Τετάρτη, 29 Φεβρουαρίου 2012

Nokia: αποκαλυπτήρια στη Βαρκελώνη

Στο πλαίσιο του Mobile World Congress (MWC), η Nokia παρουσίασε μια σειρά νέων προϊόντων, υπηρεσιών και συνεργασιών, δείχνοντας έτσι πόσο γρήγορα μπορεί να κινηθεί προς τη νέα της στρατηγική κατεύθυνση και δίνοντας τον τόνο για την πορεία που θα ακολουθήσει το 2012.Βάσει της νέας στρατηγικής, η Nokia υιοθετεί το λειτουργικό Windows Phone ως την κύρια πλατφόρμα των smartphone της, κάνει σημαντικές αλλαγές στα “feature phones” της, και δίνει ακόμη μεγαλύτερη έμφαση στις υπηρεσίες γεωγραφικής θέσης (location-based services), παρουσιάζοντας τις εφαρμογές Location & Commerce.

“Πριν ένα χρόνο, σας εκμυστηρευτήκαμε ότι η Nokia ξεκινά ένα καινούριο ταξίδι με σκοπό την κατασκευή εξαιρετικών συσκευών,” δήλωσε ο κ. Stephen Elop, πρόεδρος και διευθύνων σύμβουλος της Nokia. “Η παρουσίαση της τέταρτης συσκευής Lumia, ορισμένων πιο έξυπνων κινητών και μιας σειράς νέων υπηρεσιών, συνιστά απόδειξη ότι η Nokia δουλεύει πλέον σε υψηλότερη ταχύτητα.”

Lumia: περισσότερα μοντέλα, σε περισσότερες αγορές
Με την παρουσίαση του Nokia Lumia 610, της πιο προσιτής συσκευής Lumia μέχρι τώρα, η Nokia διευρύνει τη γκάμα των Windows Phone κινητών της. Παράλληλα, η εισαγωγή του κορυφαίου Lumia 900 και σε άλλες αγορές πλην εκείνης των ΗΠΑ, ανεβάζει ακόμη περισσότερο τη διαθεσιμότητα της σειράς.

Προσανατολισμένο στους νέους ανθρώπους που θα ήθελαν να μπουν στον κόσμο των Lumia και των Windows Phone χωρίς να δαπανήσουν πολλά χρήματα, το Nokia Lumia 610 προσφέρει εύκολη πρόσβαση σε κοινωνικά δίκτυα, web, μουσική, παιχνίδια, πλοήγηση και δεκάδες χιλιάδες εφαρμογές από το Windows Phone Marketplace. H διάθεση του αναμένεται στο δεύτερο τρίμηνο του 2012, σε τέσσερα ζωντανά χρώματα και κόστος μόλις €189, χωρίς φόρους ή επιδοτήσεις.

Tο Nokia Lumia 900, το οποίο παρουσιάστηκε τον Ιανουάριο ως το πρώτο smartphone της Nokia που υποστηρίζει LTE, θα διατίθεται πλέον και σε έκδοση Dual Carrier, υποστηρίζοντας και δίκτυα HSPA με ταχύτητες έως και 42.2 Mbps. Και καθώς εισάγεται σε περισσότερες αγορές, όλο και πιο πολλοί χρήστες θα έχουν την ευκαιρία να απολαύσουν τη μοναδική εμπειρία που εξασφαλίζουν η οθόνη ClearBlack AMOLED των 4.3’’ και η μπαταρία μεγάλης χωρητικότητας.

Η Nokia ανακοίνωσε το Nokia Reading, το οποίο παρέχει μία εμπειρία ηλεκτρονικής βιβλιοθήκης (reading hub experience). To Nokia Reading κάνει πιο εύκολες και διασκεδαστικές τις ειδήσεις, τα βιβλία και τα audio books, εμπεριέχοντας μεγάλο εύρος αναγνωστικού υλικού σε πολλές γλώσσες αλλά και τη δυνατότητα πρόσβασης περιεχομένου offline.

Οι ανακοινώσεις έρχονται ως επιστέγασμα σε μια χρονιά όπου η Nokia παρουσίασε – και μάλιστα νωρίτερα από το προγραμματισμένο- τα Lumia 710, 800 και 900, αποσπώντας τη γενική επιδοκιμασία.

Nokia 808 PureView: μια νέα εποχή στο smartphone imaging
Εκτός των άλλων, η Nokia εγκαινιάζει μια νέα εποχή στα smartphone και τις high-end φωτογραφικές δυνατότητες. Tο Nokia 808 PureView είναι το πρώτο smartphone με την αποκλειστική φωτογραφική τεχνολογία Nokia PureView, η οποία για τα επόμενα χρόνια θα δίνει τη δυνατότητα σε μια σειρά προϊόντα Nokia να υποστηρίζουν μοναδικές εφαρμογές imaging, επιπέδου high-end.

Το Nokia 808 PureView συνδυάζει έναν αισθητήρα μεγάλων διαστάσεων και υψηλής ανάλυσης (41 megapixel) με τους φακούς Carl Zeiss και την τεχνολογία pixel over-sampling, πατέντα της Nokia. Όλα αυτά μεταφράζονται σε φωτογραφίες με απίστευτη χρωματική οξύτητα και λεπτομέρεια, σε εξαιρετικές επιδόσεις κάτω από συνθήκες χαμηλού φωτισμού και σε δυνατότητα αποθήκευσης των φωτογραφιών σε αρχεία μικρού μεγέθους, ώστε να διευκολύνεται η αποστολή τους μέσω email, MMS ή κοινωνικών δικτύων.

Tο Nokia 808 PureView διαθέτει επίσης την τεχνολογία Nokia Rich Recording, για ποιοτικές audio εγγραφές επιπέδου CD, υποστηρίζει εγγραφή και αναπαραγωγή βίντεο HD 1080p, ενώ αξιοποιεί την αποκλειστική τεχνολογία Dolby Headphone προκειμένου να μετατρέπει τον ήχο stereo σε μια μοναδική εμπειρία surround sound, την οποία μπορείτε να απολαμβάνετε με οποιαδήποτε ακουστικά.

Asha: Τα έξυπνα feature phones
Η Nokia θολώνει ακόμη περισσότερο τη γραμμή που χωρίζει τα feature phones από τα smartphones, παρουσιάζοντας τρεις νέες συσκευές Asha, οι οποίες απευθύνονται σε εκείνους που θέλουν ένα εργαλείο δουλειάς, πληροφόρησης και ψυχαγωγίας. Πιο συγκεκριμένα, το Nokia Asha 302 είναι μια QWERTY συσκευή υψηλών προδιαγραφών, η οποία έχει σχεδιαστεί για τον σύγχρονο καταναλωτή και επιχειρηματία.

Πρόκειται για την πρώτη συσκευή Nokia Series 40 που υποστηρίζει την εφαρμογή Mail for Exchange, η οποία μετατρέπει το Asha 302 σε κινητό γραφείο, με δυνατότητες push email και συγχρονισμό σε ημερολόγιο και επαφές.

Σχεδιασμένα να διευκολύνουν την πρόσβαση στα κοινωνικά δίκτυα, τα Nokia Asha 202 και 203 φέρνουν τις οθόνες αφής στα κινητά της χαμηλής κατηγορίας, μαζί με ένα πακέτο 40 δωρεάν παιχνιδιών Electronic Arts. Επίσης, το Asha 202 υποστηρίζει την τεχνολογία Easy Swap Dual SIM,της Nokia, η οποία επιτρέπει στο χρήστη να χρησιμοποιεί δύο συνδέσεις ώστε. Με απλό τρόπο, να έχει τις καλύτερες δυνατές χρεώσεις.

Επίσης, η Nokia ανανεώνει τη δημοφιλή εφαρμογή Life Tools, τα οποία ονομάζονται πλέον Nokia Life. Η εφαρμογή τρέχει σε όλες τις συσκευές Series 30 και Series 40 της Nokia, συμπεριλαμβανομένων και των νέων Asha 202 και Asha 203, και προσφέρει πληροφορίες που βελτιώνουν τη ζωή του χρήστη. Έτσι, οι άνθρωποι στην Ινδία, την Κίνα, την Ινδονησία και τη Νιγηρία μπορούν να λαμβάνουν μέσω SMS πληροφορίες σχετικά με την ανατροφή των παιδιών τους, την εκπαίδευση, την αγροτική παραγωγή και την ψυχαγωγία.

Οι νέες συσκευές Asha έρχονται να συμπληρώσουν την οικογένεια Nokia Asha, η οποία διατίθεται πλέον σε περισσότερες από 100 αγορές σε ολόκληρο τον κόσμο.

Πηγαίνοντας πιο μακριά, πιο γρήγορα
Όσον αφορά τις location-based υπηρεσίες, η Nokia και η Groupon σχεδιάζουν να προσφέρουν στους καταναλωτές εκπτώσεις ή προσφορές με βάση τη γεωγραφική τους θέση. Επίσης, η Nokia παρουσιάζει μια νέα έκδοση του Nokia Drive για Windows Phone, η οποία προσφέρει κανονική offline πλοήγηση με λεπτομερείς οδηγίες turn-by-turn.

Το αναβαθμισμένο Nokia Drive θα μπορεί να θυμάται προσωπικά δρομολόγια του χρήστη, να τον προειδοποιεί σε περιπτώσεις πυκνής κυκλοφορίας και να επιλέγει αυτόματα διαφορετική διαδρομή προκειμένου να αποφύγει την κίνηση.

Επιπλέον, η Nokia σχεδιάζει να παρουσιάσει και μια Windows Phone έκδοση του Nokia Transport, της εφαρμογής που δίνει οδηγίες για το πώς μπορεί κανείς να χρησιμοποιήσει μετρό, τραμ, προαστιακό και λεωφορεία προκειμένου να πάει από ένα σημείο σε ένα άλλο, η οποία καλύπτει περισσότερες από 500 πόλεις και 45 χώρες του κόσμου.

ΠΗΓΗ: Δελτίο Τύπου

© pcnea.blogspot.com
don't copy articles from pcnea.blogspot.com without permissionΔεν υπάρχουν σχόλια:

 
SYNC ME @ SYNC