Κυριακή, 29 Ιανουαρίου 2012

Insomnia: Red Bull για τα Windows

Ανεξάρτητα με το αν πρόκειται για μεγάλα downloads, διαδικασίες αντιγραφής ή ένα antivirus που χρειάζεται ώρες για να εξετάσει το σύστημα: υπάρχουν καταστάσεις στις οποίες το PC πρέπει να μείνει ανοικτό για μεγάλο χρονικό διάστημα.


Ωστόσο, ως είναι γνωστό, τα Windows μεταβαίνουν μετά από μερικά λεπτά σε sleep mode – και κλείνει η οθόνη, οι δίσκοι ή και ολόκληρο το PC.

Το δωρεάν πρόγραμμα Insomnia από το Microsoft Developer Network δίνει τέλος σε τέτοιες καταστάσεις. Κι έχει ένα αποκλειστικό σκοπό: να διατηρήσει ανοικτό το PC.
Αυτό το εργαλείο μπορείτε να το κατεβάσετε από εδώ.

4 σχόλια:

Ανώνυμος είπε...

Η απλά πας στα settings των Windows (Power Management) και αλλάζεις τις υπάρχουσες ρυθμίσεις.)

PC NEA είπε...

Η διάφορα με το εργαλείο της Microsoft είναι ότι δρα στιγμιαία και όποτε το θελήσεις κι έτσι δεν χρειάζεται να πας συνέχεια και να αλλάζεις τις ρυθμίσεις.

"You don't want the machine to go to sleep for now, but are otherwise happy with the default sleep behavior. Unfortunately, the easiest way I know of to temporarily suppress sleeping is to go to Control Panel, open the Power Options page, change the power plan settings, commit them - and then remember to undo everything once the task is finished. It's not hard; but it's kind of annoying...
So here's a better way:"

Το παραπάνω αποτελεί απόσπασμα από τη σελίδα του εργαλείου που εξηγεί αυτή τη διαφορά.

Ανώνυμος είπε...

PCNEA

γίνεται τιποτα αν αφηνεις το pc ανοιχτο συνεχεια?

Ανώνυμος είπε...

Μήπως τρώει επεξεργαστική ισχύ ώστε να ξεγελάσει το PC ώστε να μην πάει σε sleep mode και ναι μεν δεν κλείνει το PC αλλά χάνεις σε απόδοση αν κάνεις κάτι άλλο.
Θα μπορούσε να δουλεύει και έτσι.

 
SYNC ME @ SYNC