Δευτέρα, 29 Αυγούστου 2011

Εξωτερικός σκληρός δίσκος USB 3.0 στα ...10 ευρώ

Οι σκληροί δίσκοι είναι πιο φθηνοί από ποτέ. Έτσι αξίζει να εγκαταστήσετε στο PC ή στο φορητό σας ένα δίσκο του ενός TB (ή μεγαλύτερο). Όχι μόνο εσωτερικά αλλά και εξωτερικά χρησιμοποιώντας τις δύο θήκες που σας παρουσιάζουμε παρακάτω.

Η πρώτη θήκη έχει σχεδιαστεί για δίσκους φορητών με υποδοχή SATA. Υποστηρίζει το USB 3.0, διατίθεται στο 2,5” format, κατασκευάζεται από την Bigtec και κοστίζει περίπου 10 ευρώ. Το σώμα της είναι κατασκευασμένο από μαύρο αλουμίνιο, ενώ στα συνοδευτικά της βρίσκουμε ένα καλώδιο USB, βίδες στερέωσης, ένα κατσαβίδι και το προστατευτικό κέλυφος.
Αν έχετε δίσκους των 3,5 ιντσών για PCs τότε μπορείτε να χρησιμοποιήσετε την USB 3.0 της CnMemory που θα τη βρείτε σε τιμή κάτω από τα 20 ευρώ. Η υλοποιημένη σε μαύρο χρώμα θήκη διαθέτει σχισμές εξαερισμού στη μια της πλευρά.

Με αυτές τις θήκες δεν θα αποκτήσετε βέβαια τις μέγιστες ταχύτητες μεταφοράς που προσφέρει το USB 3.0 – έως 625MB/s – ωστόσο θα αποκτήσετε σχεδόν διπλάσιες ταχύτητες από αυτές που προσφέρει το USB 2.0.

Φυσικά για να μπορέσετε να εκμεταλλευτείτε τα οφέλη του USB 3.0 χρειάζεται ένα PC ή notebook που να διαθέτει μια τέτοια θύρα. Τις θύρες USB 3.0 τις αναγνωρίζετε εύκολα καθώς υλοποιούνται συνήθως σε μπλε χρώμα.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

 
SYNC ME @ SYNC