θα αναπτύξει την πλατφόρμα ‘Ericsson Converged Wallet’. Αυτή είναι μια νέα συμπληρωματική υπηρεσία για το ολοκληρωμένο προπληρωμένο σύστημα χρέωσης της υπηρεσίας κινητής οικονομικής λύσης για τους καταναλωτές της ΜΤΝ στην Αφρική και τη Μέση Ανατολή.

«Δεσμευόμαστε για την πλήρη οικοδόμηση ενός ‘m-commerce’ οικοσυστήματος, όπου αποτελεί τον λόγο που δίνει νόημα στην ανακοίνωση της συμφωνία μας και με τη ‘Western Union’, τον μεγαλύτερο πάροχο χρηματοοικονομικών υπηρεσιών στον κόσμο», δήλωσε ο H. Vestberg.

Η Diane Scott, Εxecutive Vice President, Chief Marketing Officer και Πρόεδρος της Western Union Ventures, συμμετείχε στις δηλώσεις του Vestberg: «Μαζί, η Ericsson και η Western Union μπορεί να φέρουν σημαντικές υπηρεσίες ‘mobile money’ σε περισσότερα μέρη του κόσμου από ποτέ – ‘ξεκλειδώνοντας’ τη δύναμη των χρηματοπιστωτικών υπηρεσιών για εκατομμύρια ανθρώπους σε όλο τον κόσμο».

Η διαθεσιμότητα των υπηρεσιών και των εφαρμογών σε πραγματικό χρόνο από οποιαδήποτε συσκευή αλλάζει ριζικά τον τρόπο ζωής μας. Έρευνα της Ericsson δείχνει ότι οι συμμετέχοντες χρησιμοποιούν το 76% του χρόνου τους για δραστηριότητες μέσω smartphones σε σχέση με φωνητικές υπηρεσίες. Επιταχύνουμε προς τη Διαδικτυωμένη Κοινωνία, όπου ό,τι μπορεί να επωφεληθεί από μία σύνδεση θα είναι συνδεδεμένο.

«Δημιουργούμε δίκτυα, τα οποία θα χρησιμοποιηθούν για έργα, τα οποία δε μπορούμε να προβλέψουμε προς το παρόν. Ωστόσο, η εμπειρία που προέρχεται από τα 130 χρόνια δραστηριοποίησής μας, μας δείχνει ότι η απόδοση του δικτύου είναι αυτό που καθιστά μία συμφωνία επιτυχημένη. Οι νέες συμφωνίες και το λανσάρισμα των νέων προϊόντων μας αποδεικνύουν ότι πάντα το έχουμε αυτό στο μυαλό μας. Οι υπηρεσίες και η τεχνολογική υπεροχή μας είναι το κλειδί ιδιαιτέρως τώρα που έχουμε στην κατοχή μας 30.000 πατέντες», είπε H. Vestberg.

Η Ericsson είναι ο ηγέτης στη τεχνολογία LTE και οι πρόσφατες ‘νίκες’ περιλαμβάνουν τις συμφωνίες με την ‘e-access’ στην Ιαπωνία, την Open Mobile στη Λατινική Αμερική και την Augere στην Ινδία. «Οι δύο ταχύτερα αναπτυσσόμενες 4G αγορές στον κόσμο είναι η Βόρεια Αμερική και η Κορέα, όπου η Ericsson υποστηρίζει την εξάπλωση του 4G γρήγορα. Αυτό μας δίνει απαράμιλλη διορατικότητα και εμπειρία υψηλών απαιτήσεων της κυκλοφορίας 4G», δήλωσε ο H. Vestberg.

Η Ericsson παρουσίασε τα νέα προϊόντα και αναβαθμίσεις portfolio που επιτρέπουν την απαράμιλλη απόδοση του δικτύου. Στο πλαίσιο των υπηρεσιών, ο Vestberg μίλησε για μια νέα προσφορά για την αντιμετώπιση της ταχείας έλευσης της χρήσης smartphones και της ενσωμάτωσης στα δίκτυα.

Η Βελτιστοποίηση Δικτύου Smartphones (Smartphone Network Optimization) προτίθεται να διατηρήσει το δίκτυο στην κορυφαία του μορφή για την αύξηση της κίνησης δεδομένων, που προέρχονται από τη χρήση smartphones. Ο H. Vestberg, του οποίου η καριέρα περιλαμβάνει την οικοδόμηση του χαρτοφυλακίου Υπηρεσιών για την Ericsson, πρόσθεσε ότι κατά τη διάρκεια του 2011, η εταιρεία πρόσεθεσε 13 IT συμφωνίες για Υπηρεσίες Διαχείρισης, μεταξύ των 70 συνολικά συμφωνιών.

Η ζήτηση για τεχνολογία Wi-Fi σε δίκτυα κινητής τηλεφωνίας θα συνεχίσει να αυξάνεται τα επόμενα χρόνια, δεδομένου ότι παίζει σημαντικό ρόλο στη συνολική εμπειρία του χρήστη κινητής ευρυζωνικότητας. Για να αντιμετωπιστεί αυτό, η Ericsson έχει ήδη ανακοινώσει ότι θα αποκτήσει την ‘Canadian BelAir Networks’, ηγέτη της βιομηχανίας σε carrier-grade Wi-Fi.

Στη δικτύωση επόμενης γενιάς IP, η Ericsson ανακοίνωσε μια νέα εφαρμογή για το Smart Services Router (SSR), της οποίας η εμπορική διάθεση ξεκινά στο δίκτυο κινητής τηλεφωνίας ‘Telstra’ στην Αυστραλία. Το ‘Evolved Packet Gateway’, όταν συνδυάζεται με τo SSR8020, ανεβάζει τα όρια χωρητικότητας για τα 2G, 3G και 4G δίκτυα για να ανταποκριθεί στην ταχύτατα αυξανόμενη ζήτηση για κινητές ευρυζωνικές υπηρεσίες.

Πέρα από την αντιμετώπιση της χωρητικότητας σε μεγάλες πόλεις, η Ericsson κατανόησε την ανάγκη για το σχεδιασμό και την ελκυστικότητα των προϊόντων της. Ο H. Vestberg παρουσίασε ένα προϊόν τεχνολογίας μικροκυμάτων, την κεραία μικροκυμάτων MINI-LINK σε σχήμα μπάλας. Με την τεχνολογική ικανότητα να υποστηρίζει ταχύτητες διακίνησης 1 GB, η μικρή, στρογγυλή μονάδα είναι διακριτική σε περιβάλλοντα, όπου η εμφάνιση μετράει.

© pcnea.blogspot.com
don't copy articles from pcnea.blogspot.com without permission

Δεν υπάρχουν σχόλια:

 
SYNC ME @ SYNC