Τρίτη, 30 Αυγούστου 2011

Η LG αποκτά την Daewoo ENTEC

Η LG Electronics, ανακοίνωσε την απόκτηση της Daewoo ENTEC, ηγέτιδας εταιρείας στην αγορά των υπηρεσιών επεξεργασίας λυμάτων. Η συγκεκριμένη εξαγορά αποτελεί μέρος του πλάνου επέκτασης της LG στον κλάδο της επεξεργασίας υδάτων, όπου η εταιρεία έχει αυξήσει σταθερά τις επενδύσεις και εξαγορές, συμπεριλαμβανομένης της καθιέρωσης μίας κοινοπραξίας, της LG-Hitachi Water Solutions Co., η οποία αναμένεται να ξεκινήσει τις δραστηριότητές της τον ερχόμενο Οκτώβριο.

Με αυτήν την εξαγορά, η LG θα είναι σε θέση να προσφέρει ολοκληρωμένες λύσεις επεξεργασίας υδάτων. Επιπλέον, η εξαγορά συγκεντρώνει τις προηγμένες δυνατότητες της LG στο μηχανικό σχεδιασμό, τις προμήθειες, τις κατασκευές (EPC) και την παραγωγή μεμβρανών, με τις πρωτοποριακές υπηρεσίες Λειτουργίας και Συντήρησης (O&M) της Daewoo EMTEC.

Με την είσοδό της στον τομέα της επεξεργασίας υδάτων από το δεύτερο μισό του 2010, η LG έχει αναλάβει την εξ ολοκλήρου υλοποίηση -σε επίπεδο μηχανικής σχεδίασης, προμηθειών και κατασκευής- μεσαίων και μεγάλων μονάδων υπέρ-επεξεργασίας υδάτων, εγκαταστάσεων επεξεργασίας υδάτων και διαχείρισης λυμάτων για εταιρικούς πελάτες.

Επιπλέον, με το ισχυρό ιστορικό και την εμπειρία στον λειτουργικό τομέα της Daewoo ENTEC με τις Κορεάτικες Δημοτικές Αρχές, η LG σχεδιάζει να επεκτείνει τις δραστηριότητές επεξεργασίας υδάτων σε κυβερνητικές υπηρεσίες και να επιδιώξει την επιθετική ανάληψη νέων προγραμμάτων στην παγκόσμια αγορά.

«Η παγκόσμια αγορά επεξεργασίας υδάτων είναι μία τεράστια αγορά με περισσότερα από 430 δις USD (450 τρις KRW) πωλήσεων που αναμένονται μόνο για αυτό το έτος», δήλωσε ο κ. Young-ha, Lee, Διευθύνων Σύμβουλος της LG Electronics Home Appliance Company. «Με αναμενόμενο ρυθμό ανάπτυξης της αγοράς κατά 5% ετησίως, λόγω της αυξημένης ρύπανσης και της κλιματικής αλλαγής, εκτιμούμε ότι η επεξεργασία υδάτων αποτελεί σημαντικό στοιχείο της μελλοντικής επιτυχίας της LG».

Συμπληρωματικά, εκτός από την παροχή ολοκληρωμένων υπηρεσιών και λύσεων, η LG έχει επενδύσει έντονα στην ανάπτυξη τεχνολογιών νέας γενιάς για τον τομέα επεξεργασίας υδάτων. Συγκεκριμένα, πέρυσι η LG απέκτησε την πατέντα ευρεσιτεχνίας για την τεχνολογία της Οικολογικής Μεμβράνης Βιο-Αντιδραστήρα (Green-Membrane Bio Reactor - G-MBR).

«Έως το 2020, η LG στοχεύει να γίνει παγκόσμια ηγέτιδα εταιρεία στην επεξεργασία υδάτων», πρόσθεσε ο κ. Lee και συμπλήρωσε: «Προκειμένου να επιτευχθεί αυτός ο στόχος, θα συνεχίσουμε την ανάπτυξη νέων τεχνολογιών και μεθόδων, παράλληλα με τη διερεύνηση άλλων ευκαιριών Συγχωνεύσεων και Εξαγορών, όπως και συνεργασιών».

ΠΗΓΗ: Δελτίο Τύπου

Δεν υπάρχουν σχόλια:

 
SYNC ME @ SYNC