Τετάρτη, 29 Φεβρουαρίου 2012

Blackberry:Η αυτόματη χρέωση μεσω παροχου κερδιζει έδαφος

Η Research In Motion (NASDAQ: RIMM; TSX: RIM) ανακοίνωσε χθες ότι περισσότεροι από 40 πάροχοι σε όλο τον κόσμο αναπτύσσουν πλέον την αυτόματη χρέωση μέσω παρόχου για τους πελάτες τους που χρησιμοποιούν το BlackBerry App World.

Μεταξύ των παρόχων που προσφέρουν τη δυνατότητα αυτόματης χρέωσης για το BlackBerry App World είναι και οι:

A1 Telekom (Αυστρία)
AT&T (Η.Π.Α.)
Bell (Καναδάς)
Digicel (25 αγορές στην Καραϊβική και τη Λατινική Αμερική)
Indosat (Ινδονησία)
Rogers Wireless (Καναδάς)
SFR (Γαλλία)
Telefonica (Ηνωμένο Βασίλειο)
T-Mobile (Η.Π.Α.)
Telus (Καναδάς)
Telstra (Αυστραλία)
Vodafone (Ισπανία, Ελλάδα, Ιταλία, Ιρλανδία, Πορτογαλία, Ηνωμένο Βασίλειο & Ολλανδία)

Σήμερα, το BlackBerry App World είναι διαθέσιμο σε 164 αγορές και περιοχές σε όλο τον κόσμο. Περισσότερες από 60.000 εφαρμογές είναι αυτή τη στιγμή διαθέσιμες στο app store της RIM και περισσότερες από 174.000.000 γίνονται downloaded κάθε μήνα. Μέχρι σήμερα έχουν γίνει downloaded περισσότερες από δύο δισεκατομμύρια εφαρμογές.

Η ανάπτυξη της αυτόματης χρέωσης μέσω παρόχου είναι ένα παράδειγμα της διαρκούς δέσμευσης της RIM να δουλεύει στρατηγικά μαζί με τους παρόχους με τους οποίους συνεργάζεται, ενώ έχει αποδειχθεί ότι παράγει σημαντική αξία για ολόκληρο το «οικοσύστημα» της κινητής τηλεφωνίας, συμπεριλαμβανομένων των παρόχων, των developers, των παρόχων περιεχομένου και των πελατών.

Η αυτόματη χρέωση μέσω παρόχου δίνει στους χρήστες τη δυνατότητα να αγοράζουν εφαρμογές ή άλλα ψηφιακά «προϊόντα» (όπως πρόσθετα κεφάλαια ενός ηλεκτρονικού βιβλίου ή επιπλέον επίπεδα ενός ηλεκτρονικού παιχνιδιού) χωρίς να διακόπτουν την εμπειρία της εφαρμογής. Μπορούν απλώς να χρεώσουν την αγορά στο μηνιαίο τους λογαριασμό, ενώ υποστηρίζονται τόσο μεμονωμένες όσο και επαναλαμβανόμενες (με βάση συνδρομή) αγορές.

Τα δεδομένα καταδεικνύουν ότι η τάση των πελατών να αγοράζουν εφαρμογές από το BlackBerry App World αυξάνεται όταν προσφέρεται η δυνατότητα αυτόματης χρέωσης. Έπειτα από την εφαρμογή της αυτόματης χρέωσης από το BlackBerry App World, οι πάροχοι κατέγραψαν κατά μέσο όρο μία αύξηση της τάξης του 120% στην αγορά εφαρμογών BlackBerry από τους πελάτες τους, με το 65%-70% των αγορών να πραγματοποιούνται μέσω του παρόχου.

Ο Dario Talmesio, Principal Analyst στην Informa Telecoms & Media, ανέφερε: «Υπάρχουν σαφή επιχειρησιακά οφέλη για τους παρόχους κινητής τηλεφωνίας από την εφαρμογή της αυτόματης χρέωσης, η οποία τους δίνει τη δυνατότητα να αξιοποιήσουν τις υπάρχουσες σχέσεις τιμολόγησης με τους πελάτες τους. 


Το να εργάζεται εποικοδομητικά μαζί με τους παρόχους ήταν ανέκαθεν μέρος της στρατηγικής της RIM. Από τα παραπάνω καταλαβαίνει κανείς ότι η εφαρμογή της αυτόματης χρέωσης για το BlackBerry App World αποτελεί μια μεγάλη ευκαιρία για τους παρόχους».

Ο Ronjon Nag, Vice President του App World & Intelligent Systems της RIM, ανέφερε, «Είμαστε ιδιαίτερα χαρούμενοι που πολλοί από τους συνεργαζόμενους παρόχους σε όλο τον κόσμο αναγνωρίζουν την αξία που προσφέρει η αυτόματη χρέωση, κάνοντας την αγορά εφαρμογών BlackBerry ευκολότερη για τους πελάτες. 


Η RIM εξακολουθεί να αποδεικνύει τη δέσμευσή της στη διαρκή καινοτομία όσον αφορά στο πώς ευθυγραμμίζεται με τους συνεργάτες της για να εξυπηρετεί με τον καλύτερο τρόπο τους πελάτες της, προσφέροντας ταυτόχρονα μια κερδοφόρα πλατφόρμα για ολόκληρο το οικοσύστημα της κινητής τηλεφωνίας».

© pcnea.blogspot.com
don't copy articles from pcnea.blogspot.com without permission

Δεν υπάρχουν σχόλια:

 
SYNC ME @ SYNC