Πέμπτη, 26 Ιανουαρίου 2012

Τζίρος ρεκόρ για την Intel

Η Intel ανακοίνωσε μεγέθη ρεκόρ για το σύνολο του 2011, με κύκλο εργασιών $54 δις, λειτουργικά κέρδη ύψους $12,9 δις και κέρδη ανά μετοχή (EPS) ύψους $2,39.


Η εταιρεία είχε εισροή μετρητών περίπου $21 δισεκατομμυρίων από λειτουργικές δραστηριότητες, καταβάλλοντας μερίσματα ύψους $4,1 δισεκατομμυρίων, και αξιοποίησε $14,1 δισεκατομμύρια για την επαναγορά 642 εκατομμυρίων κοινών μετοχών.

«Το 2011 υπήρξε μια εξαιρετική χρονιά για την Intel», δήλωσε ο κ. Paul Otellini, Πρόεδρος και Διευθύνων Σύμβουλος της Intel.

«Το επιχειρηματικό πλάνο εκτελέστηκε με ακρίβεια και οδήγησε στην αύξηση των εσόδων κατά $10 δις, τουλάχιστον, καταγράφοντας νέο ρεκόρ εσόδων και κερδών. Διαθέτοντας εκπληκτικά προϊόντα και τεχνολογίες αιχμής στα πλάνα του 2012, είμαστε ιδιαίτερα ενθουσιασμένοι με την παγκόσμια ανάπτυξη των Ultrabooks, των κέντρων μηχανογράφησης, των εφαρμογών ασφάλειας δεδομένων, αλλά και με την παρουσίαση tablets και smartphones που χρησιμοποιούν επεξεργαστές Intel»

Όσον αφορά το τέταρτο τρίμηνο του 2011, η Intel κατέγραψε κύκλο εργασιών ύψους $13,9 δις, λειτουργικά έσοδα $4,6 δις, καθαρά κέρδη $3,4 δις, και κέρδη ανά μετοχή 64 σεντς. Η εταιρεία σημείωσε εισροή μετρητών της τάξεως των περίπου $6,6 δισεκατομμυρίων από λειτουργικές δραστηριότητες, κατέβαλε μερίσματα ύψους $1,1 δισεκατομμυρίου, και αξιοποίησε $4,1 δισεκατομμύρια για την επαναγορά 174 εκατομμυρίων κοινών μετοχών.

ΠΗΓΗ: Δελτίο Τύπου

© pcnea.blogspot.com
don't copy articles from pcnea.blogspot.com without permission

Δεν υπάρχουν σχόλια:

 
SYNC ME @ SYNC