Τρίτη, 31 Ιανουαρίου 2012

Eπτά νέοι επεξεργαστές από την Intel

Η Intel διεύρυνε το πορτφόλιο των επεξεργαστών με επτά νέα μοντέλα: τρία για υπολογιστές Desktop και τέσσερα της γενιάς Sandy Bridge για φορητούς υπολογιστές.


Οι τρεις επεξεργαστές Desktop έχουν σχεδιαστεί για το socket LGA 1155 και είναι της σειράς Core-i5. Oι τέσσερις επεξεργαστές για φορητούς υπολογιστές ανήκουν στη σειρά Celeron-M, με δύο από δαύτους να είναι ULV (Ultra Low Voltage) όπερ σημαίνει ότι λειτουργούν σε πολύ χαμηλή τάση εξοικονομώντας ενέργεια.

Οι τρεις επεξεργαστές για Desktop PCs - Core i5-2550K, Core i5-2450P και Core i5-2380P – διαθέτουν τέσσερις πυρήνες και δεν έχουν ενσωματωμένη μονάδα γραφικών. Όλοι είναι εξοπλισμένα με 6ΜΒ L3 cache και τρέχουν στα 3,1 έως 3,4 GHz.

Οι τέσσερις mobile επεξεργαστές δεν υποστηρίζουν, παρομοίως, το Hyperthreading, ωστόσο διαθέτουν ένα ενσωματωμένο υποσύστημα γραφικών. Ο Celeron M B815 διαθέτει δύο πυρήνες και τρέχει στα 1,6GHz. Στα 1,7GHz λειτουργεί ο Celeron M B720 αλλά διαθέτει ένα μόνο πυρήνα. Τέλος ο Celeron M 867 όπως και ο Celeron M 797 είναι ULV επεξεργαστές.

© pcnea.blogspot.com
don't copy articles from pcnea.blogspot.com without permission

Δεν υπάρχουν σχόλια:

 
SYNC ME @ SYNC