Σάββατο, 28 Ιανουαρίου 2012

Ανακοίνωση οικονομικών αποτελεσμάτων της TotalSoft για το 2011

Η TotalSoft, μια από τις μεγαλύτερες εταιρείες παραγωγής επιχειρησιακού λογισμικού και μέλος του ομίλου των εταιρειών της Global Finance, κατέγραψε σημαντική ανάπτυξη για το 2011, με τον κύκλο εργασιών να ανέρχεται στα 25,92 εκ. € και τα κέρδη EBITDA στα 4,5 εκ. €.Τα έσοδα της μητρικής εταιρείας στην Ρουμανία ανήλθαν στα 21,96 εκ. € καταγράφοντας αύξηση 21,41% σε σχέση με το 2010, και τα υπόλοιπα έσοδα προέρχονται από τις θυγατρικές εταιρείες του ομίλου καθώς και από σύνθετες υλοποιήσεις σε διεθνείς αγορές.

Το μεγαλύτερο μέρος των εσόδων της εταιρείας προέρχεται από την ιδιοπαραγόμενη σουίτα λογισμικού το Charisma Business Suite, το οποίο δημιούργησε έσοδα 17,91 εκ. €, το οποίο μεταφράζεται στο 81% των εσόδων στην αγορά αυτή. Πιο συγκεκριμένα το Charisma ERP συμμετείχε στα έσοδα με ποσοστό 77%, το Charisma HCM, (Human Resource Management) με 17% και το Charisma Medical Software με 6%.

Τα τμήματα της αγοράς που κατέκτησαν το υψηλότερο μερίδιο αγοράς ήταν η λιανική και διανομές με 32.9%, η παραγωγή με 21.9%, οι εταιρείες παροχής υπηρεσιών με 19.63%, ο χρηματοπιστωτικός χώρος με 13.16%.

Μεταξύ των εταιρειών που εντάχθηκαν στο πελατολόγιο της Totalsoft το 2011 είναι οι: Coca-Cola, Eye Centers, Garanti Leasing, το νοσοκομείο Muntenia, Mobiup Online, Simba Invest, TCE 3 Brazi, Dinamica Impex, European, , General Electric Bulgaria, MedLife, Niro Grup, Diana, Gral Medical, Metalplast, Scop Computers και Prospecțiuni.

Η TotalSoft κατέλαβε την 1η θέση μεταξύ των παρόχων λύσεων λογισμικού ERP στην Ρουμανία για 2η συνεχή χρονιά, σύμφωνα με την εταιρεία μελετών Pierre Audoin Consultants, την Market Research και την Consultancy Company. Το αποτέλεσμα της έρευνας δείχνει μια σημαντική αύξηση του μεριδίου αγοράς της Totalsoft κατά 14% ενώ η συνολική αγορά του λογισμικού ERP παραμένει στάσιμη στα 100 εκ. €.

Η TotalSoft ξεκίνησε το 2011 μια στρατηγική με στόχο την διαφοροποίηση του χαρτοφυλακίου των λύσεων τόσο με το ιδιοπαραγόμενο λογισμικό της όσο και με στρατηγικές συνεργασίες. Η τοποθέτηση της εταιρείας σαν κατασκευαστή λύσεων για Mobile συσκευές επιτεύχθηκε με την ανακοίνωση προϊόντων τόσο σε λειτουργικό iOS (με τα προϊόντα Charisma Analyzer, Cell Monitor, Portfolio Management, Medical Software, EMR, My Tasks) καθώς και σε λειτουργικό Android (με τα προϊόντα Charisma Mobile Sales Force Automation).

Επιπλέον η εταιρεία σύναψε στρατηγική συμφωνία με την Tableau Software, έναν παγκόσμιο ηγέτη στην οπτικοποίηση επιχειρησιακών δεδομένων και μια από τις ισχυρότερες λύσεις παγκοσμίως στο business intelligence. Επίσης με την εταιρεία Lumesse, μια εκ των κορυφαίων Ευρωπαϊκών εταιρειών για λύσεις Talent Management, με 1900 πελάτες σε περισσότερες από 70 χώρες, καθώς και με την

Eficientizare, για την παροχή λύσεων λογισμικού σε GPS Tracking. Επιπλέον αρκετές εμπορικές συμφωνίες ολοκληρώθηκαν όπως με την Lugera & Makler, σύμφωνα με την οποία η Lugera θα χρησιμοποιήσει το λογισμικό Charisma HCM για να προσφέρει υπηρεσίες BPO για πελάτες στην Ρουμανία, την Σλοβακία, την Τσεχία την Κροατία και την Ουκρανία.

Για το 2012, η TotalSoft έχει σαν βασικό στόχο την επίτευξη ενοποιημένων εσόδων στα 30 εκ. € και ενοποιημένο EBITDA στα 5 ρκ. €. Στα επόμενα τρία χρόνια η εταιρεία προϋπολογίζει ενοποιημένα αποτελέσματα εσόδων άνω των 50 εκ. € με ποσοστό κερδοφορίας 20%, που καταλήγει σε ένα Minimum EBITDA των 10 εκ.

Σχετικά με την TotalSoft
Με περισσότερα από 17 χρόνια εμπειρίας, η TotalSoft είναι ο μεγαλύτερος κατασκευαστής λογισμικού ERP στην Ρουμανική αγορά σύμφωνα με την εταιρεία ερευνών PAC. Με περισσότερους από 1.500 πελάτες στον ιδιωτικό και δημόσιο τομέα σε 25 χώρες μεταξύ των οποίων τις Η.Π.Α., Γερμανία, Ηνωμένο Βασίλειο, Αυστρία, Ιταλία, Γαλλία, Ελλάδα, η Totalsoft διαθέτει μια αδιαμφισβήτητη εμπειρία σε 9 «κάθετες» αγορές με εστίαση στο Retail και τις διανομές, τoν κατασκευαστικό χώρο, τις χρηματοπιστωτικές υπηρεσίες και τoν χώρο της υγείας.
Η εταιρεία διαθέτει ιδιοπαραγόμενη σουίτα λύσεων λογισμικού με την εμπορική ονομασία Charisma Business Suite, μέρος της οποίας αποτελούν οι γνωστές εφαρμογές Charisma ERP, Charisma HCM ή το λογισμικό Charisma Medical.
Η TotalSoft είναι μέλος του Group της Global Finance, μια από τις σημαντικότερες ιδιωτικές εταιρείες επενδύσεων στη Νοτιοανατολική Ευρώπη, με γραφεία στην Αθήνα, στο Βουκουρέστι, στη Σόφια και στο Βελιγράδι. Η Global Finance διαχειρίζεται κεφάλαια ύψους άνω των 850 εκατ. € και έχει πραγματοποιήσει πάνω από 70 επενδύσεις από το 1991 που ιδρύθηκε.

ΠΗΓΗ: Δελτίο Τύπου

© pcnea.blogspot.com
don't copy articles from pcnea.blogspot.com without permission

Δεν υπάρχουν σχόλια:

 
SYNC ME @ SYNC