Πέμπτη, 29 Σεπτεμβρίου 2011

Το Connect To Learn συμπληρώνει ένα χρόνο προόδου

Ένα χρόνο μετά την επίσημη παρουσίασή του, το Connect To Learn ανακοινώνει σημαντική δραστηριότητα στην ανάπτυξη τεχνολογίας και συνεργασιών κάνοντας πραγματικότητα την εκπαίδευση του 21ου αιώνα σε μαθητές στην Αφρική, τη Λατινική Αμερική και την Καραϊβική.Μέσω σύνδεσης με τον τηλεπικοινωνιακό πάροχο Bharti Airtel, περίπου 5.000 μαθητές τώρα έχουν πρόσβαση στην ποιοτική εκπαίδευση σε τρεις χώρες στην Αφρική (στην περιοχή της Σαχάρα): στη Γκάνα, στην Τανζανία και στην Κένυα.

Το Connect to Learn ανακοίνωσε ότι οι ασύρματοι πάροχοι Entel στη Χιλή και LIME στην Τζαμάικα ενώνουν τις δυνάμεις τους φέρνοντας την πρωτοβουλία στη Λατινική Αμερική και την Καραϊβική, όπου χιλιάδες μαθητές θα επωφεληθούν από το πρόγραμμα.

Ο Hans Vestberg, Πρόεδρος και Διευθ. Σύμβουλος της Ericsson, δήλωσε: «Πιστεύουμε ότι ο τομέας Τεχνολογίας Πληροφορικής & Επικοινωνιών μπορεί να λειτουργήσει ως μετασχηματιστική δύναμη, που θα παρέχει πρόσβαση σε μια ποιοτική εκπαίδευση σε όλες τις κοινότητες, ακόμα και στις πιο φτωχές και αγροτικές, ενώ το cloud computig θα αλλάξει εντελώς το τοπίο». Και κατέληξε: «Οι ευκαιρίες που προσφέρει η τεχνολογία κινητής ευρυζωνικότητας θα έπρεπε να είναι διαθέσιμες στα παιδιά σε όλο τον κόσμο. Αυτό εννοούμε με τον όρο Technology for Good».

Το Connect to Learn έχει συγκεντρώσει πάνω από 1 εκατ. δολ. για υποτροφίες σε μαθητές δευτεροβάθμιας εκπαίδευσης, κοιτώνες κοριτσιών και εκπαιδευτικούς πόρους στα Millenium Villages στην Αφρική. Ένα ολοκληρωμένο πρόγραμμα υποτροφιών έχει αναπτυχθεί και εφαρμοστεί σε τέσσερα σχολεία στη Γκάνα και την Τανζανία.

Ο Καθηγητής Jeffrey Sachs, Επικεφαλής του Earth Institute στο Columbia University, δήλωσε: «Το Connect To Learn είναι ένα συναρπαστικό παράδειγμα για τον τρόπο που η πρόοδος της τεχνολογίας και οι στρατηγικές ανάπτυξης μπορούν να βελτιώσουν την εκπαίδευση, την ισότητα των φύλων και τη συνολική ευημερία», και συνέχισε: «Το Connect to Learn επιτρέπει στα σχολεία που βρίσκονται σε απομακρυσμένες αγροτικές περιοχές καθώς και στα αστικά κέντρα να χρησιμοποιήσουν το διαδίκτυο για βελτίωση της εκπαίδευσης, σύνδεση παιδιών σε όλο τον κόσμο και έμπνευση για νέες ευκαιρίες μέσω της εκπαίδευσης».

Και κατέληξε: «Δίνουμε ιδιαίτερη έμφαση στη δευτεροβάθμια εκπαίδευση των κοριτσιών, γνωρίζοντας πως όταν τα κορίτσια έχουν το δικαίωμα να παραμείνουν στο σχολείο και να αποκτήσουν τις ικανότητες του 21ου αιώνα, δεν βελτιώνουν μόνο τη δική τους ζωή αλλά και των οικογενειών τους, των κοινοτήτων τους και της εθνικής οικονομίας. Νιώθω ευγνωμοσύνη προς την Ericsson, την Airtel και άλλους ηγετικούς παρόχους κινητής τηλεφωνίας και ασύρματης ευρυζωνικότητας που αναλαμβάνουν αυτήν την πρωτοβουλία για την εκπαίδευση των σημερινών παιδιών σε όλο τον κόσμο μέσω του διαδικτύου και της τεχνολογίας πληροφορικής και επικοινωνιών.»

Το Connect to Learn είναι μία δημόσια & ιδιωτική συνεργασία που προωθεί την παγκόσμια πρόσβαση στην εκπαίδευση του 21ου αιώνα, δίνοντας υποτροφίες, ιδιαιτέρως σε κορίτσια, και εφαρμόζοντας λύσεις του τομέα Τεχνολογίας Πληροφορικής & Επικοινωνιών στα σχολεία.

Η Ericsson είναι ιδρυτικό μέλος του Connect to Learn, παρέχοντας τεχνογνωσία και καινοτόμες λύσεις κινητής ευρυζωνικότητας σε συνεργασία με το Millenium Promise και το Earth Institute του Columbia University. Ένα παράδειγμα είναι το PC as a Service που βελτιώνει σημαντικά τον τρόπο εκπαίδευσης μέσω cloud computing με πολύ χαμηλότερο κόστος.

ΠΗΓΗ: Δελτίο Τύπου
© pcnea.blogspot.com
don't copy articles from pcnea.blogspot.com without permission

Δεν υπάρχουν σχόλια:

 
SYNC ME @ SYNC