Σάββατο, 28 Ιανουαρίου 2012

Kinect Accelerator: Πρόγραμμα Υποστήριξης από τη Microsoft

Η Microsoft ανακοίνωσε το πρόγραμμα υποστήριξης Kinect Accelerator και προσκαλεί προγραμματιστές και start ups που επιθυμούν να αναπτύξουν επιχειρηματικές ιδέες, αξιοποιώντας τις δυνατότητες της πρωτοποριακής τεχνολογίας του Kinect, να δηλώσουν συμμετοχή.


Οι δέκα ιδέες που θα διακριθούν μέσα από τη διεθνή αυτή πρωτοβουλία θα λάβουν ολοκληρωμένη υποστήριξη προκειμένου να εξελίξουν την ιδέα τους σε ολοκληρωμένη επιχειρηματική πρόταση.

Προϋπόθεση για συμμετοχή στο πρόγραμμα αυτό αποτελεί η ενασχόληση των συμμετεχόντων με τεχνολογίες που σχετίζονται με το Kinect της Microsoft και το Natural User Interface, ενώ η προθεσμία αιτήσεων είναι 8 Φεβρουαρίου 2012.

Οι δέκα συμμετοχές που θα διακριθούν, θα φιλοξενηθούν από τη Microsoft στο Σηάτλ για τη χρονική περίοδο 2 Απριλίου - 28 Ιουνίου 2012, όπου υποστηριζόμενες από μια μεγάλη ομάδα επαγγελματιών, θα έχουν τη δυνατότητα να αναπτύξουν περαιτέρω την ιδέα τους.

Κάθε διακριθείσα συμμετοχή θα λάβει από 20.000 δολάρια, καθώς και ένα Xbox development kit, το Windows Kinect SDK, συνδρομή στο πρόγραμμα BizSpark και τεχνική εκπαίδευση και υποστήριξη.

Στο τέλος του προγράμματος οι εταιρίες, που θα έχουν αναπτυχθεί, θα συμμετέχουν σε μία Investor Demo Day και θα παρουσιάσουν τις προτάσεις τους σε angel investors, venture capitalists, στελέχη της Microsoft, εκπροσώπους των media και του κλάδου.

Επισημαίνεται ότι το πρόγραμμα Kinect Accelerator υποστηρίζει η εταιρία TechStars, η οποία χρησιμοποιεί μία πρωτοποριακή mentor-driven μεθοδολογία ήδη εφαρμοσμένη με επιτυχία σε αντίστοιχα προγράμματα στη Νέα Υόρκη, το Σηάτλ και τη Βοστώνη. Οι Μέντορες του Kinect Accelerator περιλαμβάνουν μία σημαντική βάση από κορυφαίους entrepreneurs, venture capitalists και στελέχη των Microsoft Studios, του Xbox, του Kinect για Windows, του Microsoft Research και άλλων τμημάτων της Microsoft.

Οι ενδιαφερόμενοι μπορούν να αναζητήσουν περισσότερες πληροφορίες στην ιστοσελίδα http://www.microsoft.com/bizspark/kinectaccelerator/

ΠΗΓΗ: Δελτίο Τύπου

© pcnea.blogspot.com
don't copy articles from pcnea.blogspot.com without permission

Δεν υπάρχουν σχόλια:

 
SYNC ME @ SYNC