Παρασκευή, 30 Σεπτεμβρίου 2011

Χρήση και εφαρμογές του Excel στην οικονομία και τη διοίκηση

Ένα νέο ενδιαφέρον βιβλίο ανακοινώθηκε από τις εκδόσεις Κλειδάριθμος. Πρόκειται για το βιβλίο "Χρήση και εφαρμογές του Excel στην οικονομία και τη διοίκηση" το οποίο καλύπτει τις εκδόσεις του Excel 2007 και 2010. Στο βιβλίο αυτό αναδεικνύεται με μοναδικό τρόπο το φάσμα των δυνατοτήτων των λογιστικών φύλλων στον τομέα της Οικονομίας και της Διοίκησης, αλλά και γενικότερα.Το βιβλίο είναι έτσι δομημένο ώστε να δίνει στους αναγνώστες την ευκαιρία να μάθουν να χρησιμοποιούν τις πρόσφατες εκδόσεις 2007 και 2010 του Excel σε ένα επίπεδο που να επιτρέπει την άμεση αξιοποίησή του από τους αρχάριους χρήστες και την εύκολη προσαρμογή των χρηστών προγενέστερων εκδόσεων του Excel ή άλλων εφαρμογών λογιστικών φύλλων.

Έτσι, ο αναγνώστης είναι σε θέση πολύ γρήγορα να δημιουργεί αποτελεσματικές και καλαίσθητες εφαρμογές που να καλύπτουν τις προσωπικές και επαγγελματικές του ανάγκες. Παράλληλα, οι συγγραφείς εφαρμόζουν την καινοτόμο στον ελληνικό χώρο πρακτική της ενσωμάτωσης, στα αντίστοιχα κεφάλαια θεωρίας, εφαρμογών διαφορετικού επιπέδου δυσκολίας από ένα ευρύ φάσμα τομέων (Οικονομία, Διοίκηση Επιχειρήσεων, Λογιστική, Χρηματοοικονομική, Κεφαλαιαγορές κ.ά.), ικανοποιώντας με αυτόν τον τρόπο τις ανάγκες των νέων φοιτητών, καθώς και εκείνες των μεταπτυχιακών φοιτητών και των στελεχών επιχειρήσεων.

Οι εφαρμογές έχουν επιλεγεί έτσι ώστε να επιδεικνύουν τη δυνατότητα των προγραμμάτων λογιστικών φύλλων για την υποστήριξη λογικών και ποιοτικών αποφάσεων, πέρα από την επίλυση ποσοτικών προβλημάτων που συνήθως προβάλλονται σε ανάλογα εγχειρίδια.

Ιδιαίτερα χρήσιμη είναι επίσης η ενότητα «Απαντήσεις σε συχνές ερωτήσεις», η οποία παρέχει άμεση υποστήριξη σε συνήθη προβλήματα που αντιμετωπίζουν οι χρήστες του Excel. Τέλος, οι αναγνώστες μπορούν να «κατεβάσουν» τα παραδείγματα και τις εφαρμογές του βιβλίου από τη συνοδευτική ιστοσελίδα (www.klidarithmos.gr/excel_economy) ώστε να μπορούν να τα αξιοποιήσουν αμέσως.

Οι συγγραφείς του βιβλίου διαθέτουν πολυετή πείρα στο αντικείμενο. Ο Αναστάσιος Α. Οικονομίδης (PhD, MSc) είναι καθηγητής και πρόεδρος του διατμηματικού μεταπτυχιακού προγράμματος σπουδών στα Πληροφοριακά Συστήματα του Πανεπιστημίου Μακεδονίας. O Βένος Καρατζόγλου (PhD, MBA) διδάσκει Μηχανογραφημένη Λογιστική και Σύνταξη Οικονομοτεχνικών Μελετών με χρήση λογιστικών φύλλων στο τμήμα Οικονομικών Επιστημών του Πανεπιστημίου Μακεδονίας και η Θεανώ Χατζιδάκη είναι Πληροφορικός, μέλος του Ειδικού Εργαστηριακού Διδακτικού Προσωπικού του τμήματος Οικονομικών Επιστημών του Πανεπιστημίου Μακεδονίας.

ΠΗΓΗ: Δελτίο Τύπου

© pcnea.blogspot.com
don't copy articles from pcnea.blogspot.com without permission

Δεν υπάρχουν σχόλια:

 
SYNC ME @ SYNC