Πέμπτη, 24 Νοεμβρίου 2011

Διοικητικές αλλαγές στην Kaspersky Lab

Η Kaspersky Lab, κορυφαία εταιρεία ανάπτυξης λύσεων για την ασφαλή διαχείριση περιεχομένου και την προστασία από ηλεκτρονικές απειλές, ανακοινώνει αλλαγές στη διοικητική ομάδα της.

Στόχος των αλλαγών είναι η περαιτέρω τόνωση της ανάπτυξης, η αύξηση της αποδοτικότητας των περιφερειακών και τοπικών δραστηριοτήτων, καθώς και η αξιοποίηση νέων επιχειρηματικών ευκαιριών.

Στο πλαίσιο αυτό, ο Garry Kondakov και ο Andrey Tikhonov θα αναλάβουν καθήκοντα Chief Sales and Marketing Officer (CSMO) και Chief Operating Officer (COO) αντίστοιχα. Η νέα διοικητική δομή θα διευκολύνει τη διείσδυση της εταιρείας σε νέα τμήματα της αγοράς, συμβάλλοντας ταυτόχρονα στην επιτάχυνση της ανάπτυξης, στην ενίσχυση της διαφάνειας και στην περαιτέρω ισχυροποίηση των σχέσεων της εταιρείας με τους συνεργάτες της.

Ο Garry Kondakov είναι ένας από τους πιο επιτυχημένους και έμπειρους managers της Kaspersky Lab. Το 2002 ανέλαβε καθήκοντα επικεφαλής του περιφερειακού γραφείου της εταιρείας για την περιοχή Ρωσίας, Κοινοπολιτείας Ανεξάρτητων Κρατών και Βαλτικής. Το 2011 ανέλαβε τη θέση του Managing Director της Kaspersky Lab για τις Αναδυόμενες Αγορές. Στο πλαίσιο του ρόλου του, ήταν υπεύθυνος για τις δραστηριότητες της εταιρείας στη Λατινική Αμερική, την Ανατολική Ευρώπη, τη Μέση Ανατολή και την Αφρική.

Στο νέο του ρόλο ως CSMO της Kaspersky Lab, ο Garry Kondakov θα έχει την ευθύνη για τις αναπτυξιακές δραστηριότητες της εταιρείας τόσο στις προαναφερθείσες αγορές, όσο και στις περιφέρειες Δυτικής Ευρώπης, Βόρειας Αμερικής και Ασίας-Ειρηνικού, συμπεριλαμβανομένης της Ιαπωνίας. Επίσης, θα είναι υπεύθυνος για τις δραστηριότητες της Kaspersky Lab στον τομέα του marketing συνολικά.

Οι βασικές προτεραιότητες του Garry Kondakov είναι η υλοποίηση του φιλόδοξου αναπτυξιακού πλάνου της εταιρείας και η αύξηση του μεριδίου αγοράς της Kaspersky Lab, συμπεριλαμβανομένων των τμημάτων της αγοράς που αφορούν τις λύσεις για επιχειρήσεις και φορητές συσκευές, τα οποία έχουν ιδιαίτερη στρατηγική σημασία για την εταιρεία.Ο Andrey Tikhonov συνεργάζεται με τον Eugene Kaspersky από το 1994, πριν καν ιδρυθεί η Kaspersky Lab. Ήταν μέλος της πρώτης ομάδας που ανέπτυξε προϊόντα ασφάλειας υπό τον Eugene Kaspersky. Tο 2004, ανέλαβε τη θέση του Technical Director της Kaspersky Lab, ενώ από το 2009 έως και σήμερα κατέχει τη θέση του Chief Information Officer (CIO).

Ως ο νέος COO της Kaspersky Lab, θα εποπτεύει τις οικονομικές δραστηριότητες της εταιρείας, καθώς και τις κεντρικές λειτουργίες των τμημάτων πληροφορικής, ανθρώπινου δυναμικού και διαχείρισης ποιότητας. Μεταξύ των νέων του καθηκόντων είναι και η βελτιστοποίηση των επιχειρησιακών διαδικασιών της Kaspersky Lab, ώστε να επιτευχθούν και οι εσωτερικοί στόχοι της εταιρείας.

Οι παραπάνω αλλαγές αποτελούν ένα σημαντικό βήμα για την ανάπτυξη της Kaspersky Lab, η οποία τα τελευταία πέντε χρόνια έχει εξελιχθεί σε έναν από τους ηγέτες στην παγκόσμια αγορά των λύσεων ασφάλειας. Σήμερα, τα προϊόντα και οι τεχνολογίες της εταιρείας προσφέρουν ασφάλεια σε περισσότερα από 300 εκατομμύρια συστήματα σε όλο τον κόσμο. Σε αυτή την πενταετία, η εταιρεία αναπτύχθηκε γρήγορα σε αγορές σε όλο τον κόσμο, αυξάνοντας σημαντικά το προσωπικό της και αναδιαρθρώνοντας τη δομή της βάσει των βέλτιστων διεθνών προτύπων διοίκησης.

Ο Eugene Buyakin, ο οποίος κατέχει αυτή τη στιγμή τη θέση του COO της εταιρείας, αποφάσισε να αποχωρήσει από την Kaspersky Lab στις 31 Δεκεμβρίου 2011, ώστε να αφιερωθεί σε προσωπικά επιχειρηματικά ενδιαφέροντα. Επίσης, ο Roger Wilson, νυν Chief Marketing Officer της Kaspersky Lab, θα αποχωρήσει από την εταιρεία στις 31 Δεκεμβρίου 2011, ώστε να ιδρύσει μια συμβουλευτική εταιρεία στον τομέα του branding και της επικοινωνίας στην Ευρώπη.

Σχολιάζοντας τις αλλαγές, ο Eugene Kaspersky, Ιδρυτής και Διευθύνων Σύμβουλος της Kaspersky Lab, δήλωσε: «Η εταιρεία μας εισέρχεται σε ένα νέο, σημαντικό στάδιο ανάπτυξης, το οποίο διακρίνεται από πολύ φιλόδοξους στόχους και δραστηριότητες. Η βελτιστοποίηση της διοικητικής μας δομής είναι ένα σημαντικό και απαραίτητο βήμα για την επιτυχή υλοποίηση των φιλοδοξιών μας, αλλά και ένα σημαντικό επίτευγμα . 


Ο Andrey Tikhonov και ο Garry Kondakov είναι δύο ταλαντούχοι και έμπειροι managers. Τα τελευταία 10 χρόνια, έχουν επανειλημμένα αποδείξει την ικανότητά τους να επιτυγχάνουν ακόμη και τους πιο δύσκολους στόχους. Είμαι βέβαιος ότι οι νέοι τους ρόλοι ανοίγουν και ένα νέο, θετικό κεφάλαιο στην καριέρα τους».

Και συνέχισε: «Θέλω να ευχαριστήσω τον Eugene Buyakin, ο οποίος έχει παίξει ρόλο-κλειδί στην ανάδειξη της εταιρείας μας μεταξύ των ηγετών της παγκόσμιας αγοράς λύσεων ασφάλειας. Ως μέλος της ηγετικής μας ομάδας, είχε καθοριστική συμβολή στον τετραπλασιασμό των επιχειρησιακών μας δραστηριοτήτων, τα τελευταία τέσσερα χρόνια. Επίσης, θέλω να ευχαριστήσω τον Roger Wilson, ο οποίος εναρμόνισε τις πρακτικές marketing της εταιρείας μας με τα καλύτερα διεθνή πρότυπα και πέτυχε νέα επίπεδα αναγνωρισίμοτητας για το brand name της Kaspersky Lab. Είμαι πραγματικά ευγνώμων και στους δύο για τη σημαντική, μακροχρόνια και καθοριστική συνεισφορά τους στην εταιρεία και τους εύχομαι κάθε επιτυχία στις μελλοντικές τους δραστηριότητες».

ΠΗΓΗ: Δελτίο Τύπου

© pcnea.blogspot.com
don't copy articles from pcnea.blogspot.com without permission

Δεν υπάρχουν σχόλια:

 
SYNC ME @ SYNC